TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Cenzura czy moderacja?

Sugestie, uwagi dotyczące strony. Nie boimy się opinii - piszcie!

Cenzura czy moderacja?

Postprzez zebra » 15 Lip 2005, 14:20

PostUA:

(Temat głównie do administratorów)
Ja rozumiem, że nie cenzurujecie forum na waszej stronie, ale może po prostu nie zamieszczać postów wszystkich chakierów, graczuf i expertuf? Brzydko to wygląda. Prosty filrt i post idzie do null. A może wystarczy moderacja?
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez rumun » 15 Lip 2005, 16:57

PostUA:

Pomyślimy nad tym.
Aktualnie i tak czyścimy forum i część postów jest usuwana :)
Programy, Gry, Download https://www.instalki.pl/
Sklep z oprogramowaniem https://www.vebo.pl/
Windows 7 https://windows7.pl/
Awatar użytkownika
rumun
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:52
Miejscowość: PL
Pochwały: 14

Postprzez zebra » 15 Lip 2005, 18:06

PostUA:

Fakt, część postów jest usuwana. No i na dobrą sprawę, jakby usunąć wszystkie posty z błędami ortograficznymi, to nie wiele by z tego forum zostało;)
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez proktor » 15 Lip 2005, 19:34

PostUA:

zebra napisał(a):Fakt, część postów jest usuwana. No i na dobrą sprawę, jakby usunąć wszystkie posty z błędami ortograficznymi, to nie wiele by z tego forum zostało;)

ej to bym niemial zadnych postow :P

i bym musial sie powiesic :P

ps.pytalem sie o moda na freepost Mirahziego(ale ty masz nick nigdy niewiem jak to sie pisze,a to błąd :D )

I musze cierpliwie czekac,cierpliwosc bedzie zlotem :D
strony internetowe: Błonie, Brwinów, Pruszków, Milanówek, Grodzisk Mazowiecki
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Kwi 2005, 19:59

Re: Cenzura czy moderacja?

Postprzez Mirahz » 15 Lip 2005, 20:50

PostUA:

zebra napisał(a):(Temat głównie do administratorów)
Ja rozumiem, że nie cenzurujecie forum na waszej stronie, ale może po prostu nie zamieszczać postów wszystkich chakierów, graczuf i expertuf? Brzydko to wygląda. Prosty filrt i post idzie do null. A może wystarczy moderacja?

Zdarza sie, ze na posty, ktore sa nie na temat lub charakteryzuja sie niskim poziomem ortograficznym odpowiada kilka osob. Czasami mozna zaobserwowac taka sytuacje, ze odpowiedzi uzytkownikow sa konkretne, ciekawe i usuniecie calego tematu jest glupota.

Nalezy sie zastanowic nad tym, czy warto odpowiadac na
"cos" co zasluguje na usuniecie.

Chyba nie jestes zadowolona, gdy usuwam temat, w ktorym znajduje sie kilka Twoich postow?
Awatar użytkownika
Mirahz
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:40
Miejscowość: Polska
Pochwały: 6
Sprzęt: Samsung NP530, Huawei P30 Pro

Postprzez komandos » 15 Lip 2005, 21:31

PostUA:

Boze , co Ci przeszkadzają błędy ortograficzne??? , kurde bez przesady, wariacja jakich mało...
Awatar użytkownika
komandos
Postujący
Postujący

Dołączenie: 30 Mar 2005, 18:02
Miejscowość: Kocborowo

Postprzez zebra » 15 Lip 2005, 22:12

PostUA:

komandos napisał(a):Boze , co Ci przeszkadzają błędy ortograficzne??? , kurde bez przesady, wariacja jakich mało...
Mi, kochany, nie przeszkadzają te błędy, ale ogólnie psują dobre wrażenie. Czasami oczy bolą, jak się czyta takie "perełki". Narazie, to patrz na swój tyłek (bez urazy;)) i pisz bezbłędnie, jak ci to wychodzi. Generalnie to myślmy tym, co mamy w głowie, a nie tym, co między nogami, jak piszemy odpowiedzi. I wszystko będzie w porządku.
proktor napisał(a):ej to bym niemial zadnych postow :P

i bym musial sie powiesic :P

Wzięłam to pod uwagę, dlatego uprzedziłam, że nie każdy post musi być usuwany;)

Mirahz napisał(a):(...)Chyba nie jestes zadowolona, gdy usuwam temat, w ktorym znajduje sie kilka Twoich postow?

To nie do końca tak jest. Otóż, nie zależy mi na nabijaniu postów, więc nie przejmuję się, gdy kilka zostanie usuniętych. Aczkolwiek zdenerwowałabym się, gdyby usunięto posty, w których napisałam coś wartościowego i na temat. Zakładając temat, nie miałam na myśli usuwania całych tematów, ale tylko niektóre posty, które i tak od czasu do czasu są z resztą usuwane. Oczywiście w całkowitości się zgadzam, że usuwanie postów (z błędami ort.), które zawierają ciekawe i konkretne odpowiedzi na temat byłoby niedorzeczne i bezsensowne.
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez komandos » 16 Lip 2005, 01:42

PostUA:

jak Cię oczy bolą od czytania takich postów to ich do końca nie czytaj bo możesz sobie wzrok popsuć... nie każdy jest takim purystą jak Ty... aha i takie mądrości to zachowaj lepiej dla siebie... (bez urazy)
Awatar użytkownika
komandos
Postujący
Postujący

Postprzez zebra » 16 Lip 2005, 01:52

PostUA:

