Sugestie, uwagi dotyczące strony. Nie boimy się opinii - piszcie!
Wyślij odpowiedź

09 Mar 2008, 10:50

Co do ostrzeżeń to nie wyobrażam sobie żeby je można było wycofać... Bo po co? Są i jest z nimi dobrze, więc po co to zmieniać.

Pochwały? Możnaby wycofać. Może skończyły by się głupie odpowiedzi byle dostać +

Dwie powyższe sprawy zostały już jakiś czas temu poruszone w petycji do Admina. Była jeszcze propozycja zmian 3 ostrzeżenia = BAN. I za tym jestem

09 Mar 2008, 10:59

Była jeszcze propozycja zmian 3 ostrzeżenia = BAN. I za tym jestem
Ok tak mogło by być tylko niech Mirahz wycofuje ostrzeżenia za 2+ znika jedno ostrzeżenia tak kiedyś Mirahz napisał. np LucaS to on już powinien nie mieć w ogóle ostrzeżeń już tyle razy nadrobił plusikami te ostrzeżenia że powinny one mu zniknąć

P.S w moim przypadku 36+ i -2 dawno powinny się mi już te ostrzeżenia usunąć bo mam plusiki :-)

09 Mar 2008, 11:04

Umowa była taka, że za 2 plusy kasuje się 1 minus. Ale to już trzeba do Mirahz'a pisać

09 Mar 2008, 11:22

Gdy ja się rejestrowałem na forum nie było żadnych plusików i nie było problemu kto chciał to pomagał a kto nie wiedział to milczał, jakoś nie przypominam sobie tego typu problemów w tamtym okresie. Chyba jednak trzeba pomyśleć nad jakąś zmianą na lepsze :)

09 Mar 2008, 11:28

Moja nowa propozycja usunąć + ostrzezenia zostawić i proponował bym zrobić tak ci co mają ostrzeżenia to jeśli napiszą np 50-100 postów to kasuje się im jeden warn co wy na to?

09 Mar 2008, 11:36

Dawid255151 napisał(a):Moja nowa propozycja usunąć + ostrzezenia zostawić i proponował bym zrobić tak ci co mają ostrzeżenia to jeśli napiszą np 50-100 postów to kasuje się im jeden warn co wy na to?

Posty nierównają się wartościowym postom. Co do plusów, róbcie jak uważacie, mi to po prostu wisi, i w innych działach, gdzie mam mniejsza wiedzę od innych, się po prostu nie udzielam.

P.S w moim przypadku 36+ i -2 dawno powinny się mi już te ostrzeżenia usunąć bo mam plusik

To trzeba napisać do Mirahza.

Tylko że wiele osób dostało tu pochwały za nic ile jest takich przypadków że jak ktoś kończy temat to daje wszystkim plusy i jak ktoś ma w danym temacie trzy odpowiedzi to dostaje 3plusy wiele razy tak było.

Powinna być opcja usuwania pochwał, ale cóż, zapewne nie istnieje.

09 Mar 2008, 11:39

Posty nierównają się wartościowym postom. Co do plusów, róbcie jak uważacie, mi to po prostu wisi, i w innych działach, gdzie mam mniejsza wiedzę od innych, się po prostu nie udzielam.

To dam taki przykład nie ma + już na forum a koleś ma 1warna to jak może go usunąć?

P.S Proponuje ustalmy coś i napiszmy petycje w tej sprawie ;-)

09 Mar 2008, 12:02

A moim zdaniem pochwały powinny zostać. Mają swoje wady ale także zalety. Każdy chce ich jak najwięcej i to nie podlega dyskusji chocby sie wypierał. Chcąc coraz więcej pochwał musi pomagać inym userom w ich problemach bo wie, że coś z tego bedzie mial jak rzeczywiscie pomoże. Bez pochwał może być tak, że niektórzy się zniechęcą i będą mieli w d... komus pomagać nawet jak będą znali rozwiązanie jako jedyni z forum.

Nie ma sensu zabierać coś co się dało kiedyś i lud się do tego przyzwyczaił. Ciężko się będzie odzwyczaić.

Ja bym jednak nalegał aby admini zaktualizowali forum do wersji 3. (A może tak IPB? Najbardziej funkcjonalne i bezpieczne forum.)

