TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Zmiana IP w sieci!

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

Zmiana IP w sieci!

Postprzez Belfegor » 06 Cze 2008, 13:57

PostUA:

witam
mamy z kumplem podlaczone dwa kompy w domu.jeden polaczony z modemem i wyjsciem do podlaczenia innego kompa na plycie glownej
drugi komp(laptop) laczy sie z glownym z pomoca zwyklego kabla tele.oczywiwscie aby mogl odbierac internet laptop ten glowny musi byc wlaczony (chodzi 24hna dobe) oczywiscie.
problem z tym ze wyjsciowe IP kompa glownego i laptopa sa takie same. co za tym idzie dostalem bana w grze BiteFight za multikonto tzn uzywanie dwoch kont na jednym kompie co jest nieprawda.
uzywamy dwoch roznych kompow i jak rozdzileic IP aby oddzielnie kazdy mail swoje.
z tego co sie orientuje to IP przyisuje internodawca a co za tym idzie IP jest przypisane komputerowiu glownemu ktory bezposrednio laczy sie z modemem.
czy ja jako biorca internetu z komputera glownego nie mam mozliwosci odizolownia swojego IP???????
Belfegor
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 06 Cze 2008, 13:41

Postprzez 1jaa » 06 Cze 2008, 19:15

PostUA:

Macie po prostu jedno zewnętrzne IP.
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Postprzez Belfegor » 06 Cze 2008, 23:52

PostUA:

no to ja wiem
ale jak ustawic zebysmy mieli rozne IP zew.
bo to jest problemem wlasnie
Belfegor
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez zYGuś » 07 Cze 2008, 01:26

PostUA:

kup switcha lub jakiś router.
:arrow: ..::: Pozdro :::.. :wink:
===============
zYGuś
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Gru 2006, 23:23
Miejscowość: UK

Postprzez 1jaa » 07 Cze 2008, 12:43

PostUA:

Albo musisz mieć dwoch ISP albo poprosić Twojego ISP, żeby postawił u Ciebie w domu switcha i dał po macu neta i do każdego inne IP zewnętrzne. Sam tego nie zrobisz router Ci nie pomoże.
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Postprzez Belfegor » 07 Cze 2008, 22:45

PostUA:

no to dzieki wam za porade
liczylem ze da sie to zrobic przez zbednych wydatkow zmieniajac tylko pewne ustawienia
jak ma ktos jeszcze jakies propozycje to bede wdzieczny
z gory dzieki
Belfegor
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]