TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

zapora windows - przyczyna problemów?

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

zapora windows - przyczyna problemów?

Postprzez beznazwowy » 28 Kwi 2007, 20:03

PostUA:

witam, czy zapora windows ma coś wspólnego z internetem i programami. pisze o tym ponieważ te kłopoty mam coraz częściej i już to robi sie troszke denerwujące. najczęściej jest kłopot z internetem, gdy klikam na jakąś strone to niby sie załaduje a jednak jest biały ekran i nic niema, nieraz odświeże te znajdzie lub wyskakuje że niemoze znaleźć strony. kłopot jest też z pocztą - wpisuje login oraz hasło i po zalogowaniu odrazu wyskakuje ze niemożna znaleźć strony. niby cośtam ustawiałem na zaporze alez opcjami internetowymi nic nieruszam bo niechcem zapsuć czegoś z połaczeniem itp. więc jesli to możliwe to prosze o jakieś porady lub wyjaśnienie od czego może tak być z tymi stronami internetowymi. z góry baaardzo dziękuje
beznazwowy
Postujący
Postujący

Dołączenie: 30 Sie 2006, 14:25

Postprzez Bozz » 28 Kwi 2007, 20:10

PostUA:

Ja radzę zmienić zaporę windows na prawdziwą zaporę - np. Kerio, ale z powodu jej skuteczności [raczej jej braku], a nie stwarzania problemów. Zmień i zobaczymy jak będzie
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez jonny » 28 Kwi 2007, 20:38

PostUA:

Wyłącz zaporę windows i zainstaluj inną np: Outpost czy Kerio ( jak polecił Bozz) .
Masz problem bo zapora systemowa nie tworzy automatycznie reguł jak inne , trzeba stworzyć wyjątki "ręcznie" inaczej będzie blokować .
JPS
Awatar użytkownika
jonny
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 13 Lip 2006, 10:16
Miejscowość: Łódź

Postprzez beznazwowy » 29 Kwi 2007, 16:44

PostUA:

zainstaluje ale pozniej tego Kerio. bo teraz niestety niemam czasu na internet. wrazie czego pomoze ktos z ustawieniami?
beznazwowy
Postujący
Postujący

Postprzez Bozz » 29 Kwi 2007, 16:49

PostUA:

No pewnie, ale w Kerio prościej jest zostawić podstawowe ustawienia, a nie tworzyć wyjątki dla każdego procesu. Zainstalujesz i wszystko powinno chodzić bez problemu
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez beznazwowy » 30 Kwi 2007, 19:24

PostUA:

zainstalowalem i nic w opcjach nieruszalem, jednak prosilbym o pomoc, wydaje mi sie ze komputer zwolnil jesli chodzi o wczytywanie stron i nieraz wyskakuje błąd. prosilbym (jesli oczywiscie potrzeba) o pomoc w ustawieniach od poczty i bearshare pro tak dla spokoju. chcialbym jeszcze sie upewnic w sparwie programow - mam nod32, cleaner i a squared free, czy te dwa ostatnie wystarczą do plikow śledzacych, cookie i innych zlosliwych agentow? jestem na te pliki strasznie uczulony a niewiem czy a squared znajduje tak naprawde wszystko
beznazwowy
Postujący
Postujący

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]