TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Wyskakujące strony np. the-lucky-winner.com

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

Re: Wyskakujące strony np. the-lucky-winner.com

Postprzez kominekl » 03 Gru 2012, 20:16

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:12.0) Gecko/20100101 Firefox/12.0

DzbanekPL napisał(a):Odruchowo nacisnąłem usuń i usunęło tylko 2, bo reszta nie była zaznaczona. To jeszcze raz Malware i zaznaczyć wszystkie infekcje jakie będą do usunięcia?

Tak. Tylko pełne skanowanie ;) .
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Postprzez rat666 » 04 Gru 2012, 01:10

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:15.0) Gecko/20100101 Firefox/15.0.1

I jak, udalo Ci sie usunac ten syf?
U mnie ciagle sie to pojawia od kilku dobrych dni. Nie moge sie pozbyc, skanowalem wieloma antymalwerowymi programami, mam najnowsza baze antywirusowa, resetowalem firefoxa (about:support -> z prawej przycisk RESETUJ FIREFOXA) i przez pare dni byl spokoj, ale znow wrocilo. Dzieje sie to wcale losowo, najczesciej jednak wydaje mi sie ze po wejsciu na youtube. Na razie uzywam block site (dodatku do firefoxa) do blokowania tych wyskakujacych podstron, ale i tak nie pomaga (bo po prostu pojawia sie puste-zablokowane okienko bez tresci).

Procz the-lucky-winner.com pojawiaja sie tez przekierowania na:
the.nationalgiftsurvey.com
seth.avazutracking.net

OKROPNIE wkurzajace - prosze o pomoc! :(
rat666
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 04 Gru 2012, 01:06

Postprzez Untouched » 04 Gru 2012, 08:16

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0) AppleWebKit/537.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/23.0.1271.95 Safari/537.11

5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
Awatar użytkownika
Untouched
Postujący
Postujący

Dołączenie: 04 Lip 2011, 13:07
Miejscowość: Wodzisław Śląski
Pochwały: 1

Postprzez DzbanekPL » 04 Gru 2012, 12:51

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:16.0) Gecko/20100101 Firefox/16.0

Usunąłem te 6 plików, strona się nie włączała wczoraj w ogóle dziś też jej nie widać...zobaczymy jak to będzie. Dziękuje wszystkim za pomoc, sam sobie bym nie poradził, mati8898 dla Ciebie bardzo duży plus, bo widze pomogłeś już wielu a w tym także mi. Pozdrawiam!

aha i RAPORT z Malware: http://www.wklej.eu/index.php?id=ccf9b2a3cc
DzbanekPL
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 07 Lis 2011, 19:42

Postprzez kominekl » 04 Gru 2012, 14:25

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:12.0) Gecko/20100101 Firefox/12.0

DzbanekPL napisał(a):Usunąłem te 6 plików, strona się nie włączała wczoraj w ogóle dziś też jej nie widać...zobaczymy jak to będzie. Dziękuje wszystkim za pomoc, sam sobie bym nie poradził, mati8898 dla Ciebie bardzo duży plus, bo widze pomogłeś już wielu a w tym także mi. Pozdrawiam!

aha i RAPORT z Malware: http://www.wklej.eu/index.php?id=ccf9b2a3cc

Opróżnij kwarantannę Malwarebytes`a (Usuń Wszystko).
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Postprzez DzbanekPL » 05 Gru 2012, 13:19

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:16.0) Gecko/20100101 Firefox/16.0

Aj, jaki ja jestem nieuważny... Nie wiem czy usunąłem kwarantanne, (prawdopodobnie nie), lecz usunąłem całkowicie Malwarebytes'a z komputera...
DzbanekPL
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 07 Lis 2011, 19:42

Postprzez mateo8898 » 05 Gru 2012, 15:23

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/23.1.0.0 Safari/537.11

To kwarantanna się pewnie też usunęła :)

Autor postu otrzymał pochwałę
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator

Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Poprzednia

Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników