TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

zżeranie pamięci operacyjnej

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

zżeranie pamięci operacyjnej

Postprzez bafana_bafana » 31 Sie 2005, 14:53

PostUA:

Prośba o radę
Jakaś wesz zamieszkała w pamięci operacyjnej mojego kompa.
Codziennie ją usuwam ale ona odradza się jak feniks z popiołów.
Mam avasta ale on nie daje rady. Próbowałem skanerem on line(mks_vir)ale też wielka kupa. Niby niszczą wstrętną wesz ale na drugi dzień wszystko wraca do "normy".
Powiedzcie dobrzy ludzie jak z tym zawalczyć?
Jestem tak wkurzony, że chyba kupię jakiegoś dobrego antywirusa.
Tylko jeśli wydawać kasę to powidzcie na jaki?
ZA WSZELKIE RADY WIELKIE DZIĘKI !!!!
bafana_bafana
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 31 Sie 2005, 14:27
Miejscowość: Warszawa

Postprzez Mac » 31 Sie 2005, 17:58

PostUA:

chodzi ci o pamięć wirtualna czy ram??
bo pamięci wirtualnej nie wyłączysz ni ma chama albo ci bedzie komp mulił jesli masz mniej niz 1,5gb ramu.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez bafana_bafana » 31 Sie 2005, 18:48

PostUA:

krzyczy o pamięci operacyjnej myślę że ram
bafana_bafana
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 31 Sie 2005, 14:27
Miejscowość: Warszawa

Postprzez Mac » 31 Sie 2005, 21:14

PostUA:

a dobra taki komunikacik to weź i w moj komputer zwieksz ilośc pamieci wirtualnej 1024mb i restart i powinno pomóc. Jak nie pomoże format c:
a jak to nie pomoze to idź do serwisu. jakiego masz kompa??
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez zebra » 01 Wrz 2005, 00:46

PostUA:

No, nie wiem, czy zwiększenie pamięci wirtualnej do akurat 1024 MB roziąże problem... Może i tak, ale problem polega na tym, że system korzysta z pamięci wirtualnej dynamicznie. Warto natomiast ustalić stałą wartość pamięci wirtualnej, która będzie wykorzystywana przez system. Takie rozwiązanie jest korzystniejsze. A wartoś owej pamięci powinna wynosić 150% ilość pamięci RAM, jaką posiadamy. Tego, nie napisałeś, bafana_bafana, więc sobie sam oblicz, ile to jest 150% z ilości twojego RAM-u. A jak nie potrafisz, to napisz ile masz, a obliczymy za ciebie 8) . No i postępujesz tak samo, jak napisał użytkownik wyżej... No i wartość pamięci wirtualnej zmieniasz, zaznaczając, że zarówno rozmiar minimalny, jak i maksymalny pamięci ma wartość stałą (150% ilości pamięci)...
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez SKJ » 11 Wrz 2005, 12:05

PostUA:

Przeskanuj kompa programem Ad-Ware znajduje sie na pierwszej pozycji http://www.instalki.pl/download/index.p ... on=display
Strona pare dni w sieci...
SKJ
Postujący
Postujący

Dołączenie: 06 Sie 2005, 01:12

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]