Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

zapora windows - przyczyna problemów?

28 Kwi 2007, 20:03

witam, czy zapora windows ma coś wspólnego z internetem i programami. pisze o tym ponieważ te kłopoty mam coraz częściej i już to robi sie troszke denerwujące. najczęściej jest kłopot z internetem, gdy klikam na jakąś strone to niby sie załaduje a jednak jest biały ekran i nic niema, nieraz odświeże te znajdzie lub wyskakuje że niemoze znaleźć strony. kłopot jest też z pocztą - wpisuje login oraz hasło i po zalogowaniu odrazu wyskakuje ze niemożna znaleźć strony. niby cośtam ustawiałem na zaporze alez opcjami internetowymi nic nieruszam bo niechcem zapsuć czegoś z połaczeniem itp. więc jesli to możliwe to prosze o jakieś porady lub wyjaśnienie od czego może tak być z tymi stronami internetowymi. z góry baaardzo dziękuje

28 Kwi 2007, 20:10

Ja radzę zmienić zaporę windows na prawdziwą zaporę - np. Kerio, ale z powodu jej skuteczności [raczej jej braku], a nie stwarzania problemów. Zmień i zobaczymy jak będzie

28 Kwi 2007, 20:38

Wyłącz zaporę windows i zainstaluj inną np: Outpost czy Kerio ( jak polecił Bozz) .
Masz problem bo zapora systemowa nie tworzy automatycznie reguł jak inne , trzeba stworzyć wyjątki "ręcznie" inaczej będzie blokować .

29 Kwi 2007, 16:44

zainstaluje ale pozniej tego Kerio. bo teraz niestety niemam czasu na internet. wrazie czego pomoze ktos z ustawieniami?

29 Kwi 2007, 16:49

No pewnie, ale w Kerio prościej jest zostawić podstawowe ustawienia, a nie tworzyć wyjątki dla każdego procesu. Zainstalujesz i wszystko powinno chodzić bez problemu

30 Kwi 2007, 19:24

zainstalowalem i nic w opcjach nieruszalem, jednak prosilbym o pomoc, wydaje mi sie ze komputer zwolnil jesli chodzi o wczytywanie stron i nieraz wyskakuje błąd. prosilbym (jesli oczywiscie potrzeba) o pomoc w ustawieniach od poczty i bearshare pro tak dla spokoju. chcialbym jeszcze sie upewnic w sparwie programow - mam nod32, cleaner i a squared free, czy te dwa ostatnie wystarczą do plikow śledzacych, cookie i innych zlosliwych agentow? jestem na te pliki strasznie uczulony a niewiem czy a squared znajduje tak naprawde wszystko
Wyślij odpowiedź