Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.
Wyślij odpowiedź

zawirusowany plik

23 Paź 2007, 04:57

Kolejny problem jest tego typu, mianowicie ten plik ktory ściągnałem (o rozszerzeniu *.iso) jest zawirusowany. Skanowałem go Kasperskim ale nic nie wykrył a przy instalacji uaktywniają sie adware (nie wiem co to jest dokładnie) i trojan. Czy jest jakiś program którym mogę przeskanować tenplik i oczyszcić instalkę.
Bardzo byłbym wdzięczny za kolejne wskazówki

27 Paź 2007, 14:36

siemasz sprobuj a-sQader powinein ci usunac te wirusy:)

27 Paź 2007, 20:14

Co to za program i skad go sciagnoles?
Pobierz z innego zrodla.
Niektore programy zawieraja oprogramowanie szpiegowskie typu adware,najczesciej programy bezplatne.
Moze masz program z crackiem i dlatego informuje cie o wirusie.
Napisz dokladnie co to za info o szkodniku masz podczas instalacji i co go wykrywa.

29 Paź 2007, 13:40

Kaspersky jest trochę porąbany! :) Przy instalacji GUN'a (płytka z grą oryginalna) też mi wyskoczył podobny komunikat ( "że wykrył adware" który chce zrobić "hidden install" w systemie ) oczywiście anulowałem ten komunikat gdyż mam ustawioną opcję w programie żeby wyszukiwało (riskware) czyli potencjalne zagrożenie dla kompa. A tak to Kasper jest fajny i nie mam mu (prawie) nic do zarzucenia :)

30 Paź 2007, 09:58

adam1802 Obraz ISO ktory sciagnoles nie jesz zawirusowany,Kaspersky zawsze bedzie wykrywal go jako wirusa ,nie mozesz miec zainstalowanych jednoczesnie dwoch programow antywirusowych.
Jezeli chces zainstalowac to oprogramowanie to musisz odinstalowac najpierw Kasperskiego - nie polecam takiej zmiany.
Wyślij odpowiedź