Późno piszę, ale to dlatego, że w końcu w miarę udało mi się "postawić" komputer (muszę go tylko jeszcze złożyć, bo dysk leży na zasilaczu xD). Nie za bardzo wiem gdzie go mam zamontować (nie widzę w obudowie odpowiedniego miejsca), ale o tym może jutro zrobię osobny temat.
Ten jest w sprawie naprawdę niezrozumiałego dla mnie błędu, jaki mam ze swoją kartą. W tym temacie Mati wypisał mi (za co mu serdecznie dziękuję) dobry zestaw komputerowy, który (z małymi zmianami) przywędrował dziś po południu do mojego domu za sprawą kuriera z DHL. Gdy już udało mi się przemontować DVD i dysk twardy ze starego komputera, zabrałem się za instalację sterowników. No i, cóż, muszę powiedzieć, że w życiu bym nie przypuszczał, że będę miał takie problemy z taką banalną czynnością. Najpierw problem ze sterownikiem od karty sieciowej (w końcu odzyskałem Internet poprzez wyłączenie i włączenie modemu [przypomina się brytyjski serial komediowy "IT Crowd" ]), a z grafiką... Hm, niepoprawnie wyświetla mi rozdzielczość ekranu. Mój monitor ma rozdziałkę 1280/960 i gdy taką wybiorę, obraz się nie mieści (jakbym wybrał rozdzielczość dużo większą), ale po wybraniu jakiejkolwiek innej (poza 800/600 - za bardzo przesuwa ekran) obraz wyświetla się zupełnie poprawnie. Problem nieco przeszkadza, bo zdążyłem się przyzwyczaić do starej rozdzielczości, a przy aktualnej (1280/1024) ikony na pulpicie i tekst wydaje mi się minimalnie rozciągnięty (upierdliwe zwłaszcza na YouTube). Właściwie to bardziej jestem ciekaw, czy da się to naprawić aniżeli jak to zrobić, bo w sumie przeszkadza to w niewielkim zakresie czynności, jakie wykonuję (ale za to uporczywie).