TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

"zielony" monitor

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

"zielony" monitor

Postprzez banan » 22 Kwi 2008, 21:34

PostUA:

Witajcie
Otóż mam pewien problem tzn dziś siedziałem sobie na kompie, poszedłem się kompać kompa zostawiłem włączonego, wyłączyłem monitor. przyszedłem tak po 40 minutach a tu wszystko jest jakieś takie...zielone.
patrzałęm w ust. monitora i nic
w systemem raczej też okej bo nawet literki w BIOSie są zielone :D

karta GF 8800GT
monitor Samsung 17' CRT SyncMaster 795df
monitor ma ok. 5 lat
kabel od monitora jest dobrze podpięty

da sie coś z tym zrobić, czy raczej trzeba kupić nowy?

screen
Image
edit:
hehe pomyliło mi sie przecież nie zobaczycie tego tak jak jest u mnie xd
screeny tu :
ImageImage
tak to własnie wyglada ;/
banan
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 18 Kwi 2006, 21:40
Miejscowość: Będzin ;)

Postprzez Dawid255151 » 22 Kwi 2008, 21:54

PostUA:

Po prostu w monitorze jest taka kostka z kabelkami itp któryś kabel od kolorów się poluzował spróbuj popukać w monitor i po wiec jaki efekt czy kolor się zmieni albo coś .-zależy wszystko jaki masz monitor (różne są monitory) Elektronik powinien ci to naprawić w cenie 40-50zł.

P.S Monitor da się naprawić ;-) Stare monitory są naprawialne gorzej z nowymi.
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37
Pochwały: 2

Postprzez santana34444 » 23 Kwi 2008, 14:37

PostUA:

Banan nie wierz w to co pisze dawid, a w każdym razie nie we wszystko. Mam podobny monitorek (tzn. ja mam model 775dfx) ładne to już będzie 7 lat i miałem identyczny problem też po jakiś 5 latach użytkowania. U mnie były tylko odcienie niebieskiego, a u ciebie widzie że jest zielony. No cóż tak to już mają samsungi, bo nie zdarzyło się tylko tobie i mi, bo mojemu wujowi, kuzynowi również. Najpierw tracą pojedyncze kolory a potem pozostaje jeden (najpierw zgasł mi czerowny, potem żółty, zielony aż pewnego dnia pozostały tylko odcienie niebieskiego) Co do usterki to powiedzieli mi że to może być wina różnych rzeczy (kineskopa, elektroniki czy po prostu kabla). Ja za naprawę zapłaciłem 180zł więc david jak nie miałeś z czymś takim do czynienia to się nie odzywaj. Jednak powiedzieli mi że naprawa może wyjść dużo więcej lub nawet dużo mniej. Dlatego odwieź monitorek do serwisu ale zanim naprawią zapytaj ile to cię wyniesie, a najlepiej poproś żeby zadzwonili jeśli miałoby to wynieść więcej. Bez sensu wydawać 500zł za naprawe starego monitora i otrzymać pół roku gwarancji na naprawioną usterkę (tak długą gwarancje mi dali), skoro można dołożyć ze 2 stówki i mięć ładny panoramiczny monitorek z kilkuletnią gwarancją. Grafika to raczej nie będzie ale sprawdź na innym monitorze u sąsiada albo kogoś z rodziny. Mimo wszystko obstawiam za winę monitora.
santana34444
Postujący
Postujący

Dołączenie: 05 Lut 2008, 23:36
Pochwały: 11

Postprzez banan » 23 Kwi 2008, 14:45

PostUA:

Dawid popukałem i nic to nie dało
Santana no hmm masz racje lepiej już kupić nowy.
ehh miałem kupić monitor, ale teraz musze kupić Dwa xd
dzięki za rady pozdro ;)
banan
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 18 Kwi 2006, 21:40
Miejscowość: Będzin ;)

Postprzez Mac » 23 Kwi 2008, 15:08

PostUA:

Zanieś do serwisu TV, jak to kabel to naprawią jak nie kabel to powiedzą co i jak i za ile.

santana pilnuj kolan... Luger czeka.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez Dawid255151 » 23 Kwi 2008, 15:38

PostUA:

Ja za naprawę zapłaciłem 180zł więc david jak nie miałeś z czymś takim do czynienia to się nie odzywaj.

Ale kiedy to było! Monitor masz 7lat a uszkodził się 5lat temu to czyli uszkodził się w 2006r-dobra firma tv informuje swojego klienta o przewidzianych kosztach naprawy,wydałeś za na prawe 180zł mogłeś im powiedzieć żeby w zieli sobie ten monitor,akurat w handlu sprzętem komputerowych siedzę długi czas a w 2006r monitorki ctr 17cali kosztowały ok 70-90zł.

Następna sprawa kto w dzisiejszych czasach wydał by 180zł za naprawę starego monitora ctr :/ gdzie można monitor np 17cali kupić w przedziale 30-60zł :?: i jaka poważna firma w dzisiejszych czasach by za żądała 180zł za na prawe takiego dziadka... tak jak mówię przed oddaniem monitora do naprawy trzeba ustalić kilka spraw z majstrem i mu powiedzieć żeby koszt naprawy nie przekroczył 30-40zł

santana34444
Czas idze do przodu a ty piszesz o kosztach naprawy z przed 2lat lepiej sam się zastanów co piszesz.
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37
Pochwały: 2

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników