TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Zmiana systemu op w laptopie.

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Zmiana systemu op w laptopie.

Postprzez dublok » 20 Sie 2007, 19:01

PostUA:

Witam.

Zakupiłem laptopa Toshiba w mediamarkcie. Sprzęt ten miał już wgrany system wista. Ogólnie nie podoba mi się i chce sam xp zainstalować.

Czy w takim razie strace gwarancje?
Bo mam 7 dni na sprawdzenie czy laptop jest sprawny, rok na podbicie gwarancji i 2 lata gwarancji (czy na odwrót, nie pamiętam dokładnie). Mam 1 gb pamięci ale ta wista ogólnie muli kompa...

Dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam.
Jazda, jazda, jazda Biała Gwiazda!
Awatar użytkownika
dublok
Postujący
Postujący

Dołączenie: 05 Paź 2005, 16:59
Miejscowość: Z brzucha mamy:P

Postprzez marcin56543988 » 20 Sie 2007, 23:00

PostUA:

wydaje mi się że nie bo na oprogramowanie chyba nie ma gwarancji ale żeby sie upewnić zadzwoń do media markt albo sprawć na stroni producenta czy dorzuca oprogramowanie do laptopa
marcin56543988
Postujący
Postujący

Dołączenie: 29 Sty 2007, 16:07

Postprzez niunka » 20 Sie 2007, 23:04

PostUA:

Zmiana systemu nie ma wplywu na gwarancje.
Instaluj tylko orginalne sterowniki.
Stracisz gwarancje jezeli zmienisz firmware sprzetu.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez solens » 31 Sie 2007, 21:59

PostUA:

elo ja mam podobne pytanko tylko czy da sie zmienic system viste na xp ...?? kupilem dzisiaj laptopa w mediamarkt ale nie mam zadnych sterwnikow tylko plytke z rzywracaniem systemu bodajze prosze o szybka odpowiedz
solens
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 31 Sie 2007, 21:54

Postprzez niunka » 01 Wrz 2007, 00:02

PostUA:

solens napisał(a):elo ja mam podobne pytanko tylko czy da sie zmienic system viste na xp ...?? kupilem dzisiaj laptopa w mediamarkt ale nie mam zadnych sterwnikow tylko plytke z rzywracaniem systemu bodajze prosze o szybka odpowiedz

Tak da sie zmienic mozesz zainstalowac jaki system chcesz.
Jednak przed zmiena systemu postaraj sie o sterownikinapisz do pomocy technicznej producenta laptopazeby ci udostepnili sterowniki,albo zainstaluj Everesta i sprawdz dokladnie jakie masz podzespoly i sciagnij sam sterowniki (orginalne)
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez adek19 » 17 Gru 2007, 20:52

PostUA:

ja chcialbym sie podpiac pod temat mam TOSHIBE A200-1GS z orginalna vista ale widze jak moj laptop sie z tym meczy i chce zmienic na XP.

chce sie dowiedziec jak w praktyce wyglada usowanie visty czy tak samo jak xp (poprostu formatuje sie partycje i pozniej instaluje odrazu xp)??

Tak da sie zmienic mozesz zainstalowac jaki system chcesz.
Jednak przed zmiena systemu postaraj sie o sterownikinapisz do pomocy technicznej producenta laptopazeby ci udostepnili sterowniki,albo zainstaluj Everesta i sprawdz dokladnie jakie masz podzespoly i sciagnij sam sterowniki (orginalne)

jakie sterowniki trzeba miec na dysku??
rozumiem ze plyty glownej przystosowanoe do XP, czy jakies jeszcze??

moze ktos powie o jakis typowych bledach przy usuwaniu visty (tak zebym ja tego nie popelnil)?

z gory dziekuje za kazda pomoc :grin:
adek19
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 17 Gru 2007, 20:33

Postprzez niunka » 18 Gru 2007, 21:52

PostUA:

Instalujesz normalnie a sterowniki potrzebujesz pod Xp do grafy plyty itd (wszystkie tak jak do visty)
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez adek19 » 19 Gru 2007, 13:42

PostUA:

Kod: Zaznacz wszystko
Instalujesz normalnie a sterowniki potrzebujesz pod Xp do grafy plyty itd (wszystkie tak jak do visty)

no do plyty glownej i do grafiki to domyslilem sie sam

visty nie instalowalem takze nie wiem jakich dokladnie mi trzeba

a czy do karty sieciowej zwyklej i do WiFi oraz np. kamery internetowej tez beda potrzebne sterowniki pod xp czy sam sobie dobierze??

albo mam tez cos takiego w menedzerze uzadzen - sterowniki technologii pamieci
do czego to jest i czy tez bedzie potrzebny sterownik pod xp??
adek19
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez adek19 » 19 Gru 2007, 14:09

PostUA:

a tak wogole ma ktos emaila do jakiegos dzialu pomocy w firmie toshiba bo nic nie moge znales??
adek19
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez 1jaa » 23 Gru 2007, 00:42

PostUA:

adek19 napisał(a):a tak wogole ma ktos emaila do jakiegos dzialu pomocy w firmie toshiba bo nic nie moge znales??

http://eu.computers.toshiba-europe.com/ ... service=EU

Image

Tak jak tutaj zaznaczyłem - tak zaznacz na tej stronie co Ci podałem, w zależności co chcesz czy stery do XP czy do visty.
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników