TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Zniknięcie snipping tool, zmiana nazwy menu na "accessories"

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Zniknięcie snipping tool, zmiana nazwy menu na "accessories"

Postprzez Brooce » 14 Lut 2010, 16:25

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.0; Trident/4.0; .NET CLR 3.0.30729; InfoPath.2)

Witam

Mam dwa małe problemiki w Viście (jeden powiązany z drugim):

1. Z menu "akcesoria" zniknęło mi narzędzie wycinanie (nie było też pliku snippingtool.exe w c:/windows/system32 ). Pobrałem ten plik z jakiejś strony, wsadziłem go do danego folderu, i... nie działa. Po kliknięciu nic się nie dzieje. Dlaczego? Jak to mogło mi zniknąć?
Narzędzia tego od jakiegoś czasu nie używałem, więc nie potrafię skojarzyć jego zniknięcia z jakimiś innymi zmianami.

2. Do skopiowanego pliku utworzyłem skrót. Wsadzam go do menu start > akcesoria (metodą "przeciągnij i upuść" :) ). Patrzę - a tu, po wsadzeniu skrótu, menu "akcesoria" zmieniło swoją nazwę na "accessories" - co się stało? Po wyrzuceniu (sztucznie umieszczonego...) skrótu (o nazwie "narzędzie wycinanie") ciągle widnieje angielska nazwa. Na razie nie zmieniałem jej ręcznie na polską coby nie namieszać jeszcze bardziej...

pzdr :)
Brooce
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 19 Cze 2009, 13:17

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników