Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
przez Belfegor » 06 Cze 2008, 13:57
UA:
witam
mamy z kumplem podlaczone dwa kompy w domu.jeden polaczony z modemem i wyjsciem do podlaczenia innego kompa na plycie glownej
drugi komp(laptop) laczy sie z glownym z pomoca zwyklego kabla tele.oczywiwscie aby mogl odbierac internet laptop ten glowny musi byc wlaczony (chodzi 24hna dobe) oczywiscie.
problem z tym ze wyjsciowe IP kompa glownego i laptopa sa takie same. co za tym idzie dostalem bana w grze BiteFight za multikonto tzn uzywanie dwoch kont na jednym kompie co jest nieprawda.
uzywamy dwoch roznych kompow i jak rozdzileic IP aby oddzielnie kazdy mail swoje.
z tego co sie orientuje to IP przyisuje internodawca a co za tym idzie IP jest przypisane komputerowiu glownemu ktory bezposrednio laczy sie z modemem.
czy ja jako biorca internetu z komputera glownego nie mam mozliwosci odizolownia swojego IP???????
-
Belfegor
- Forumowicz

-
- Dołączenie: 06 Cze 2008, 13:41
przez 1jaa » 06 Cze 2008, 19:15
UA:
Macie po prostu jedno zewnętrzne IP.
-

1jaa
- Zacny pisarz

-
- Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
- Pochwały: 2
przez Belfegor » 06 Cze 2008, 23:52
UA:
no to ja wiem
ale jak ustawic zebysmy mieli rozne IP zew.
bo to jest problemem wlasnie
-
Belfegor
- Forumowicz

-
przez zYGuś » 07 Cze 2008, 01:26
UA:
kup switcha lub jakiś router.
..::: Pozdro :::.. 
===============
-
zYGuś
- Postujący

-
- Dołączenie: 28 Gru 2006, 23:23
- Miejscowość: UK
przez 1jaa » 07 Cze 2008, 12:43
UA:
Albo musisz mieć dwoch ISP albo poprosić Twojego ISP, żeby postawił u Ciebie w domu switcha i dał po macu neta i do każdego inne IP zewnętrzne. Sam tego nie zrobisz router Ci nie pomoże.
-

1jaa
- Zacny pisarz

-
- Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
- Pochwały: 2
przez Belfegor » 07 Cze 2008, 22:45
UA:
no to dzieki wam za porade
liczylem ze da sie to zrobic przez zbednych wydatkow zmieniajac tylko pewne ustawienia
jak ma ktos jeszcze jakies propozycje to bede wdzieczny
z gory dzieki
-
Belfegor
- Forumowicz

-
Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN
Kto jest na forum
Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]