Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Wykradanie Haseł do servera GG przez Lamer'ów. oraz Podsłuch

11 Wrz 2005, 14:35

Kurde no ale sie wkózyłem. Ktos wykrada mi hasła do servera GG.
Dzieki temu zna moje hasła do gg i włazi na moje nr GG. :x
Wiem ze Musiałem otworzyc jakis pliczek poprzez to zainstalowałem na swoim PC szpiegowskie oprogramowanie które Wyciaga hasła do GG z dysku twardego. :?
Wiem ze uzywa programu: "GGHijacker v2.0_beta"
Nie jest to najnowsza wersja tego progrosa i do tego wersja Beta ale wiezcie mi Sam go miałem wiec wiem że jest grozny i posiada wiele funkcji takie jak snoffing gg czyli "podsłuch".
Tak jak wspominałem sam miałem ten program , i miałem do niego dołaczony plik który usuwał "server" z dysku , nie pamietam strony strony skad to miałem. A w dodatku szukałem juz dzisiaj , znalazłem ale bez usuwacza serverk'ów. Dlatego potrzebuje ten plik który usunie z mojego PC szpiegowski "server". Pomuzcie . Jesli sie na tym znacie Odpiszcie co mam robic.
Dodam jeszcze , ze che sie obesc bez Odinstalowania GG i przezucenia sie na np. Tlen'a Lub nawet Robienie Formata :? (format ostatecznosc).
Teraz skanuje Pc to powinno chyba cos dac :roll:
Odpiszczie , Pomuzcie, Bede wdzieczny z góry dziekuje*
Pozdr.Hpest* :roll:
Ostatnio edytowany przez Hpest, 23 Wrz 2005, 15:54, edytowano w sumie 1 raz

14 Wrz 2005, 16:56

Kolego "spoffing" to nie jest podsluch tylko podszywanie sie pod kogos...:) Trojanik zazwyczaj jest w rejestrze i sie uruchamia przy starcie programu a nazywa sie pewnei svchost czy jakos tak....a haslo jest zapisywane w pliku config.dat:)Ad ware usunie albo spy sweeper tym i tym przeskanuj i bedize ok polecam jeszcze avasta bo to G jest wykrywanie nowy wspomagacz juz nie

23 Wrz 2005, 16:10

Zeskanowalem PC. programami antywirósowymi:
:arrow: Panda Titanium Antivirus 2005 <--wersja testowa
:arrow: Mks_Vir 2005 <--skaner On line
:arrow: Avast anty wirós!!! <-- pełna wersja.
Teraz kozystam z pandy i avasta.
Sciagłem tez firrewala ZoneAlarm 6.0.
Zmieniłem hasła do moich nr gg na serverze.-->
Odinstalowałem GG--> usunołem recznie wszytkie pliki zwiazane z gg czyli w docyuments and settnig i prgram files....
Teraz kozystam z web GG dostepnego na:http://web.gadu-gadu.pl/. W miedzyczasie serfuje po necie w poszukiwaniu programuw usuwajacych szpiegowski server(nie jestem pewien czy anty .juz zlokalizowaly i juz go usuneły.)
Zaostrzyłem czujnosc. Ale i tak musze Zrobic formata .
czekam tylko na nowa nagrywarke . Bostara mi sie zepsóła.(akurat teraz)
I zobacze co bedzie dalej.
A tym gosciem co mnie atakuje juz ja sie zajme osobiscie.
Tylko szkoda ze Niby NET anikt nie potrafi pozadnie pomuc.
gadałem nawet z progrmistami trojanów i NIC .

Narq.Pozdr*Hpest.
a za pomoc dziex.
Wyślij odpowiedź