Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
07 Paź 2010, 16:52
raczej jest spokojnie , widać działanie firefoxa który lekko odskakuje od zera i nic pozatym
07 Paź 2010, 17:12
Hmm, sprawdź jak sprawa wygląda w trybie czystego rozruchu
http://support.microsoft.com/kb/310353/pl
07 Paź 2010, 17:45
Krok 4. Opcjonalny krok pozwalający wyłączyć funkcje
Jeśli czysty rozruch rozwiązał problem, nie trzeba wykonywać tego kroku.
Ważne Jeśli problem nie został rozwiązany i trzeba wykonać ten krok, spowoduje on trwałe usunięcie wszystkich punktów przywracania z komputera. Funkcja Przywracanie systemu używa punktów przywracania do przywrócenia starszego stanu komputera. Po usunięciu punktów przywracania przywrócenie systemu Windows do wcześniejszego stanu jest niemożliwe.
Wykonanie tej czynności powoduje tymczasowe wyłączenie funkcji firmy Microsoft, takich jak Plug and Play, obsługa sieci, rejestracja zdarzeń i raportowanie błędów.
1. Kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Uruchom, wpisz msconfig, a następnie kliknij przycisk OK.
Zostanie wyświetlone okno dialogowe Narzędzie konfiguracji systemu.
2. Kliknij kartę Ogólne, kliknij, aby wyczyścić pole wyboru Załaduj usługi systemowe, a następnie kliknij przycisk OK.
3. Po wyświetleniu monitu kliknij przycisk Uruchom ponownie, aby ponownie uruchomić komputer.
Jeśli te czynności pozwoliły uruchomić komputer w stanie czystego rozruchu, to koniec pracy. Jeśli te czynności nie pomogły, przejdź do sekcji „Następne kroki”. Jeśli trzeba przywrócić komputer do stanu normalnego uruchamiania, przejdź do sekcji „Procedura konfigurowania stanu normalnego uruchamiania systemu Windows”.
doszłem do tego kroku i dopiero wtedy uruchomił się windows normalnie
07 Paź 2010, 18:35
W takim razie jakaś usługa systemowa powoduje problem. Wejdź ponownie w Msconfig

Zaznacz z powrotem "Uruchamianie normalne", następnie przejdź do zakładki Usługi i odznacz kilka usług (3-4) Microsoftu

Zastosuj

Restart. Po restarcie sprawdzasz, czy problem nadal występuje. Jeśli tak to zaznacz z powrotem te usługi i odznacz inne, znów restart itd. dopóki nie znajdziesz tej, która powoduje problem.
Na pierwszy ogień odznacz m.in Kopiowanie woluminów w tle, gdyż w logu z OTL widniał problem z tą usługą.
07 Paź 2010, 19:36
wyszło mi na to że to usługa: Wykrywanie sprzętu powłoki powoduje problem
wielkie dzięki za pomoc
07 Paź 2010, 20:17
W takim razie zostaw tą usługę wyłączoną. No chyba, że będą Ci przeszkadzać niewielkie niedogodności związane z jej wyłączeniem
http://www.searchengines.pl/Services-Us ... 23.html#51 to możemy jeszcze "drążyć temat".
07 Paź 2010, 20:58
Mam kopie zapasową morze z niej dałoby się wyciągnąć wszystkie pliki usług systemowych ?
07 Paź 2010, 21:46
Możliwe, że ma z tym coś wspólnego My Drive Meter, możesz go spróbować odinstalować, włączyć usługę i sprawdzić, czy problem wróci czy nie.
07 Paź 2010, 22:03
Coś w tym było

bo włącza się system normalnie z włączonymi usługami. Tylko mam chwilami problem z wejściem do Mój Komputer

ładuje się i ładuje masz jakiś pomysł żeby to przyśpieszyć

.
07 Paź 2010, 22:08
Czyli po odinstalowaniu My Drive Meter wszystko wróciło do normy??
Tylko mam chwilami problem z wejściem do Mój Komputer

ładuje się i ładuje masz jakiś pomysł żeby to przyśpieszyć

.
Hmm, wejdź w Mój Komputer

Narzędzia

Opcje folderów

Widok

odznacz "Automatycznie wyszukuj foldery sieciowe i drukarki"

Zastosuj.
07 Paź 2010, 22:17
No nie wszystko wróciło do normy , bo w tej chwili mam problem z wejściem w Mój komputer

Ale najważniejsze udało się zrobić wielkie dzięki