09 Mar 2008, 12:10

LucaS ja się nie widzę, że nie chcesz się pozbyć tych 162 pochwał bo ja też bym nie chciał ale no widzisz nie ma miesiąca (odkąd wróciłem nie wiem jak wcześniej;D), żeby nie było kłótni, pomówień, pretensji i skarg na ostrzeżenia i pochwały, ja sam na swoim koncie mam 2 lub 3 przy 14 które powinny zostać usunięte to ile ty masz bezsensownych przy 162 :) Zawsze może wejść w życie pomysł murarza i userzy będą sobie pomagać by admini lub modowie w końcu przyznali mu rangę np. "Hardware speca" mnie np. bardziej to by satysfaknonowało niż dodatkowa pochwała.

09 Mar 2008, 12:16

LucaS można też zrobić tak jak ja proponowałem jak masz 162+ to te plusy zamienia sie w posty a plusy zostana usuniete

09 Mar 2008, 12:24

ja ostatnio widziałęm fajny bajer na jakims forum mianowice "oceń przydatność postu" i masz skale od 1 do 5 i oceniasz wartościowe wypowiedzi.

co do + powinny być bo może to motywować
co do - trzy plusy = jeden minus

09 Mar 2008, 12:24

Wiesz, nie wiem czy takie bezsensowne. Traktujecie pochwały jakby miały być dawane tylko za coś, co rzeczywiscie pomogło. Czy ktoś, kto się starał pomóc komuś i było to widać po zaangażowaniu nie powinien dostac pochwały? Bo moim zdaniem tak i to jak najbardziej. Nie traktujmy pochwał tylko jako miernik tego, kto ile pomógł rozwiązać problemów innych, ale jako miernik zaangażowania w forum i chęci do pomagania. Bo jak mamy traktować pochwały tylko tak jak pisałem wyżej, to zawsze będą jakieś 'ale' co do danej pochwały czy rzeczywiście jest słuszna.

A co do ostrzeżeń tak samo powinny zostać. Każde szanujące się forum ma system ostrzeżeń i się sprawdza. Niestety na instalkach się nie sprawdza, bo nie ma "automatu", ze ktos ma 3 ostrzeżenie to od razu zakaz pisania. Musi dać to admin. A powinno być automatycznie. No i jak pisałem gdzieś kiedyś, mogłoby być tak, że np 2 ostrzeżenia to zakaz pisania na tydzień, 3 ostrzeżenia to zakaz na miesiąc, 4 ostrzeżenia to zaraz na zawsze, 5 ostrzeżeń to ban na miesiąc, 6 ostrzeżen to ban na zawsze.

Każdy ma prawo i powinien dostać drugą szansę. Jak Dawid :D

LucaS można też zrobić tak jak ja proponowałem jak masz 162+ to te plusy zamienia sie w posty a plusy zostana usuniete

Słaby pomysł.

09 Mar 2008, 12:30

np 2 ostrzeżenia to zakaz pisania na tydzień, 3 ostrzeżenia to zakaz na miesiąc, 4 ostrzeżenia to zaraz na zawsze

Akurat ten pomysł jest słaby bo w twoim przypadku już byś miał praktycznie wylotke z forum

09 Mar 2008, 12:41

Dawid255151 napisał(a):
np 2 ostrzeżenia to zakaz pisania na tydzień, 3 ostrzeżenia to zakaz na miesiąc, 4 ostrzeżenia to zaraz na zawsze

Akurat ten pomysł jest słaby bo w twoim przypadku już byś miał praktycznie wylotke z forum

Mowa tu o gołych ostrzeżeniach. Zapomnialem napisać ale np 3 pochwały powinny neutralizować 1 ostrzeżenie. Nie tak jak teraz, że można sobie usunąć ostrzeżenie dostając dwie pochwały.

09 Mar 2008, 12:48

Spam - autor tematu zostal zbanowany. za odp Nie Lut 17, 2008 10:09 am ksysumen
Spam - autor tematu zostal zbanowany. za odp Nie Lut 17, 2008 10:13 am ksysumen

to raczej nie są pochwały z mojej listy, z których jestem dumny :D i napewno wiele więcej będzie podobnych u innych userów, jeśli już one są i nie chcecie się ich pozbyć to niech chociaż ktoś je sprawdza albo tak jak pp3308 niech będzie ich możliwość usunięcia np. moje pochwały mogę usunąć tylko ja :). Zobaczymy wtedy komu zależy na statystykach, a komu na dobru jego użytkowników. :)
Wyślij odpowiedź