TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

wyłaczenie dźwięku i reset komputera

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

wyłaczenie dźwięku i reset komputera

Postprzez pantik » 18 Sty 2008, 12:39

PostUA:

1. od jakiegoś czasu komputer mi sie resetuje ale w róznych odstepach czasu czasem po godzinie urzywania a czasem po 5 minutah a nieraz jest wszystko ok. podczas uruchamiania systemu gdy juz ma sie pokazywac okienko wyboru urzytkowników to on sie wtedy resetuje czasem sie w tym miejscu bedzie resetował ponad godzina czasem zaskoczy za którymś razem a od czasu do czasu za pierwszym razem odpali. nieraz wystarczy wyłączyć zasilanie i włączyc i wtedy odpali za pierwszym razem najczęściej. --> co to moze być, i jak sprawdzić usterke ?

2. gdy oglądam cos na cinema power z tv i dam stop uruchomie np allplayera albo mediaplayera i potem spowrotem wruchomie cinemapowera to komputer gubi dźwięk nic nie jest odtwarzane, dopiero po restarcie kompa dzwięk działa jak powninien.

3. dlaczego gdy podłączam tv przez kabel s-video do kompa to mam gorszy duzo obraz niz gdy podłączam przez av czincz??

aha mam podpięte nablem r i l dźwięk do tej karty tv i slychac mi tak jakby szum albo zakłucenia czym to mze być spowodowane
?>
Awatar użytkownika
pantik
Postujący
Postujący

Dołączenie: 24 Kwi 2006, 17:34

hmmmm

Postprzez krycha666 » 19 Sty 2008, 00:32

PostUA:

A sprawdzałeś temperatury podzespołów komputerowych, gdy np temperatura procesora jest za duża komputer się restartuje, ale myślę że to coś z zasilaczem pożycz od kumpla sprawny zasilacz i zobacz czy tak samo będzie, ale najpierw zresetuj biosa zworkami aha i podaj jakiej marki masz zasilacz powodzenia.
krycha666
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 19 Sty 2008, 00:26

Re: hmmmm

Postprzez pantik » 19 Sty 2008, 00:52

PostUA:

krycha666 napisał(a):A sprawdzałeś temperatury podzespołów komputerowych, gdy np temperatura procesora jest za duża komputer się restartuje, ale myślę że to coś z zasilaczem pożycz od kumpla sprawny zasilacz i zobacz czy tak samo będzie, ale najpierw zresetuj biosa zworkami aha i podaj jakiej marki masz zasilacz powodzenia.

oki sprawdze i jak tylko sie dowiem to dam znać reset bios nie pomógł
Awatar użytkownika
pantik
Postujący
Postujący

Dołączenie: 24 Kwi 2006, 17:34

ehhhh

Postprzez krycha666 » 19 Sty 2008, 01:08

PostUA:

Jeszcze jedna porada odkurz trochę kompa w środku sprawdź temperaturę i czy masz sp2 zainstalowanego ?

i przeskanuj kompa jakimś programem antywirusowym zrób defragmentację dysku, oraz wpisz w uruchom chkdsk
krycha666
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 19 Sty 2008, 00:26

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]