Ja także uważam, tak jak Yoo!, że kwestia zamknięcia filmu nie ma tutaj znaczenia. Ale Yoo!, przed nazwą jest wyświetlane
TMPZebra..., a nie
TPM, tak jak napisałeś. Chyba, że to zwykła literówka. Jakim programem chcesz odtowrzyć płytkę? Teraz to mogę ci tylko podać link z tym samym filmem z polskim dubbingiem, zakodowanym kodekiem XviD, plik torrent, (ściągniesz przez BitCometa - dział p2p Instalki.pl). Link:
[strona nie jest już dostępna] . Wiesz, nie wiem, czy takie rozwiązanie cię zadowala, ale podaję jako alternatywę, może akurat będzie przydatne
. Przypuszczam, że do odtwarzania filmu potrzebujesz także odpowiedniego programu czytającego napisy (o ile film tak owe posiada). Ściślej mówiąc musisz dopasować współczynnik FPS napisów do filmu. Ja radzę zrobić to nieco inaczej, na stronie napisy.org szukasz takich napisów, które pasują do formatu filmu (przykładowo DVD lub RMBV), komunikat może sugerować, że chodzi o TPM - format napisów (chyba, że popełniłaś błąd pisząc TMP - może literówka, bo bardziej pasuje format TPM). Moim zdaniem najlepszy do odtwarzania filmów jest AllPlayer (posiada funkcję, tzw. inteligentnych napisów), bo odtwarzacz Media Player Classic (odtwarzacz systemowy) nie odtwarza napisów, a jest on często używany jako odtwarzacz domyślny. Pamiętaj też, że nie każde napisy pasują do filmu o tym samym tytule, gdyż są różne czasy tego filmu i jego formatu. Dlatego ściągnij kilka napisów i dopasuj je tak, aż któreś będą się zgadzały. Nieco to pracochłonne, ale jak tak bardzo zależy ci na tym filmie... A AllPlayera znajdziesz na Instalkach.pl w dziale Odtwarzacze/Odtwarzanie
. Pozdrawiam!