Witam!
Od jakiegoś czasu miałem problemy z Windowsem XP (3 miesiące),ale dopiero wczoraj zdecydowałem się na przeinstalowanie systemu, niestety to nie pomogło... Problem wygląda następująco:
Po jakimś czasie od uruchomienia peceta(na ogół po 1 godzinie,czasem nawet 15 minutach) wyskakuje mi błąd Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078 i oczywiście dźwięk wtedy przepada i niema go wcale(Jednak po ponownym uruchomieniu Windowsa, dźwięk znów działa ale po jakimś czasie błąd się pojawia znowu i wracam do wyjściowej sytuacji że dźwięku nie ma). Na dodatek innym zjawiskiem jakie pojawia się na komputerze jest zmiana wyglądu paska zadań i większości okienek ze stylu XP na takie jakie były w Windowsie 98(porostu na stałe pasek zadań i te inne okienka zmieniają wygląd na taki stary szary jak z 98). Chciałem dodać, iż problem występuje mimo dwukrotnego przeinstalowania systemu operacyjnego, i to dwóch innych kopi XP (czyli wychodzi na to że niezależnie jaki XP zainstaluje i tak problem jest). trzecim zjawiskiem jakie zauważyłem jest występowanie żółtego znaku zapytania w Menedżerze urządzeń przy other devices--Ethernet Controller. Ostatnią rzeczą jest fakt, iż w Evereście w zakładce-Komputer-DMI pojawia się żołty wykrzykniko komunikacie iż dokładność danych DMI nie jest pewna.
Chciałem dodać, iż przy innych sterownikach nie zauważyłem żadnych innych znaków zapytania czy wykrzykników. Bardzo proszę więc o jakiekolwiek sugestie, mogące pomóc mi w usunięciu tego przykrego problemu.
Wkleję krótką ogólną specyfikację mojego komputera zaaportowana przez Everesta:
Komputer:
Typ komputera ACPI Multiprocessor PC
System operacyjny Microsoft Windows XP Professional
Dodatek service pack systemu operacyjnego Service Pack 2
Płyta główna:
Typ procesora DualCore Intel Core 2 Duo E6750, 2666 MHz (8 x 333)
Nazwa płyty głównej DFI Infinity P35-T2RL (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Mikroukład płyty głównej Intel Bearlake P35
Pamięć fizyczna 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Typ BIOS'u Award (08/23/07)
Port komunikacyjny Communications Port (COM1)
Multimedia:
Karta dźwiękowa Realtek ALC885/889A @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller
Karta sieciowa GL2422VP (10.20.1.40)
DMI:
DMI: producent BIOS'u Phoenix Technologies, LTD
DMI: numer wersji BIOS'u 6.00 PG
DMI (system): producent OEM
DMI (system): nazwa OEM
DMI (system): numer wersji OEM
DMI (system): numer seryjny OEM
DMI (płyta główna): producent DFI Inc.
DMI (płyta główna): nazwa INF P35-R
DMI (płyta główna): numer wersji 1.0
DMI (płyta główna): numer seryjny