Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
03 Gru 2006, 20:11
Witam!!
Temat jest totalnie off topic. Mianowicie do mojego domu wkroczyła nowa technologia:D Mianowicie mikrofalówka <lol> Dużo słyszałem o rzeczach których nie mozna do niej wsadzac. Czy potraficie mi pomóc i wymienicie z czym powinienem uwazac??
03 Gru 2006, 20:35
Unikaj wszystkiego co metalowe , talerzy zdobionych zlotem itp
Plastikow nie przystosowanych do microfali
Nie probuj gotowac jajek i watrobki raczej tez nie (eksploduja w kuhence)
03 Gru 2006, 20:58
niunka napisał(a):Unikaj wszystkiego co metalowe , talerzy zdobionych zlotem itp
Plastikow nie przystosowanych do microfali
Nie probuj gotowac jajek i watrobki raczej tez nie (eksploduja w kuhence)
Dzięki Niuńka:) Ale co do metalu to juz sam nie wiem , dostałem do niej cos w stylu rusztu , i wkładałem go dzisiaj i nie wybuchła !! O jajkach słyszałem.
Judasz , widzisz jestem na tyle mądry ze przeczytałem instrukcje obsługi , ale nie jest w naszym języku.. Moge dodac ze mikrofala jest od whirpoola.
03 Gru 2006, 21:13
skylinegtr napisał(a):[
Ale co do metalu to juz sam nie wiem , dostałem do niej cos w stylu rusztu , i wkładałem go dzisiaj i nie wybuchła !!
Jest to chyba kuchenka z grilem i z rusztu mozesz korzystac gdy uzywasz grila. do mikrofali nie powinno sie wkladac niczego z metalem,beda sie robily zwarcia w kuchence i moze sie uszkodzic.
03 Gru 2006, 22:13
Tak jest też mam to co Ty takie niby metalowe ale to nie jest metalowe. Włoż jak masz tależ na chwile z ozdobą metalową i zobaczysz takie jakby pioruny małe, wiem bo sam tego doświadczyłem. Na szczęście nic sie nie stało ale jak drugim razem mój tata przez przypadek włóżył ten sam tależ i nie zauważył że tam się iskrzy to się spaliła jedna lampa z boku mikrofalii. Jajek nie wrzucaj bo Ci rostrzeli i potem cieżko to domyć. O wątróbce nie słyszałem ale skoro tak to lepiej nie testuj.
03 Gru 2006, 22:19
Przedwszystkim nie wkładaj foli aluminiowej bo będą zwarcia czyli nie przykrywaj np. ziemniaków jak będziesz odgrzewał,lepiej przykryć zwykłą reklamówką- jednorazówką taką ze sklepu żeby woda nie wyparowała (dotyczy wszystkich warzyw), lub kup specjalne pojemniki do wykorzystania w mikrofali . Z Duralexu -chyba w każdym domu to było ,też dobrze jest odgrzewać .Pozdrawiam
03 Gru 2006, 22:32
ponoc gdy sie podgrzewa mleko to wytrąca sie ołów...
![n ;)](https://forum.instalki.pl/images/smilies/004.gif)
nie wiem czy to prawda ale ja nie wkładam...
ryby eksplodują po paru minutach ;d
03 Gru 2006, 22:44
ja podgrzewałem mleko,watbróbke i rybe i nic sie nie stało, chyba że za krótko trzymałem
04 Gru 2006, 18:39
Kumpel mi powiedział , ze zagotował raz wode w mikrofalówce , wyciągnał , wszystko było elegancko dopóki nie włozył łyzki do kubka
04 Gru 2006, 18:41
skylinegtr napisał(a):Kumpel mi powiedział , ze zagotował raz wode w mikrofalówce , wyciągnał , wszystko było elegancko dopóki nie włozył łyzki do kubka
![n :d](https://forum.instalki.pl/images/smilies/002.gif)
co sie stalo ?
04 Gru 2006, 20:32
Jak ktoś ogladał "Pogromców Mitów" [Discovery] to wie co sie stało
04 Gru 2006, 21:01
Mówił ze woda wyskoczyła z kubka!! A pogromców mitów nie oglądałem , moze ktos cos przyblizyc o tym odcinku?? Co testowali??
04 Gru 2006, 21:05
LucaS napisał(a):skylinegtr napisał(a):Kumpel mi powiedział , ze zagotował raz wode w mikrofalówce , wyciągnał , wszystko było elegancko dopóki nie włozył łyzki do kubka
![n :d](https://forum.instalki.pl/images/smilies/002.gif)
co sie stalo ?
"Wykipiala"
![n :D](https://forum.instalki.pl/images/smilies/002.gif)
tak samo sie zrobi z mlekiem jak sie np nasypie kakao , ale tylko wtedy gdy mleko jest zagotowane i jeszcze bardzo gorace,wystarczy chwile poczekac i nic sie nie stanie tak samo z woda.
Gotowanie wody w mikrofali to bezsens bo potrzebuje za duzo czasu ,szklanka mleka zagotuje sie w okolo 45 sek a woda po kilku min.