Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
13 Gru 2007, 17:26
witam, od niedawna gdy tylko pokaże sie ekran powitaly, wyskakuje mi że wystapil błąd z aplikacją explorer.EXE i zostanie ona zamknięta. nastepnie połowa programów które powinny normalnie wyświetlać sie na pasku zadań - niepokazuje sie(do gg np musze wpisywać hasło dwa razy, czego nigdy niebyło, to samo ze speedx - niby jest włączony ale na pasku go niema) Co ciekawsze równo z błędem aplikacji explorer.EXE wyskakuje konsola z informacją że niema aktualizacji do spybot - search&destroy, po czym odpala mi sie ten progam z zupełnie zmienionymi opcjami i w języku angielskim. jesli chodzi o spybota to z nim kłopot jest od dawna - niemam nic zaznaczone o aktualizacji oraz o odpaleniu razem ze startem systemu, to jednak się odpala, tylko że teraz dodatkowo razem z konsolą i całkowicie zmienionymi opcjami oraz z zmienionym językiem(piszac konsola mam na mysli okienko które uzyskuje sie np po wpisaniu "cmd") msconfig nic tu niepomaga ponieważ to co powinno być zaznaczone to jest, a to co powinno być odznaczone tak samo jest, no chyba że są jeszcze jakieś inne sztuczki do tego. jeśli możliwe to bardzo prosze o pomoc ! ! !
13 Gru 2007, 21:45
S&D odinstaluj.
Wylacz i uruchom ponownie proces explorer.exe i sprawdz czy wtedy wszystko bedzie dobrze.
14 Gru 2007, 10:20
ewentualnie reinstalka windowsa napewno pomoże, nie format tylko przeinstalowanie czyli nadpisanie systemu. do tego polecam XpressRecovery ale można też przez płytkę z windowsem
14 Gru 2007, 13:16
jeśli wyinstalowanie s&d cos zmieni to czy jest jakis dobry program aby mógł zastąpic miejsce tego spybota? mam jeszcze a-squared free jak coś
14 Gru 2007, 14:01
blad explorera najczesciej powoduja viruski
ja mam S&D i jest gitara
nie ma chyba lepszego do niego
zrub skan antywirusowy w zaktualizuj bazy wirusowe
www.mks.com.pl/skaner/
w przegladarce IE/OPERA SP2 wymagane
14 Gru 2007, 16:24
VampirLord napisał(a):blad explorera najczesciej powoduja viruski
ja mam S&D i jest gitara
nie ma chyba lepszego do niego
zr
ób skan antywirusowy w zaktualizuj bazy wirusowe
www.mks.com.pl/skaner/ w przegladarce IE/OPERA SP2 wymagane
Pisz po polsku. S&D jest chyba najgorszy ze wszystkich spyremoverów. Jest po prostu słaby.
14 Gru 2007, 18:10
więc co byś polecał zamiast s&d? jeśli ten program jest zły to przydałby sie inny, ale tak samo prosty w obsługiwaniu i najlepiej po polsku... program mam od początku no i niestety jakiś czas temu całkiem zwariował a jak dla mnie był dobry. chyba sam a-squared free niewystarczy prawda?
14 Gru 2007, 18:38
wyinstalowałem wszystko co związane z spybotem, uruchomiłem ponownie explorer.exe i dalej to samo
15 Gru 2007, 23:13
Jeżeli chodzi ci o jakiś zastępczy to spróbuj (jak ci się uda zainstalować i uruchmić) Ad-Aware. Ja go używam kilka lati jak dotąd nie miałem żadnych problemów z pecetem, no poza jednym.
Oto linki:
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... rsonal.php
spolszczenie:
http://manager.money.pl/hitech/programy ... ierz.html#
16 Gru 2007, 11:05
ad aware miałem na samym poczatku jakieś 3 lata (lub więcej) temu no ale z nim niewiadomo dlaczego zaczęły sie nagle problemy, później po wyinstalowaniu awara po jakimś czasie zaczęły sie dziwne kłopoty ze spybotem. może log z hijackthis ułatwi rozwiązanie problemu?
16 Gru 2007, 15:42
Być może tak, a na pewno nie zaszkodzi. Podaj log.
16 Gru 2007, 18:51
Program
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... e_FREE.php
i wklej logi,jak logi beda czyste to padl shell.Nie instalowales jakiej nakladki ?
17 Gru 2007, 20:45
log już jest, a nakładki żadnej nieinstalowałem. program zaraz sie sprawdzi. z góry dziękuje
18 Gru 2007, 19:26
a mam jeszcze pytanie do tego programu co jest link, czy może jest wersja polska? bo nic niemoge o tym znaleźć
18 Gru 2007, 21:54
Z tego co wiem jest tylko wersja EN i DE