TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

ZABEZPIECZONE JPG. (zdjęcie)

Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.

ZABEZPIECZONE JPG. (zdjęcie)

Postprzez tomaho » 13 Lut 2006, 13:42

PostUA:

Witam mam pytanie mianiowicie chodzi o to że "nieuczciwy" fotograf który robił mi kilka fot cyfrówką dał mi płytę z plikami jpg. i niby wszystko byłoby ok ale za nic nie mogę ich otwożyć . Czy jest jakiś sposób abym mógł te zdjęcia zapisać jako zwykłe jpg. i wywołać w dowolnym tanim labolatorium a nie u złodzieja.???
Z góry dzięki wszystkim za odpowiedź.
tomaho
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 19 Paź 2005, 13:38

Postprzez Hpest » 13 Lut 2006, 13:55

PostUA:

Czy zdjęcia są bezpośrednio zabezpieczone, czy są w jakimś folderze, katalogu, a może pliku ??? Tak wogóle to ja Cie Nie rozumię, kupujesz fotki, a nawet ich oglądnąc Nie możesz, To za co ty płacisz :) Może po prostu Fotografowi te zdjęcia się nieodpowiednio nagraly Na CD i proste. Skontaktuj się z nim i powiedz, że chcesz zdjęcia, albo ka$ę, kompletnie Cie Nie rozumię. Ty mu zapłacileś tylko za zrobienie zdjęć czy za ich wywołanie które dopiero nastapi ? Skopiowanie zdjęć i usunięcie ręcznie zabezpieczeń powinno pomuc, choć Nie do końca wiem o co ci chodzi. :P
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez tomaho » 13 Lut 2006, 14:11

PostUA:

foty mam już przez niego wywołane i zapłaciłenm za nie bardzo słono a niechciał bym za kolejne odbitki płaćić poprostu dał mi jeszcze je w formie fotoalbumu na CD i z tamtąd bym je chciał wyćiągnąć. Znalazłem katalog w którym są i za cholerę nie mogę ich otworzyć a 6 PLN za fotę to chyba sporo za dużo nie sądzisz??
tomaho
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 19 Paź 2005, 13:38

Postprzez GREXIK » 12 Maj 2006, 19:29

PostUA:

skoro są w formie fotoalbumu, to sprawdź nazwę pod którym został stworzony i ściągnij go z neta, edytuj sobie ten fotoalbum na dysku i zapisz gdzie indziej zdjęcia ...
Pozatym skoro zapłaciłeś i są to TWOJE zdjęcia to ja bym poszedł do tego fotografa i zarządał tych zdjęć nagranych w normalny sposób albo ide do rzecznika praw konsumenta i ma gościu pozamiatane...
Jeśli gościu spełni twoje rządanie, ale będzie chciał kase za nagranie to również go postrasz rzecznikiem, bo powinien zapytać w jakiej formie mają być zdjęcia nagrane zanim zaczą usługę. MONOPOLISTYCZNE nastawienie firm w polsce jest zabronione, a to co on zrobił to właśnie monopol skoro tylko on umie to otworzyć.

Pozdro
Mój Synek:
Image
GREXIK
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 12 Maj 2006, 19:18
Miejscowość: WrocłaW

Postprzez Chief » 14 Maj 2006, 19:06

PostUA:

Dałes sie zrobic w bambuko!
Zreszta jaki sens jest dawac płyte z która nie mozna nic odtworzyc.
Idz do tego fotografa i zarzadaj płyty ze swoimi zdjeciami!

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Chief
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 08 Gru 2005, 22:26
Miejscowość: Warmia

Powróć do Poszukiwani!

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]