TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Allegro i zawieszanie i blokowanie kont

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

Postprzez janczak9 » 26 Sty 2006, 21:44

PostUA:

A wie ktos jak placic im za wystawienie aukcji??
Ostatnio edytowany przez janczak9, 17 Sie 2012, 10:20, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
janczak9
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 27 Paź 2005, 20:38

Postprzez iwan10 » 26 Sty 2006, 22:11

PostUA:

ja nie zapłaciłem ale tam jest w zakładkach płatnosci czy jakos tak numer konta na który masz wpłacic, mozesz sobie druknąć gotowy druk i jeszcze sa inne formy płatnosci takie jak karta itd...

ale jeszzce lukne na moje zablokowane konto... :P
to jest zakładka rachunki i tam nizej druga zakładka w tej kategorii wpłać. Po lewej masz przelew a po prawej inne formy zapłaty.
iwan10
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Paź 2005, 18:36

Postprzez kukaszr » 27 Sty 2006, 18:35

PostUA:

Iwan10 -Twoja mama to rozrywkowa kobieta ;) Moja twierdzi, ze na allegro tylko ogórki wysyłaja... ;d ale cos w tym jest <lol>

Chociarz tez troche zan stereotyp mozna winic poczte polska... raz wysyłałem paczką obudowe ;d opakowałem w folje bąbelkową i steropian... ale i tak dojechala "...z kopniakiem w bok..." jak to napisał w neuralu kupujący
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez iwan10 » 27 Sty 2006, 18:40

PostUA:

kukaszr napisał(a):Iwan10 -Twoja mama to rozrywkowa kobieta ;) Moja twierdzi, ze na allegro tylko ogórki wysyłaja... ;d ale cos w tym jest <lol>

No a jak :D:D Troche sie ją przybajeruje i założy konto gdzie chce :P Dobre są tam ceny a jak sie kupuje u supersprzedawców to nawet bezpiecznie jest.
iwan10
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Paź 2005, 18:36

Postprzez Hpest » 28 Sty 2006, 02:27

PostUA:

No właśnie ten Super Sprzedawca O... Mnie na 115zł + 16,50 przesyłka w obydwie strony. Więc sam już nie wiem czy jest bezpiecznie :P . Może po prostu w h... sobie ze Mną leci a dopiero 14d dnia dostanę przesyłke, bo według regulaminu ma na dostarczenie przesyłki do kupującego 14 dni. Zobaczył, żę ja za dużo latam i teraz nie odposiuje nawet na Mail'e.

Już wysłałem Mail'a do Allegro, w tej sprawie. Na pewno mu nie podaruje ponad 130 zł :D . Zawsze moge iść ze sprawą na Policje i wtedy gdy wydadzą mi odpowiedni wniosek, Allegro Odda Mi wszystkie pieniądze - patrz Allegro " Program Ochrony Kupujących ". :) Narazie czekam...

A tak wogóle jeśli wystawie mu Negatywa za to, że towar przesłał mi zepsuty i musiałem tak długo czekac na nowy, to czy on też Mi wystawi Negatywa ??? Pewnie tak, chociaż Nie ma za co :P . Dziwne... :roll:
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez Tlenowy » 28 Sty 2006, 10:01

PostUA:

Hpest:
Koszty wysyłki ty pokrywasz, więc jeżeli ci on kase zwruci to i tak tylko za sam odtwarzacz.A co do nega jeżeli ty mu nie wystawisz to on też tobie nic nie wystawi. Jemu też nie pasuje wystawić za bardzo tobie komenta bo jak zwruci ci kase to do allegro wystąpi o zwrot prowizji.

A co do temetu to ja na allegro kupuje i sprzedaje od 4 lat. Ostatnie konto mam 1,5 roku i tylko raz mi zawiesili bo kupiłem na aukcji dla komentarza.
Żeby mi odblokowali konto musiałem im napisać mailem oświadczenie że zapoznałem się z regulaminem allegro i następne złamanaie regulaminu spowoduje nieodwracalane zawieszenie mojego konta.

Może niektórych oszukali, ale mnie jeszcze. Kupiłem kila rzeczy po 1000zł+ i wszystko dotarło do mnie. Zwrotów ostatnio w grudniu zwruciem telefon za 400zł bo był niezgodny z opisem aukcji. Kase dostałem co prawda 2 tyg po wysłaniu ale dostałem

Jak ktoś chce kupować na allegro to radze tak kupować żeby minimum sprzedający mial 50 komentów i 0 negów. A jak już więcej komentów to żeby sprzedający miał minimum 98% komentarzy pozytywnych.

