TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

zmiana visty na xp w laptopie

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

zmiana visty na xp w laptopie

Postprzez capur » 21 Lut 2008, 20:58

PostUA:

kupilem laptop ADVENT K4000 i mam zainstalowana viste premium z dyskiem vista(C:) i system(s:) nie dostalem w sklepie plyty z ta vista bo tu w angli nie daja chcialbym ja zmienic na xp profeshional orginalny kupiony w sklepie jak to zrobic ponoc orginal mozna bez problemu zainstalowac? czy orginal ma wszystkie sterowniki? i jak pozbyc sie visty bo jednak jestem za slaby z wiedzy komputerowej i cieszko mi idzie z vista z gory dziekuje i prosze o szczegolowy opis krok po kroku dziekuje :cry:
capur
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 31 Gru 2007, 22:20

Postprzez kamuflasz » 21 Lut 2008, 21:38

PostUA:

Jeżeli masz już płytę z windowsem to:

włóż ją do napędu

uruchom komputer ponownie

wejdz do biosu klikajac na klawisz "delete"

ustaw naped cd czytany jako pierwszy

zapisz ustawienia i wyjdz uruchamiajac komputer ponownie

gdy wyskoczy ci komunikt "dowolny klawisz sposoduje rozruch napedu cd" lub coś podobnego, nacisnij dowolny klawisz.

zacznie otwierac ci sie nowa instalacja windowsa, wtedy uwaznie czytaj komendy ktore ci karze zrobic i sie do nich dostosuj.

Powinno byc cos w stylu "jezeli chcesz zainstalowac system windows kliknij Enter" w miedzy czasie zapyta cie tez czy chcesz sformatowac dysk wiec potwierdzisz to prawdopodnie klawisz "F". Po tym procesie rozpocznie sie instalacja nowego systemu i włala :)
Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
Miejscowość: Zielona Góra
Pochwały: 1

Re: zmiana visty na xp w laptopie

Postprzez capur » 21 Lut 2008, 23:02

PostUA:

czyli wszystko bedzie w pozadku jesli tak postapie nie wystapia zadne problemy typu sterowniki albo jakies inne ????? bo tyle sie nasluchalem na temat visty ze hej a to nie dziala wireless lan a to niema sterownikow,a to z kolei trzeba partycje robic, itd.
capur
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 31 Gru 2007, 22:20

Re: zmiana visty na xp w laptopie

Postprzez Dawid255151 » 21 Lut 2008, 23:23

PostUA:

capur napisał(a):xp profeshional orginalny kupiony w sklepie jak to zrobic ponoc orginal mozna bez problemu zainstalowac? czy orginal ma wszystkie sterowniki?:cry:

Oryginała czy pirata Zawsze instalujesz tak samo
Oryginalna wersja czy piracka to praktycznie żadna różnica :D tylko tyle że na oryginale wersje windowsa możesz zarejestrować a pirata nie , oczywiście są jeszcze takie małe szczegóły np. że na oryginalnej wersji windowsa możesz bez problemu zainstalować WMP11
a na pirackiej wersji jest to trochę skomplikowane ale tak to różnicy praktycznie wielkiej niema.

A jeśli chodzi o sterowniki to nie powinno być problemów, przecież od czego jest Internet zawsze coś można poszukać chodzi mi o sterowniki :D
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37
Pochwały: 2

Postprzez buzu » 21 Lut 2008, 23:28

PostUA:

Radzę najpierw poszukać na stronie producenta sterów pod XP,bo być może nie ma i będziesz musiał kombinować.
Ps. płyty nie dali ,bo prawdopodobnie masz wersję instalacyjną na dysku na ukrytej partycji.
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]