TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Wydajnosc

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Wydajnosc

Postprzez Drusss » 23 Sty 2006, 00:45

PostUA:

Przed nowym rokiem kupiłem sobie nowego kompa. Procesor Pentium 4 3.00Ghz z HT, Grafika Radeon 9550 256Mb, Dysk 160Gb, 512 RAM. I mam chyba problem z jego wydajnoscia!! jak gram w Q4 to gram na niskich wymaganiach bo inaczej to mi sie tnie, tak samo i w BF2 tez gram na najniższych i mi sie tnie!!czasem jest tez z NFS MW ale bardzo zadko. czemu tak jest ?? moze ja za duzo wymagam ??co myslicie o tym moim problemie ?? pomórzcie mi w nim.
Drusss
Postujący
Postujący

Dołączenie: 14 Lip 2005, 19:13

Postprzez Hpest » 23 Sty 2006, 03:10

PostUA:

Podaj dane zasilacza.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez Drusss » 23 Sty 2006, 17:52

PostUA:

No niestety całego kompa kupiłem w MediaMarkt. niemoge zobaczyc co jest napisane na zasilaczu bo mam plomby na obudowie i jeszcze mam gwarancje!! wiec niemog zerwac, chyba ze znacie jakis inny sposub zeby zobaczyc zasilacz, a instrukcji co dostałem z nim to zabardzo nieumiem sie połapac co tam pisza :(
Drusss
Postujący
Postujący

Postprzez karolekziom » 23 Sty 2006, 18:17

PostUA:

może masz komputer pełny smieci i kilkanaście programów w trayu lub kupiłeś po prostu złom a procesory pentium nie są najlepsze ale quake 4 nie powinien ci się wcale przicinać mam gorzego kompa i na średnich ustawieniach idzie jak przeciąg i wogóle sie nie przicina a żeby zobaczyć dane zasilacza użyj jakiegoś programu do odczytu danych o twoim komputerze np. AIDA
IDEĄ naszej ERY jest żyć na PLUSIE i krzyczeć HEAYH do SAMYCH SWOICH
Awatar użytkownika
karolekziom
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 21 Sty 2006, 23:06
Miejscowość: Radostowice

Postprzez Mac » 23 Sty 2006, 18:48

PostUA:

karolekziom napisał(a):może masz komputer pełny smieci i kilkanaście programów w trayu lub kupiłeś po prostu złom a procesory pentium nie są najlepsze ale quake 4 nie powinien ci się wcale przicinać mam gorzego kompa i na średnich ustawieniach idzie jak przeciąg i wogóle sie nie przicina a żeby zobaczyć dane zasilacza użyj jakiegoś programu do odczytu danych o twoim komputerze np. AIDA

to moze mistrzu jakiegos screena bo ja jeszcze nie widziałem programu co by wyświetlił coś oprócz źle podanych napieć

@wojtas1125554
1.512 ramu do bf2 to jest nic 1gb to minimum jesli chcemy płynnie grać
5.a)nie mam majątku żeby za prąd płacić
b)nie lubie miec suszarki w kompie a w wc nie chce mi sie bawic
c)amd jest wydajniejsze i fajniej sie podkręca
d)intel zdziera z ludzi
e)intel nie umie nic poza wymyslaniem nikomu nie potrzebnych pierdół,zmniejszaniem procesu technologicznego i częstotliwoście
f)ostatnim fajnym pentiumem do desktopa był pentium 3

@Hpest
zły zasilacz nie obnizą wydajniości tylko powoduje niestabilność
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez Drusss » 23 Sty 2006, 20:31

PostUA:

Czyli co mam zrobic?? przeciez niewyrzuce nowego kompa do smieci!! moze jakis program do podkrecania karty i procka. no weźcie doradzcie co mam robic?? a tak na marginesie, no z tym q4 to troche przesadziłem na srednich mi chodzi ale czasem niezadawalajaco.Ale jak gram w Rome total war i mam duzo jednostek to mi sie lekko tnie wtedy, i tam samo mam z Generaslsem jak jest duzo jenostek.
Drusss
Postujący
Postujący

Postprzez Mac » 24 Sty 2006, 12:00

PostUA:

wejdź na forum www.tweak.pl i tam poczytaj w dziale o pentiumach i o radeonach to sie dowiesz wiele po miesiacu intesywnego czytanai bedziesz wiedział wszytsko co chcesz
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]