Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.
Wyślij odpowiedź

wybór systemu przy włączaniu komputera

12 Mar 2011, 11:10

Witam szukam programu lub pomocy. Miałem kiedyś wgrane 2 systemy operacyjne mx i xp po zrobieniu formatu dysku na którym był xp (przez mój komputer->dysk d->formatuj) przy uruchamianiu komputera pojawia mi się okno wyboru systemu. Aktualnie posiadam xp i xp(tego 2 chcialbym sie pozbyć ponieważ nie istnieją żadne jego pliki tylko pojawia się przy wyborze systemu). Z góry dziękuje za pomoc.

Re: wybór systemu przy włączaniu komputera

12 Mar 2011, 11:59

Mój komputer -> Narzędzia -> Opcje folderów -> Widok -> odznacz: Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego (zalecane) -> OK
Na dysku C powinien znajdować się plik boot.ini, skopiuj jego zawartość na forum to podamy, jak go skorygować.

12 Mar 2011, 12:23

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS2="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

12 Mar 2011, 12:41

Usuń z niego ostatnią linijkę, czyli:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS2="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

12 Mar 2011, 12:47

dzięki wielkie

27 Lis 2012, 21:34

mam ten sam problem tyle ze u mnie nie ma pliku o nazwie " boot.ini " co mam zrobic?

28 Lis 2012, 15:42

mati8898 napisał(a):Mój komputer -> Narzędzia -> Opcje folderów -> Widok -> odznacz: Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego (zalecane) -> OK
Na dysku C powinien znajdować się plik boot.ini, skopiuj jego zawartość na forum to podamy, jak go skorygować.
Wyślij odpowiedź