Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

Re: Żużel

06 Cze 2013, 11:18

2 mecze dzisiaj przełożone. Jedzie tylko Polonia Bydgoszcz vs Start Gniezno. Jak widać pogoda nie rozpieszcza żużlowców. Przekładane są mecze przełożone :)

06 Cze 2013, 19:34

A co sądzicie o sytuacji podczas "meczu" (nie wiem czy to meczem można nazwać) Leszna z Rzeszowem?? Bo moim zdaniem Rzeszów powinien taką karę dostać, żeby innym klubom takie wybryki nie przyszły więcej do głowy. Tor był w porządku, na GP w Cardiff był dużo gorszy i jakoś objechali. Pedersen połamany i obolały to powiedział, że nie pojedzie i tak to się skończyło, dla mnie sprawa jest jasna. Do tego te śmieszne groźby prezes Półtorak o wycofaniu drużyny z rozgrywek i straszenie sądem. Paranoja.

06 Cze 2013, 22:02

Hm... Dobrze, że nie interesuję się specjalnie żużlem, bo zrobiłoby mi się wstyd jako rzeszowiakowi

07 Cze 2013, 12:06

mati8898 napisał(a):A co sądzicie o sytuacji podczas "meczu" (nie wiem czy to meczem można nazwać) Leszna z Rzeszowem?? Bo moim zdaniem Rzeszów powinien taką karę dostać, żeby innym klubom takie wybryki nie przyszły więcej do głowy. Tor był w porządku, na GP w Cardiff był dużo gorszy i jakoś objechali. Pedersen połamany i obolały to powiedział, że nie pojedzie i tak to się skończyło, dla mnie sprawa jest jasna. Do tego te śmieszne groźby prezes Półtorak o wycofaniu drużyny z rozgrywek i straszenie sądem. Paranoja.

Z tego co widziałem w TV wynika, że tor był jak najbardziej ok. W Cardiff rzeczywiście było gorzej, a GP się odbyło bez problemu. Może dlatego, że tam nikt by się nie przejmował opinią np. 1 zawodnika :). Podobno Nicki miał decydujący głos w tym całym zamieszaniu. Niech sobie prezes wycofuje drużynę. Stracą na tym zawodnicy i kibice Stali i to do pani prezes będą mieć pretensje. Podjęła taką a nie inną decyzję, to widocznie coś było na rzeczy, tylko co? Tor czy brak dyspozycji żużlowca? Tak czy siak ktoś powinien za to otrzymać karę, inaczej kibice będą płacić za rozgrywki poza torem zamiast na torze.

Falubaz ostatnio słabo pojechał w Tarnowie. Nie było AJ'a a Jarek Hampel pojechał jak nie Jarek (obydwaj brali udział w Grand Prix w Cardiff). Nie słyszałem, żeby ktoś mówił, że tor nie nadawał się do jazdy. Słabo pojechali i tyle, a obcy tor zawsze będzie trudniejszy do objechania i okazało się że i tym razem był. Czasem trzeba się przyznać do błędu i do słabszych dni. To jest sport.

Pangia napisał(a):Hm... Dobrze, że nie interesuję się specjalnie żużlem, bo zrobiłoby mi się wstyd jako rzeszowiakowi

To zacznij, bo na razie to jest temat tylko 2 osób z forum :)

09 Cze 2013, 11:23

Ładne kary się posypały:
PGE Marma Rzeszów:
- kara pieniężna w wysokości 255 000 zł.
- meczowy punkt ujemny

Fogo Unia Leszno:
- kara pieniężna w wysokości 158 000 zł.
- meczowy punkt ujemny

10 Cze 2013, 11:45

Ok, ale 2 kluby? Czyli wychodzi na to, że Stal dostała karę za to, że nie wyjechali, a Unia za tor na którym pojechali ;) Bardzo dziwne.
--
NC+ wybrała na transmisję (wczorajszą) dobre mecze. Emocje w obydwu przypadkach do samego końca.

15 Cze 2013, 18:30

Mirahz napisał(a):Ok, ale 2 kluby? Czyli wychodzi na to, że Stal dostała karę za to, że nie wyjechali, a Unia za tor na którym pojechali ;) Bardzo dziwne.
--
NC+ wybrała na transmisję (wczorajszą) dobre mecze. Emocje w obydwu przypadkach do samego końca.

Dokładnie, przecież to jest po protu absurdalne. W ogóle absurdalne jest to, że komisarza zawodów stwierdził, że tor jest dostatecznie przygotowany. No rany julek, albo jest dobry, albo jest zły, albo da się jechać, albo nie. Jak można w ogóle tak mówić, przy sporcie który jest mega niebezpieczny. Bezpieczeństwo przede wszystkim.

15 Cze 2013, 18:36

W ogóle absurdalne jest to, że komisarza zawodów stwierdził, że tor jest dostatecznie przygotowany

A był źle przygotowany?? Moim zdaniem jak najbardziej nadawał się do jazdy.

15 Cze 2013, 21:50

W Grand Prix Polski:

1. Jarosław Hampel (Polska)
2. Chris Holder (Australia)
3. Tai Woffinden (Anglia)

Dzięki Jarek :)

Jurto Ekstraliga.

16 Cze 2013, 14:06

U Was derby, będzie ciekawie.

17 Cze 2013, 11:36

Falubaz wygrał ze Stalą 50:40, jednak w dwumeczu remis, więc obydwie drużyny bez bonusa.
Rzeszów wygrał z Apatorem, także małe zaskoczenie. Na razie Toruń przegrał tylko z Gnieznem i Rzeszowem.
Sparcie wczoraj nie układało się za bardzo.

07 Lip 2013, 20:57

Dziś Derby Południa znów dla Unii :D Zapas polewaczek to My mamy, trzeba przyznać :lol:

08 Lip 2013, 12:49

Widziałem, że na początku spotkania straż jeździła ;) Ale nie wiem jak to dalej wyglądało bo musiałem lecieć na swój mecz :)

20 Lip 2013, 22:05

A więc Polacy po krótkiej przerwie znów najlepsi na Świecie :D

21 Lip 2013, 15:14

mati8898 napisał(a):A więc Polacy po krótkiej przerwie znów najlepsi na Świecie :D

Dobre zawody. Drużyna super. Wiele osób marudziło, że nie mamy szans na złoto z takim składem. Jak widać Polacy dali radę. Gratulacje.
A dzisiaj ekstraliga.
Wyślij odpowiedź