TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Zmniejsznie rozmiarów avi.

Tematy związane z obróbka, edycją, konwersją plików foto, audio oraz video.

Zmniejsznie rozmiarów avi.

Postprzez martix » 28 Mar 2006, 16:54

PostUA:

Mam pewnien problem. Otóż w VirtualDub'ie połączyłam ze sobą kilka krótkich filmików (razem trwa to ponad 3.min), dodałam dźwięk i zapisałam. Jest to plik avi. Ale bardzo sie zdziwiłam, kiedy okazało się, że mój 3-minutowy filmik ma aż 685 MB!

Chciałabym dowiedzieć się od was, jaki program (lub jakim sposobem można to zrobić?):
- mógłby zmienić avi. na format, który zająłby jak najmniej miejsca;
- był by DARMOWY (o płatnych nawet nie wspominajcie :wink: );
- nie uciąłby dodanego do filmu dźwięku;
- nie generowałby żadnych niepotrzebnych napisów w obrazie (typu "Generate by...")
- byłby b. prosty i jeśli to możliwe - po polsku.

Uff... Strasznie dużo tych moich wymagań, ale bardzo was prosze - POMOCY!!! :cry: :wink:
martix
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 28 Mar 2006, 16:45

Postprzez 1jaa » 28 Mar 2006, 18:29

PostUA:

TMPGEnc - tym zmniejszysz rozmiar na o wiele mniej zależy jaką chcesz jakość , bo przy zmniejszeniu wielkości jakość się pogarsza i mniej zajmuje tym bardziej grafika zryta. Jak coś to pisz dalej pomoge Ci.
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Postprzez Chief » 28 Mar 2006, 20:04

PostUA:

wystaraczy ze wi virtual dubiezaznaczysz opcje w zakładce video - direct scream copy i w audio tak samo a wszystko bedzie w porzadku !!

pliki beda miały normalny rozmiar

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Chief
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 08 Gru 2005, 22:26
Miejscowość: Warmia

Postprzez martix » 29 Mar 2006, 14:38

PostUA:

1jaa - Wielkie dzięki! Bardzo mi pomogłeś!!! :D :D :D
Chief - Nie wiem, albo ja coś robie źle (ale nie sądzę), albo ta metoda nie działa. Ale i tak wielkie dzięki za próbe pomocy! :D :D :D

A jednak ten świat nie zszedł całkiem na psy. :smile: :smile: :smile:
martix
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 28 Mar 2006, 16:45

Postprzez Chief » 29 Mar 2006, 15:07

PostUA:

mi zawsze działało jak łaczyłem filmy ze soba moze jednoczesnie zmieniałes kodeki audio lub video!!
bo jezeli tak to troche inaczej sie konwertuje. no nic trudno
Awatar użytkownika
Chief
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 08 Gru 2005, 22:26
Miejscowość: Warmia

Powróć do Obróbka Foto, Audio, Video

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników