Tematy związane z obróbka, edycją, konwersją plików foto, audio oraz video.
Wyślij odpowiedź

Zmniejsznie rozmiarów avi.

28 Mar 2006, 16:54

Mam pewnien problem. Otóż w VirtualDub'ie połączyłam ze sobą kilka krótkich filmików (razem trwa to ponad 3.min), dodałam dźwięk i zapisałam. Jest to plik avi. Ale bardzo sie zdziwiłam, kiedy okazało się, że mój 3-minutowy filmik ma aż 685 MB!

Chciałabym dowiedzieć się od was, jaki program (lub jakim sposobem można to zrobić?):
- mógłby zmienić avi. na format, który zająłby jak najmniej miejsca;
- był by DARMOWY (o płatnych nawet nie wspominajcie :wink: );
- nie uciąłby dodanego do filmu dźwięku;
- nie generowałby żadnych niepotrzebnych napisów w obrazie (typu "Generate by...")
- byłby b. prosty i jeśli to możliwe - po polsku.

Uff... Strasznie dużo tych moich wymagań, ale bardzo was prosze - POMOCY!!! :cry: :wink:

28 Mar 2006, 18:29

TMPGEnc - tym zmniejszysz rozmiar na o wiele mniej zależy jaką chcesz jakość , bo przy zmniejszeniu wielkości jakość się pogarsza i mniej zajmuje tym bardziej grafika zryta. Jak coś to pisz dalej pomoge Ci.

28 Mar 2006, 20:04

wystaraczy ze wi virtual dubiezaznaczysz opcje w zakładce video - direct scream copy i w audio tak samo a wszystko bedzie w porzadku !!

pliki beda miały normalny rozmiar

pozdrawiam

29 Mar 2006, 14:38

1jaa - Wielkie dzięki! Bardzo mi pomogłeś!!! :D :D :D
Chief - Nie wiem, albo ja coś robie źle (ale nie sądzę), albo ta metoda nie działa. Ale i tak wielkie dzięki za próbe pomocy! :D :D :D

A jednak ten świat nie zszedł całkiem na psy. :smile: :smile: :smile:

29 Mar 2006, 15:07

mi zawsze działało jak łaczyłem filmy ze soba moze jednoczesnie zmieniałes kodeki audio lub video!!
bo jezeli tak to troche inaczej sie konwertuje. no nic trudno
Wyślij odpowiedź