TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Z czym uważac w mikrofalówce!

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

Z czym uważac w mikrofalówce!

Postprzez skylinegtr » 03 Gru 2006, 20:11

PostUA:

Witam!!

Temat jest totalnie off topic. Mianowicie do mojego domu wkroczyła nowa technologia:D Mianowicie mikrofalówka <lol> Dużo słyszałem o rzeczach których nie mozna do niej wsadzac. Czy potraficie mi pomóc i wymienicie z czym powinienem uwazac??
Straights sections are made for fast cars. Turns are made for fast drivers. - C.McRae

Drift isn't the fastest way trought the corner. But it's the most exciting way. - Keiichi Tsuchiya

Oo\__/oO

Skyline is the limit......
Awatar użytkownika
skylinegtr
Postujący
Postujący

Dołączenie: 11 Mar 2006, 16:57

Postprzez niunka » 03 Gru 2006, 20:35

PostUA:

Unikaj wszystkiego co metalowe , talerzy zdobionych zlotem itp
Plastikow nie przystosowanych do microfali
Nie probuj gotowac jajek i watrobki raczej tez nie (eksploduja w kuhence)
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez judasz » 03 Gru 2006, 20:50

PostUA:

Poczytaj sobie instrukcje obsługi :D
http://haier.home.pl/index.php?option=c ... &Itemid=71
W kuchenkach nie wolno umieszczać żywych zwierząt. Takie postępowanie może doprowadzić do powstania szkód materialnych lub obrażeń ciała.

:D :D :D :D :D :D
INSTALKI.pl - programy, spolszczenia, kodeki, antywirusy, nagrywanie, komunikatory,
pełne wersje gier, odtwarzacze, tworzenie muzyki, p2p, tv player, ...

Ludzie cię oszukują, klamią, zostawiają, zmieniają się, a 100 kg jest zawsze 100 kg !
Awatar użytkownika
judasz
Postujący
Postujący

Dołączenie: 25 Lut 2005, 15:19
Miejscowość: Żagań

Postprzez skylinegtr » 03 Gru 2006, 20:58

PostUA:

niunka napisał(a):Unikaj wszystkiego co metalowe , talerzy zdobionych zlotem itp
Plastikow nie przystosowanych do microfali
Nie probuj gotowac jajek i watrobki raczej tez nie (eksploduja w kuhence)

Dzięki Niuńka:) Ale co do metalu to juz sam nie wiem , dostałem do niej cos w stylu rusztu , i wkładałem go dzisiaj i nie wybuchła !! O jajkach słyszałem.
Judasz , widzisz jestem na tyle mądry ze przeczytałem instrukcje obsługi , ale nie jest w naszym języku.. Moge dodac ze mikrofala jest od whirpoola.
Straights sections are made for fast cars. Turns are made for fast drivers. - C.McRae

Drift isn't the fastest way trought the corner. But it's the most exciting way. - Keiichi Tsuchiya

Oo\__/oO

Awatar użytkownika
skylinegtr
Postujący
Postujący

Postprzez niunka » 03 Gru 2006, 21:13

PostUA:

skylinegtr napisał(a):[
Ale co do metalu to juz sam nie wiem , dostałem do niej cos w stylu rusztu , i wkładałem go dzisiaj i nie wybuchła !!

Jest to chyba kuchenka z grilem i z rusztu mozesz korzystac gdy uzywasz grila. do mikrofali nie powinno sie wkladac niczego z metalem,beda sie robily zwarcia w kuchence i moze sie uszkodzic.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez 1jaa » 03 Gru 2006, 22:13

PostUA:

Tak jest też mam to co Ty takie niby metalowe ale to nie jest metalowe. Włoż jak masz tależ na chwile z ozdobą metalową i zobaczysz takie jakby pioruny małe, wiem bo sam tego doświadczyłem. Na szczęście nic sie nie stało ale jak drugim razem mój tata przez przypadek włóżył ten sam tależ i nie zauważył że tam się iskrzy to się spaliła jedna lampa z boku mikrofalii. Jajek nie wrzucaj bo Ci rostrzeli i potem cieżko to domyć. O wątróbce nie słyszałem ale skoro tak to lepiej nie testuj.
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Postprzez katarina » 03 Gru 2006, 22:19

PostUA:

Przedwszystkim nie wkładaj foli aluminiowej bo będą zwarcia czyli nie przykrywaj np. ziemniaków jak będziesz odgrzewał,lepiej przykryć zwykłą reklamówką- jednorazówką taką ze sklepu żeby woda nie wyparowała (dotyczy wszystkich warzyw), lub kup specjalne pojemniki do wykorzystania w mikrofali . Z Duralexu -chyba w każdym domu to było ,też dobrze jest odgrzewać .Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
katarina
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Sie 2006, 23:17

Postprzez kukaszr » 03 Gru 2006, 22:32

PostUA:

ponoc gdy sie podgrzewa mleko to wytrąca sie ołów... ;) nie wiem czy to prawda ale ja nie wkładam...

ryby eksplodują po paru minutach ;d
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez Yoo! » 03 Gru 2006, 22:44

PostUA:

ja podgrzewałem mleko,watbróbke i rybe i nic sie nie stało, chyba że za krótko trzymałem :lol:
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Postprzez skylinegtr » 04 Gru 2006, 18:39

PostUA:

Kumpel mi powiedział , ze zagotował raz wode w mikrofalówce , wyciągnał , wszystko było elegancko dopóki nie włozył łyzki do kubka :d

Oo\__/oO

Awatar użytkownika
skylinegtr
Postujący
Postujący

Postprzez LucaS » 04 Gru 2006, 18:41

PostUA:

skylinegtr napisał(a):Kumpel mi powiedział , ze zagotował raz wode w mikrofalówce , wyciągnał , wszystko było elegancko dopóki nie włozył łyzki do kubka :d

co sie stalo ?
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez Bozz » 04 Gru 2006, 20:32

PostUA:

Jak ktoś ogladał "Pogromców Mitów" [Discovery] to wie co sie stało :D
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez skylinegtr » 04 Gru 2006, 21:01

PostUA:

Mówił ze woda wyskoczyła z kubka!! A pogromców mitów nie oglądałem , moze ktos cos przyblizyc o tym odcinku?? Co testowali??

Oo\__/oO

Awatar użytkownika
skylinegtr
Postujący
Postujący

Postprzez niunka » 04 Gru 2006, 21:05

PostUA:

LucaS napisał(a):
skylinegtr napisał(a):Kumpel mi powiedział , ze zagotował raz wode w mikrofalówce , wyciągnał , wszystko było elegancko dopóki nie włozył łyzki do kubka :d

co sie stalo ?

"Wykipiala" :D tak samo sie zrobi z mlekiem jak sie np nasypie kakao , ale tylko wtedy gdy mleko jest zagotowane i jeszcze bardzo gorace,wystarczy chwile poczekac i nic sie nie stanie tak samo z woda.
Gotowanie wody w mikrofali to bezsens bo potrzebuje za duzo czasu ,szklanka mleka zagotuje sie w okolo 45 sek a woda po kilku min.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]