TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

zawirusowany plik

Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.

zawirusowany plik

Postprzez adam1802 » 23 Paź 2007, 04:57

PostUA:

Kolejny problem jest tego typu, mianowicie ten plik ktory ściągnałem (o rozszerzeniu *.iso) jest zawirusowany. Skanowałem go Kasperskim ale nic nie wykrył a przy instalacji uaktywniają sie adware (nie wiem co to jest dokładnie) i trojan. Czy jest jakiś program którym mogę przeskanować tenplik i oczyszcić instalkę.
Bardzo byłbym wdzięczny za kolejne wskazówki
adam ltd
Awatar użytkownika
adam1802
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 24 Wrz 2007, 02:19
Miejscowość: Podkarpacie

Postprzez BialyProblemiasz » 27 Paź 2007, 14:36

PostUA:

siemasz sprobuj a-sQader powinein ci usunac te wirusy:)
Awatar użytkownika
BialyProblemiasz
Postujący
Postujący

Dołączenie: 19 Paź 2007, 18:30
Miejscowość: z Białego
Pochwały: 1

Postprzez niunka » 27 Paź 2007, 20:14

PostUA:

Co to za program i skad go sciagnoles?
Pobierz z innego zrodla.
Niektore programy zawieraja oprogramowanie szpiegowskie typu adware,najczesciej programy bezplatne.
Moze masz program z crackiem i dlatego informuje cie o wirusie.
Napisz dokladnie co to za info o szkodniku masz podczas instalacji i co go wykrywa.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten

Postprzez zigi000 » 29 Paź 2007, 13:40

PostUA:

Kaspersky jest trochę porąbany! :) Przy instalacji GUN'a (płytka z grą oryginalna) też mi wyskoczył podobny komunikat ( "że wykrył adware" który chce zrobić "hidden install" w systemie ) oczywiście anulowałem ten komunikat gdyż mam ustawioną opcję w programie żeby wyszukiwało (riskware) czyli potencjalne zagrożenie dla kompa. A tak to Kasper jest fajny i nie mam mu (prawie) nic do zarzucenia :)
Awatar użytkownika
zigi000
Postujący
Postujący

Dołączenie: 09 Cze 2007, 16:45

Postprzez niunka » 30 Paź 2007, 09:58

PostUA:

adam1802 Obraz ISO ktory sciagnoles nie jesz zawirusowany,Kaspersky zawsze bedzie wykrywal go jako wirusa ,nie mozesz miec zainstalowanych jednoczesnie dwoch programow antywirusowych.
Jezeli chces zainstalowac to oprogramowanie to musisz odinstalowac najpierw Kasperskiego - nie polecam takiej zmiany.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten

Powróć do Poszukiwani!

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]