Tego posta piszę z innego kompa, bo mój już niestety nie startuje.
Zauważyłem, że tryb awaryjny przez F8 nie działał.
Chciałem go inaczej sprawdzić i dlatego wszedłem w Start/Uruchom/msconfig/ BOOT.INI i ustawiłem tryb SAFEBOOT.
I teraz tak przy normalnym starcie, jak i w Trybie Awaryjnym wyświetla tylko ekran powitalny Windowsa, a potem czarno. Nic, ewentualnie kursor.
Również inne tryby, jak np. "Ostatnio dobrze działające ustawienia" nie działają.
Aha , zapomniałem dodać, że wcześniej czyściłem kompa różnymi anti-malware (a-squared, DrWebCureit, ComboFix....) i może usunąłem plik potrzebny do trybu awaryjnego). Pamiętam, że było zarażonych 10-12 plików z katalogu Windows.
Może są jeszcze gdzieś w kwarantannie lub w backup, koszu...
A może doinstaluję je jak już wejdę do trybu normalnego lub poprzez konsolę odzyskiwania?
Można prosić o pomoc, które pliki sprawdzić czy są i jak je ewentualnie dograć na c:/Windows/system?
Nie chciałbym robić jeszcze raz opcje reinstalacji typu "R", bo strasznie długo robią mi się potem aktualizacje SP2 i SP3...
Mam też do wyboru logowania opcję Konsola odzyskiwania systemu.
Mogę się zalogować do partycji C:Windows, widzę wszystkie pliki i mogę pisać komendy w wierszu poleceń.
Zanim coś dodatkowo w systemie namieszam, mógłbym Was prosić, o napisanie konkretnego odpowiedniego polecenia?
Konsola Odzyskiwania Systemu http://support.microsoft.com/kb/307654/pl
Wiem, że są opcje:
# Disable — wyłącza usługę systemu Windows lub sterownik.
Zmienna usługa_lub_sterownik jest nazwą usługi lub sterownika, który ma być wyłączony.
Jeśli to polecenie zostanie użyte do wyłączenia usługi, przed zmianą typu uruchomienia usługi na SERVICE_DISABLED wyświetla jej oryginalny typ uruchomienia. Oryginalny typ uruchomienia należy zanotować, aby można go było użyć z poleceniem enable do ponownego uruchomienia usługi.
# Enable — włącza usługę systemu Windows lub sterownik.
Zmienna usługa_lub_sterownik jest nazwą usługi lub sterownika, który ma być włączony, a zmienna typ_uruchomienia jest typem uruchomienia usługi. Dostępne są następujące typy uruchomienia:
SERVICE_BOOT_START
SERVICE_SYSTEM_START
SERVICE_AUTO_START
Próbuję, ale mam odpowiedź, że "nie może zlokalizować wpisu rejestru...".
Jakie komendy konkretnie powinienem wpisać?
---------------
Pozdrawiam
marcos_777