Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

zżeranie pamięci operacyjnej

31 Sie 2005, 14:53

Prośba o radę
Jakaś wesz zamieszkała w pamięci operacyjnej mojego kompa.
Codziennie ją usuwam ale ona odradza się jak feniks z popiołów.
Mam avasta ale on nie daje rady. Próbowałem skanerem on line(mks_vir)ale też wielka kupa. Niby niszczą wstrętną wesz ale na drugi dzień wszystko wraca do "normy".
Powiedzcie dobrzy ludzie jak z tym zawalczyć?
Jestem tak wkurzony, że chyba kupię jakiegoś dobrego antywirusa.
Tylko jeśli wydawać kasę to powidzcie na jaki?
ZA WSZELKIE RADY WIELKIE DZIĘKI !!!!

31 Sie 2005, 17:58

chodzi ci o pamięć wirtualna czy ram??
bo pamięci wirtualnej nie wyłączysz ni ma chama albo ci bedzie komp mulił jesli masz mniej niz 1,5gb ramu.

31 Sie 2005, 18:48

krzyczy o pamięci operacyjnej myślę że ram

31 Sie 2005, 21:14

a dobra taki komunikacik to weź i w moj komputer zwieksz ilośc pamieci wirtualnej 1024mb i restart i powinno pomóc. Jak nie pomoże format c:
a jak to nie pomoze to idź do serwisu. jakiego masz kompa??

01 Wrz 2005, 00:46

No, nie wiem, czy zwiększenie pamięci wirtualnej do akurat 1024 MB roziąże problem... Może i tak, ale problem polega na tym, że system korzysta z pamięci wirtualnej dynamicznie. Warto natomiast ustalić stałą wartość pamięci wirtualnej, która będzie wykorzystywana przez system. Takie rozwiązanie jest korzystniejsze. A wartoś owej pamięci powinna wynosić 150% ilość pamięci RAM, jaką posiadamy. Tego, nie napisałeś, bafana_bafana, więc sobie sam oblicz, ile to jest 150% z ilości twojego RAM-u. A jak nie potrafisz, to napisz ile masz, a obliczymy za ciebie 8) . No i postępujesz tak samo, jak napisał użytkownik wyżej... No i wartość pamięci wirtualnej zmieniasz, zaznaczając, że zarówno rozmiar minimalny, jak i maksymalny pamięci ma wartość stałą (150% ilości pamięci)...

11 Wrz 2005, 12:05

Przeskanuj kompa programem Ad-Ware znajduje sie na pierwszej pozycji http://www.instalki.pl/download/index.p ... on=display
Wyślij odpowiedź