TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

zmiana użytkownika -> internet nie działa

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

zmiana użytkownika -> internet nie działa

Postprzez Lunar » 22 Sie 2009, 19:08

PostUA: Opera/9.64 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1

Mam kartę sieciową SMCWUSB-G bezprzewodową (od rutera).

Internet działał bezproblemowo na komputerze.

http://a.imagehost.org/0784/bez_tytu_u.jpg
Jednak na komputerze trzeba było klikać ok w początkowym okienku przy ładowaniu windowsa (windows 2000) przy ładowaniu użytkownika na login, choć nie było hasła.
I Administrator i Dalia mieli dostęp do internetu. Dalia nie chciała klikać ok przy każdym włączaniu komputera więc w Użytkownicy i hasła odznaczyła Aby używać tego komputera, użytkownik musi wprowadzić nazwę użytkownika i hasło.

uruchomiła i wtedy internet przestał działać

Wtedy przestraszona zaznaczyła ponownie, ale internet nie wrócił.

SMCWUSB-G 802.11g Wireless USB Utility to karta, przy każdym włączaniu systemu pojawia się jej panel. Proszę poprowadzić mnie jak głupiego za rączkę co gdzie i jak i jak przywrócić ten internet. Przecież jak mógł się sam wyłączyć, nic takiego nie zostało zrobione.
Awatar użytkownika
Lunar
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 20 Sie 2009, 09:38

Re: zmiana użytkownika -> internet nie działa

Postprzez Lunar » 22 Sie 2009, 20:10

edit. Jednak się nie udało. Napisany przeze mnie post niżej wynikł z pomyłki. Internet nie wrócił :/

Ok, problem rozwiązałem bawiąc się w Narzędziach Administracyjnych. Zgodnie z regulaminem piszę jak doszedłem do tego.

w jakiś dziwny sposób DALIA należała do GOŚĆ wbrew temu co pisało w kontach użytkowników

weird shit
w każdym razie piszę jak dokonałem rozwiązania:
Panel Sterowania -> Narzędzia Administracyjne -> Zasady zabezpieczeń lokalnych
ewentualnie na szybko można dojść tam: Start -> Uruchom -> secpol.msc -> Enter

tam mojej dziewczynie kazałem (na podstawie kilku screenów od niej) wejść w Zasady Lokalne -> Przypisywanie praw użytkownikom -> Logowanie Lokalne oraz także Uzyskiwanie z tego komputera dostępu do sieci. Tam zauważyła dopiero, że wbrew temu co widać na screenie z pierwszego posta -> Dalia należała do grupy GOŚĆ, która nie miała dostępu. Zmieniła siebie na grupę DALIA (która notabene jest nazwą innej grupy o uprawnieniach administratorskich) i internet wrócił.

kłaniam się
Awatar użytkownika
Lunar
Forumowicz
Forumowicz

Re: zmiana użytkownika -> internet nie działa

Postprzez Lunar » 22 Sie 2009, 20:40

dubel.

W jaki sposób Administrator może nie mieć dostępu do internetu..?

użtkownik DALIA miał dostęp nawet wtedy kiedy Administrator nie miał O.o

czy to może mieć związek z przynależnością do Grupy Roboczej?
Awatar użytkownika
Lunar
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]