TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Wyjątkowo dziwny problem ze sterem karty graficznej

Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.

Wyjątkowo dziwny problem ze sterem karty graficznej

Postprzez Pangia » 08 Maj 2012, 21:58

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.19) Gecko/2010031422 Firefox/3.0.19

Późno piszę, ale to dlatego, że w końcu w miarę udało mi się "postawić" komputer (muszę go tylko jeszcze złożyć, bo dysk leży na zasilaczu xD). Nie za bardzo wiem gdzie go mam zamontować (nie widzę w obudowie odpowiedniego miejsca), ale o tym może jutro zrobię osobny temat.
Ten jest w sprawie naprawdę niezrozumiałego dla mnie błędu, jaki mam ze swoją kartą. W tym temacie Mati wypisał mi (za co mu serdecznie dziękuję) dobry zestaw komputerowy, który (z małymi zmianami) przywędrował dziś po południu do mojego domu za sprawą kuriera z DHL. Gdy już udało mi się przemontować DVD i dysk twardy ze starego komputera, zabrałem się za instalację sterowników. No i, cóż, muszę powiedzieć, że w życiu bym nie przypuszczał, że będę miał takie problemy z taką banalną czynnością. Najpierw problem ze sterownikiem od karty sieciowej (w końcu odzyskałem Internet poprzez wyłączenie i włączenie modemu [przypomina się brytyjski serial komediowy "IT Crowd" :D]), a z grafiką... Hm, niepoprawnie wyświetla mi rozdzielczość ekranu. Mój monitor ma rozdziałkę 1280/960 i gdy taką wybiorę, obraz się nie mieści (jakbym wybrał rozdzielczość dużo większą), ale po wybraniu jakiejkolwiek innej (poza 800/600 - za bardzo przesuwa ekran) obraz wyświetla się zupełnie poprawnie. Problem nieco przeszkadza, bo zdążyłem się przyzwyczaić do starej rozdzielczości, a przy aktualnej (1280/1024) ikony na pulpicie i tekst wydaje mi się minimalnie rozciągnięty (upierdliwe zwłaszcza na YouTube). Właściwie to bardziej jestem ciekaw, czy da się to naprawić aniżeli jak to zrobić, bo w sumie przeszkadza to w niewielkim zakresie czynności, jakie wykonuję (ale za to uporczywie).
Pangia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 27 Wrz 2009, 11:16
Pochwały: 10

Re: Wyjątkowo dziwny problem ze sterem karty graficznej

Postprzez mateo8898 » 12 Maj 2012, 22:30

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:12.0) Gecko/20100101 Firefox/12.0

A próbowałeś wyregulować szerokość i wysokość obrazu w opcjach monitora??
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator

Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Wyjątkowo dziwny problem ze sterem karty graficznej

Postprzez Pangia » 14 Maj 2012, 15:34

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.19) Gecko/2010031422 Firefox/3.0.19

Nic to nie dało, chociaż w sumie już zdążyłem się przyzwyczaić
Pangia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 27 Wrz 2009, 11:16
Pochwały: 10

Powróć do Sterowniki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]