Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

XP Home Edition

04 Lis 2009, 20:02

witam. jestem administratorem systemu Windows XP Home Edition.
Ostatnio edytowany przez herculess, 31 Maj 2011, 21:01, edytowano w sumie 1 raz

Re: Blokada

05 Lis 2009, 10:08

Zobacz tutaj http://www.centrumxp.pl/SkrzynkaPytan/1 ... onych.aspx

Re: Blokada

05 Lis 2009, 17:20

"Wprowadzone zmiany działają tylko dla aktualnie zalogowanego użytkownika, na koncie, na którym zostały przeprowadzane. "
chyba nie o to mi chodziło...

Re: Blokowanie programów innym użytkownikom - XP Home Edition

06 Lis 2009, 17:33

Temat nadal aktywny. Proszę o pomoc!

09 Lis 2009, 18:17

dobra... to już napiszcie, że sie nie da xD

09 Lis 2009, 19:51

Zobacz jeszcze tu -> http://www.vista.pl/porady/495_zarzadza ... ndows.html

09 Lis 2009, 20:56

niestety tutaj też nie znalazłem opcji zablokowania programów..

09 Lis 2009, 21:25

No a na samym dole artykułu jest funkcja "Block Programs".

09 Lis 2009, 23:03

"Odmowa Dostępu", niektórzy użytkownicy maja administratora, ale uznane jako prywatne... więc odpada.

11 Lis 2009, 16:31

aroaro1993 napisał(a):witam. jestem administratorem systemu Windows XP Home Edition.
Moje pytanie brzmi:
Jak zablokować program dla innych użytkowników?
tzn. ja mogę używać programu, natomiast osoby korzystające z innych kont, z uprawnieniami administratora nie mogą!

Proszę nie pisać, że się nie da! Posty z odpowiedzią na moje pytanie mile widziane.

Pozdrawiam

program do ochrony rodzicielskiej ma taką możliwość. ja korzystam z F-Secure IS 2010 i tam mam funkcję kontroli rodzicielskiej i mogę zablokować innym użytkownikom korzystanie z programó czy internetu. albo ograniczyć czas spędzany przed komputerem.

11 Lis 2009, 19:38

odpada... dobra poradze sobie innym programem, który blokuje wybrany program nawet gdy jest wylaczony. (minusem jest to, ze blokuje wszystkim uzytkownikom, w tym mnie również)

Dziękuję za pomoc. Temat do zamknięcia.
Wyślij odpowiedź