TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

BSOD 0x000000F4 - podczas uruchamiania systemu Win7 - HP 630

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

Re: BSOD 0x000000F4 - podczas uruchamiania systemu Win7 - HP

Postprzez mateo8898 » 16 Maj 2015, 16:05

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:38.0) Gecko/20100101 Firefox/38.0

Nie ma takiej potrzeby. Te logi i tak nie będą pokazywały tego, co jest na uszkodzonym systemie.
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator

Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Postprzez marcos_777 » 17 Maj 2015, 20:29

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/42.0.2311.152 Safari/537.36

mateo8898, próbuję naprawić system w laptopie HP630 Win7 64 przez zainstalowanie ponownie fabrycznego obrazu, ale mam nowy problem.

F11 - Recovery Manager - Odzyskiwanie systemu (Przywraca ustawienia fabryczne komputera) - wybieram "Zaleca się uprzednie wykonanie kopii zapasowych plików.

Najpierw było info, że za mało miejsca na dysku, więc je zwolniłem. Teraz jest 216 Gb wolne z dostępnych 472 Gb. Przechodzi dalej, zaczyna tworzyć kopie zapasowe, ale po chwili wyskakuje komunikat:
Kod: Zaznacz wszystko
Nie powiodło się uruchomienie narzędzia Recovery Manager. Kod błędu = FFFFFF0C
Ostatnio edytowany przez marcos_777 17 Maj 2015, 22:25, edytowano w sumie 2 razy
Pozdrawiam

CERTYFIKATY ENERGETYCZNE - ŚWIADECTWA CHARAKTERYSTYKI ENERGETYCZNEJ BUDYNKÓW - AUDYTY Szybko - tanio - solidnie - Tel. 880 752 136 mgr inż. Anna Z
marcos_777
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Gru 2008, 12:41

Postprzez mateo8898 » 17 Maj 2015, 21:51

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:38.0) Gecko/20100101 Firefox/38.0

Robiłeś kopię plików na dysku zewnętrznym, tak jak napisałeś w poprzednim poście? To ważne, bo instalacja z recovery przywraca fabryczne ustawienia, więc usuwa także partycje i wszystkie pliki.

Jeśli zrobiłeś tą kopię na dysku zewnętrznym, nie ma potrzeby wybierania opcji "Zaleca się uprzednie wykonanie kopii zapasowych plików". Chyba, że innej nie ma.
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator

Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Postprzez marcos_777 » 17 Maj 2015, 22:21

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/42.0.2311.152 Safari/537.36

mateo8898 napisał(a):Robiłeś kopię plików na dysku zewnętrznym, tak jak napisałeś w poprzednim poście? To ważne, bo instalacja z recovery przywraca fabryczne ustawienia, więc usuwa także partycje i wszystkie pliki.
Jeśli zrobiłeś tą kopię na dysku zewnętrznym, nie ma potrzeby wybierania opcji "Zaleca się uprzednie wykonanie kopii zapasowych plików". Chyba, że innej nie ma.

Opcja bez kopii oczywiście jest, ale ponieważ mam miejsce na dysku, to wolałem jeszcze zrobić kopie wg zaleceń instalatora, myślałem, że potem będzie łatwiej coś przwrócić.

Na razie radzę sobie tak:
zamiast robić Odzyskiwanie systemu wraz z kopią zapasową, wykonuję na próbę najpierw samą kopię zapasową.
Ale robię to po kolei, a nie wszystkie typy plików na raz, bo wtedy jest Kod błędu = FFFFFF0C.
I okazalo sie, że ten błąd występuje tylko przy jedym typie: "Dokumenty, arkusze kalkulacyjne, prezentacje".
Z wszystkich innych typów udało się zrobić kopie. Prawie kończę. Jak skończę tworzenie kopii zapasowych, to spróbuję Odzyskiwanie systemu w opcji bez tworzenia kopii. Zobaczymy, może przejdzie.

Piszesz, że wszystkie partycje i pliki zostaną usunięte? Jesteś pewny, że obie? No to muszę jeszcze z dugiej partycji skopiować dane. A myślałem, że jej nie ruszy, bo z niej chyba jest odpalany Recovery Manager i instalka. Nie używam płytki do naprawy. // Ale już się kopiuje...

Naprawę chcę zrobic w opcji nr 2, (zobacz całość w pierwszym poście), tj.:
2) Odzyskiwanie systemu (Przywraca ustawienia fabryczne komputera).
W wyniku tego procesu w partycji zostanie ponownie zainstalowany fabryczny obraz, jednak nie zostaną wprowadzone inne zmiany na dysku twardym.
Aby przywrócić partycję odzyskiwania danych, należy skorzystać z opcji przywracania ustawień fabrycznych. Wszystkie pliki utworzone przez użytkownika i programy zainstalowane po zakupieniu urządzenia zostaną utracone.
Pozdrawiam

CERTYFIKATY ENERGETYCZNE - ŚWIADECTWA CHARAKTERYSTYKI ENERGETYCZNEJ BUDYNKÓW - AUDYTY Szybko - tanio - solidnie - Tel. 880 752 136 mgr inż. Anna Z
marcos_777
Postujący
Postujący

Postprzez marcos_777 » 18 Maj 2015, 08:17

Ok. 2 w nocy taki widzę ekran:
Przywracanie obrazu zainstalowanego fabrycznie:

+ Ponowne formatowanie partycji Windows na dysku twardym
+ Kopiowanie informacji wymaganych do odtworzenia dysku twardego
+ Ponowna instalacja oryginalnego oprogramowania

Postęp: 100%, (pasek postępu do końca zabarwiony).

Szacowany pozostały czas: 1 minuta 

Proszę czekać...

Tymczasem poszedłem spać, minęło 6 godz. i dalej nic sie nie dzieje.
Myszka aktywna, ale opcji: Wstecz, Dalej, Anuluj nie można zaznaczyć.
Co robić? Bo czekać dalej chyba nie ma sensu?
--
Zrestartowałem ręcznie i bez problemu dokończyłem instalację :)
Instalator Win`dy nie dopracowany :(
Aha, tylko partycja C: została sformatowana, drugiej, nie ruszył.

Teraz muszę już wyjść, potem dam znać czy ostatecznie wszystko ok.
W międzyczasie robią się wszystkie aktualizacje.
Pozdrawiam

marcos_777
Postujący
Postujący

Poprzednia

Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]