przez santana34444 » 04 Kwi 2010, 18:20
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3
Nie tylko ty jesteś zdziwiony. Ja też byłem. Przygotowałem ważne dane na partycje na których nie mam systemu bo byłem przekonany, że format będzie potrzebny, a jednak nie. Poza procesorem, dyskiem twardym i nagrywarką cała konfiguracja byłą zmieniona i system się normalnie uruchomił (potem tylko przeinstalowałem sterowniki, a w końcu i tak zrobiłem formata z Visty do WIN 7 bo jest po prostu wydajniejsza).
To samo miałem u siostry. Oddałem płytę główną do naprawy, oddali mi nową, zupełnie inną, podłączyłem i działa od pół roku bez żadnego formatu. Nie wiem od czego zależy to czy przy zmianie takich części jak procesor czy płyta główna jest potrzebny format (kiedyś jak znajomy informatyk pokazywał mi jak zmieniać procesor mówił że to często jest loteria, że u jednych działa system normalnie, a u innych zmiana konfiguracji powoduje wysypanie się systemu i w konsekwencji format) dlatego na wszelki wypadek zalecam przeniesienie wszystkich ważnych danych na partycje nie systemowe lub nagranie na płyty czy pendrive.