prawdopodobnie po użyciu Advanced Registry Doctor system nie może się więcej uruchomić.
Za każdym razem jest Blue Screen STOP: 0x000000F4.
W Advanced Registry Doctor robiłem naprawę i defragmentację rejestru, wcześniej tworząc kopię rejestru i punkt przywracania systemu.
Zależy mi na naprawie bez utraty danych.
Nie ma punktu przywracania systemu, nie działa ostatnia dobra konfiguracja, ani system awaryjny.
Mam dostęp do wiersza poleceń. Zrobiłem:
scf /scannow - zaczyna, ale po chwili wyskakuje komunikat
Istnieje oczekująca naprawa systemu, której ukończenie wymaga ponownego rozruchu. Ponownie uruchom system i ponownie uruchom program sfc.
I tak w kółko...
Jest przez F11 System Recovery i 3 opcje:
, ale niestety nie ma punktu przywracania systemu, więc nie kończy naprawy.1) Przywracanie systemu firmy Microsoft (Przywraca opoprzednie ustawienia systemu)
2) Odzyskiwanie systemu (Przywraca ustawienia fabryczne komputera).
W wyniku tego procesu w partycji zostanie ponownie zainstalowany fabryczny obraz, jednak nie zostaną wprowadzone inne zmiany na dysku twardym.
Aby przywrócić partycję odzyskiwania danych, należy skorzystać z opcji przywracania ustawień fabrycznych. Wszystkie pliki utworzone przez użytkownika i programy zainstalowane po zakupieniu urządzenia zostaną utracone.
3) Przywracanie minimalnego obrazu (czysty obraz).
Zostanie zainstalowane czyste środowisko Windows wraz ze sterownikami i najważniejszymi programami. Wszystkie pliki utworzone przez użytkownika i programy zainstalowane po zakupieniu urządzenia zostaną utracone.
Ponieważ zależy mi na naprawie bez utraty danych, w grę wchodzi tylko opcja 1?
Zastanawiam się jak rozumieć w Opcji 2 zdanie:
W wyniku tego procesu w partycji zostanie ponownie zainstalowany fabryczny obraz, jednak nie zostaną wprowadzone inne zmiany na dysku twardym
Obawiam sie tej opcji z powodu zdania następnego:
Aby przywrócić partycję odzyskiwania danych, należy skorzystać z opcji przywracania ustawień fabrycznych. Wszystkie pliki utworzone przez użytkownika i programy zainstalowane po zakupieniu urządzenia zostaną utracone.
Mam dostęp do TotalCommandera na dysku, tak, że mogę ewentualnie coś podglądnąć, skasować, skopiować bez problemu jakieś logi już istniejące. Działa też CCleaner, ale go nie używałem.
Nie mogę uruchomić innych programow, np.:
Fix-my -pc-setup.exe (ponoć narzędzie do naprawy tego BSOD 0x000000F4), ani zrobić logów w Autoruns.exe, OTL, FRST, Gmer...
Zawsze pokazuje się komunikat
Podsystem potrzebny do obsługi tego typu obrazu jest nieobecny.
Posiadam płytki Wondershare LiveBoot i Hiren`s Boot, ale wolę poczekać na fachową poradę, zanim przez swoją nieuwagę/niewiedzę coś nieodwracalnie stracę.
Z góry dzięki za pomoc