TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Zacinająca się stara gra Microsoft Flight Simulator 2002

Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)

Zacinająca się stara gra Microsoft Flight Simulator 2002

Postprzez nexus » 09 Sie 2011, 21:26

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1) AppleWebKit/535.1 (KHTML, like Gecko) Chrome/13.0.782.107 Safari/535.1

Siema. Ostatnio zainstalowałem sobie Microsoft Flight Simulator 2002, żeby sobie polatać. A więc zainstalowałem, ustawiłem grafikę na wysoką i wszystko możliwe na maximum (no bo myślę sobie, stara gra, więc nie możliwe by było ostre lagowanie). Stworzyłem lot, i jak się znalazłem swoim samolotem na lotnisku bardzo się zdziwiłem. Gra bardzo lagowała. Zmniejszyłem kilka ustawień do na średnie, lecz gra tak samo chodziła. Nie chcę zmniejszać tekstur do minimum, bo to nie gra. Mój komputer to :

Grafika : GeForce 9800 GT 1024 mb

RAM: : 3 GB

Procesor : AMD Athlon II X2 3.0 ghz

System : Windows 7 Home Premium

Mam dobry komputer, więc nie wiem w ogóle o co chodzi. Może ktoś pomóc? Za odpowiedź thx.

PS. Dodam, że zawsze aktualizuje sterowniki do karty graficznej, więc gry dzięki temu lepiej chodzą.
nexus
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 17 Lut 2011, 20:38
Miejscowość: Karczew

Re: Zacinająca się stara gra

Postprzez kominekl » 09 Sie 2011, 21:40

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:5.0) Gecko/20100101 Firefox/5.0

Microsoft Flight Simulator 2002 to stara gra. Masz Windows`a 7 (stosunkowo młodego Windowsa). Po prostu nastąpiła niezgodność kompatybilności systemów operacyjnych. Innymi słowy masz zbyt nowy system :) . Przynajmniej w mojej opinii.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Re: Zacinająca się stara gra

Postprzez chucki » 11 Sie 2011, 15:21

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.18) Gecko/20110614 Firefox/3.6.18

Spróbuj odpalić tą grę w trybie zgodność windowsa XP. Jak to zrobić? Prawy przycisk myszy na ikonie gry---> właściwości---> zakładka zgodność---> uruchom ten program w trybie zgodności z ...
chucki
Postujący
Postujący

Dołączenie: 01 Sty 2008, 20:50

Powróć do Strefa Gracza

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]