Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)
17 Gru 2014, 14:58
Warto też przeczyścić kompa raz do roku żeby się nie przegrzewał
17 Gru 2014, 21:23
Ja do zmniejszania lagów w grach on-line używam innego programu. Jest bardzo dobry i podpatrzony od wielu graczy WoW-a z wielu krajów. Leatrix_Latency_Fix_3.00 - Na prawdę polecam sprawdzić samemu i jak się spodoba dodać do spisu
21 Kwi 2015, 06:50
Ja po prostu raz na jakiś czas otwieram kompa i kompleksowo czyszczę.
30 Lip 2015, 14:48
Ja polecam format komputera no albo czyszczenie komputera.. pomaga.
01 Sie 2015, 00:01
Format kompa do ostateczność .
Zamiast formatować kompa warto wcześniej przeprowadzić konserwację systemu - odinstalować co nie potrzebne , przeczyścić rejestr czy same dysk np. za pomocą CC Cleanera , puścić raz na jakis czas program chkdsk i zdefragmentować dysk .
Do tego regularne czyszczenie kompa z kurzu ( 3 m-ce albo nawet częściej - zależnie od warunków i obudowy ) oraz jak potrzeba to wymiana wentylatorów na nowe .
Ale regularne konserowanie kompa , czyszczenie z kurzy czy nawet całkowity format + reinstalka połączną z wymianą na nowszy/mniej zasobożerny system ( np. z Visty na Win 7 lub wyżej ) nie wiele pomoże jak zwyczajnie sprzęt nie domaga .
Wtedy pozostaje jedna opcja - upgrade CPU/RAM/GPU i ew. dysku ( np. dołożenie SSD ) .
W skrajnym przypadku jak komp nie spełnia wymagań danej gry i nie mamy kasy na upgrade to poszukać jakiś modów zmniejszających jakość grafiki i detali czy odpowiednich konfigów etc .
05 Wrz 2015, 17:04
Reyden ale czasem warto sobie odpuścić taką grę, niż grać przy pikselach wielkości pomarańczy

Co do regularnego czyszczenia - nie zaszkodzi robić sobie obsługę raz w miesiącu, dzięki temu każdy komp dłużej będzie funkcjonował.
19 Paź 2015, 21:25
Arluk weź pod uwagę, że wszystko z czasem się zużywa i czasem jedyne co pozostaje to modernizacja, bo samo serwisowanie nic nie da.
05 Kwi 2016, 23:13
A co robić z grami tnącymi się na telefonie? Często mi się to zdarza
19 Maj 2016, 09:10
valuee napisał(a):A co robić z grami tnącymi się na telefonie? Często mi się to zdarza
Na Androidzie owszem. Chociaż sam jestem wiernym użytkownikiem to nie ma rady - raz na jakiś czas pełen formacik.
23 Maj 2016, 23:20
Można po wgraniu nowego bootloadera i odpowiedniego kernela zrobić lekki OC, ale problem niewspółmierny do krzyści
26 Paź 2016, 20:19
No zalez od gry i wymagań. MOże lepszy komp?
02 Sty 2017, 22:04
Utrzymanie odpowiedniej temepratury na wszystkich podzespołach jest gwarantem płynnego działania gier.
15 Mar 2017, 12:27
Nie koniecznie, możesz mieć na grafie i procku 30 stopni i tak Ci się bedzie zacinało, a masz wszystkie stery ?
25 Paź 2017, 16:37
Niestety u mnie zacinanie się na lapku gier to norma, już sobie darowałam instalowanie dalsze czegokolwiek tam
08 Lis 2017, 12:52
Mi pomogło formatowanie kompa co miesiąc, dzięki czemu mogłem uniknąć takich nieprzyjemności