A jeszcze co do starych konto, miałem ich 2, teraz mam już normalny nick a kiedys mialem z koncówką 89 i za to mi zawieszali :/ Wkurzyłem się pozamykałem wszystkie konta i założyłem jedno na starszego i jest wszystko ok :D
Awatar użytkownika
Tlenowy
Postujący
Postujący

Dołączenie: 16 Paź 2005, 13:33
Miejscowość: Z domu

Postprzez Hpest » 28 Sty 2006, 13:36

PostUA:

Ten gościu ma 2106poztytywnych, 9neutralnych i 13negatywnych komentarzy.

Kase dostałem co prawda 2 tyg po wysłaniu ale dostałem

A czy miałeś jakiś kontakt chociażby Mail'owy z tym sprzedającym ??

Bo ja od wysłania mu tego zepsutego player'ka nie otrzymalem od niego żadnego mail'a chociaż sam napisałem do niego kilka. :P Zero kontaktu !!!!!!!!!! :? Już Mnie on tak wk... ,że zaraz poleci liścik do Allegro, że zapłaciłem, a nie otrzymałem Towaru. A jeszce jedno na allegro jest program Ochrony kupujących, czyli Allegro zwraca kasę jak nie orzyma się towaru. Tylko nie wiem czy to, że konto mam na siebie, przeszkodzi w takim czymś. Czytałem, żę czeba jakiś tam wniosek na policjii złożyć i potem dopiero gdy Allegro go otrzyma, zwraca pieniądze do chyba 300zł.

A cosik wam jeszce pokaże. 2 ostatnie Mail'e które od niego dostałem:
1.Witam!
Proszę się nie martwić.Jest to do zrobienia.Proszę mi odesłać samego
pleyerka, a ja wyślę innego lub naprawię tego.Do koperty proszę włożyć
karteczkę z adresem zwrotnym, a ja wraz z przesyłką oddam Panu koszty ,
poniesione przez Pana ( włożę do koperty).
Przykro mi, że tak się stało.
Pozdrawiam! *******

2.Witam!
Jak tylko przyjdzie, zaraz wyślę Panu sprawny.
Jak pisałem po odesłaniu mu towaru nie mam z nim żadnego Kontaktu. :evil: Nie wiem czy otrzymał paczkę i kiedy dostanę sprawny Towar.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez daxrider » 28 Sty 2006, 15:55

PostUA:

@Hpest: kontaktowałeś się z nim telefonicznie?
daxrider
Postujący
Postujący

Dołączenie: 17 Sie 2005, 10:58

Postprzez Hpest » 28 Sty 2006, 16:38

PostUA:

daxrider w jego danych kontaktowych nie ma podanego telefonu. Więc jedyny kontakt to poczta Email.

:) Na szczęście niedawno napisałem mu Email'a, a on odpisał:
Witam!
Odpisałem Panu na wszystkie maile.Pleyerek od Pana doszedł. W poniedziałek
wysyłam sprawny, a wewnątrz będzie zwrot kosztów poniesionych przez Pana.
Pozdrawiam!

Oczywiście innych mail'i nie dostałem, ale niezła ściema z jego strony Nie jest zła. Ale dobrze, że sprawa zakończona. :P Też mi Super Sprzedawca.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez Tlenowy » 28 Sty 2006, 17:52

PostUA:

Mój cały kontatk z tym ziomkem był taki:

1 mail odemnie:
Siema kupiłem od ciebie koma, kase wpłacam jutro.

1 mail od sprzedającegoa:
ok czekam

2mail odemnie:
Siema, kom doszedł ale jest niezgodny z opisem nie działają w nim karty mmc. Chce go zwrucić. Jak mam to zrobić. Wysłać za pobraniem?

2mail od sprzedającego:
Tak wyślij.

I oto cała moja korespondencja z nim.

A jak karte graficzną reklamowałem to w poniedziałem wysłałem zepsutą w środe po południu miałem już nową karte w domu :D
Awatar użytkownika
Tlenowy
Postujący
Postujący

Dołączenie: 16 Paź 2005, 13:33
Miejscowość: Z domu

Postprzez kukaszr » 31 Sty 2006, 16:29

PostUA:

Ja preferuje przy duzych zakupach na allegro wyszukiwac ludzi mieszkajacych blisko mnie i przejsc sie do kolesia i kupic... i sprawdzic u niego /ej czy dziala... ;d

zamieszczam screena komentarza ;d <osobiscie mnie rozbawil>

[obrazek nie jest już dostępny]

Kod: Zaznacz wszystko
http://www.voila.pl/we2rv/index.php?get=1&f=1
<ale chyba cs nie dziala miniaturka <lol2>
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez Michael007acm » 02 Lut 2006, 15:39

PostUA:

Sprzedam 1GB RAM renomowanej firmy HP.
W sklepie 381 zł. , u mnie 249,99zł.
NOWA ,sprawna w 100%