Gdybym tych postów nie czytała, to by mnie tutaj nie było. Człowieku, zbaczasz z tematu. Z moją mądrością i moim wzrokiem, to mogę sobie robić co mi się żywnie podoba. A estetką nie jestem, tak na marginesie. I purystą również. W przeciwieństwie do ciebie, nie jestem również totalną ignorantką. Schodzimy z tematu, a to do niczego nie prowadzi. Nie po to to pisałam, żeby usłyszeć twój infantylny komentarz. Pytanie było głównie do administratorów i to od nich odpowiedź otrzymałam. A ty, jeżeli dałeś w ten sposób upust swoim zwierzęcym aspektom, to cieszę się, że mogłam się do tego przyczynić. Pozdrawiam bardzo serdecznie i oczywiście wszystko co powyżej, to BEZ URAZY;)
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez komandos » 16 Lip 2005, 02:57

PostUA:

dziewczyno/kobieto ignorantem nie jestem, a Ty moja droga starasz się wprowadzać tutaj jakies swoje regułki ... post Ci sie nie podoba, bo ktos pisze z błedami? o jejku ,ale Ty jesteś biedna, oczy cię bolą ? to załóż okulary ,może przestaną... i nie kreuj się na gwiazdę,troche wyluzuj, a purystą jesteś ,dbasz przesadnie o jego poprawną pisownię ... a tym tekstem o "zwierzęcych aspektach" totalnie mnie rozbawiłaś...dziękuje Ci.
ps.1 Odstaw to co bierzesz ,bo źle się z Tobą dzieje...
ps.2 A to wszystko oczywiscie BEZ URAZY.
Awatar użytkownika
komandos
Postujący
Postujący

Postprzez rumun » 16 Lip 2005, 09:17

PostUA:

Jeżeli ktoś robi drobne błędy, które każdemu mogą się zdarzyć to oczywiście nie mam mowy o usuwaniu postów... Usuwanie jest możliwe w przypadku totalnej głupoty/braku składu/braku sensu wypowiedzi.

ps. jeżeli nie wiem jak poprawnie napisać dane słowo zaglądam na www.pwn.pl - słownik ortograficzny.
Programy, Gry, Download https://www.instalki.pl/
Sklep z oprogramowaniem https://www.vebo.pl/
Windows 7 https://windows7.pl/
Awatar użytkownika
rumun
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:52
Miejscowość: PL
Pochwały: 14

Postprzez zebra » 16 Lip 2005, 16:14

PostUA:

komandos napisał(a):dziewczyno/kobieto ignorantem nie jestem, a Ty moja droga starasz się wprowadzać tutaj jakies swoje regułki ... post Ci sie nie podoba, bo ktos pisze z błedami? o jejku ,ale Ty jesteś biedna, oczy cię bolą ? to załóż okulary ,może przestaną... i nie kreuj się na gwiazdę,troche wyluzuj, a purystą jesteś ,dbasz przesadnie o jego poprawną pisownię ... a tym tekstem o "zwierzęcych aspektach" totalnie mnie rozbawiłaś...dziękuje Ci.
ps.1 Odstaw to co bierzesz ,bo źle się z Tobą dzieje...
ps.2 A to wszystko oczywiscie BEZ URAZY.

Dziękuję za komentarz, a tak poza tym, twoje posty rozśmieszają mnie cały czas. Źle oceniasz sytuację. Nie kreuję się tutaj na gwiazdę, bo nie mam takich ciągot. Moim celem nie jest także rozstawianie tutaj wszystkich po kątach, bo nie mam z tego żadnej przyjemności. Kończę z tobą tą żenującą konwersację na bardzo niskim poziomie. Widzę, że masz jakiś ukryty kompleks na punkcie oczu, bo non stop o tym przypominasz... Zmień dilera. Oczywiście pozdrawiam baaaardzo gorąco!!! I BEZ URAZY za wszystko, co zostało tutaj napisane!
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez proktor » 16 Lip 2005, 17:00

PostUA:

Dziękuję za komentarz, a tak poza tym, twoje posty rozśmieszają mnie cały czas. Źle oceniasz sytuację. Nie kreuję się tutaj na gwiazdę, bo nie mam takich ciągot. Moim celem nie jest także rozstawianie tutaj wszystkich po kątach, bo nie mam z tego żadnej przyjemności. Kończę z tobą tą żenującą konwersację na bardzo niskim poziomie. Widzę, że masz jakiś ukryty kompleks na punkcie oczu, bo non stop o tym przypominasz... Zmień dilera. Oczywiście pozdrawiam baaaardzo gorąco!!! I BEZ URAZY za wszystko, co zostało tutaj napisane!

O_o

zmien dilera??ale opcja :D

nie jest także rozstawianie tutaj wszystkich po kątach

ja od tego jestem :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

zamknijcie temat bo juz sie z tego syf robi :evil:
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez komandos » 16 Lip 2005, 17:13

PostUA:

Tak ,skończ i wstydu (sobie) oszczędź...wzbudzasz we mnie litość...umiesz tylko "pięknie pisać" i nic więcej... aha i wracaj do swoich ciągot... miłego cią... :lol: nieraz myślę,że kosmici naprawdę istnieją, a Ty jestes tego dowodem... papapa całuski 102. :lol:
Awatar użytkownika
komandos
Postujący
Postujący

Postprzez proktor » 16 Lip 2005, 18:05

PostUA:

BAN!!!!!!!!!!!

BANAN!!!!!!!!!!!!

Co za glab!!!!!

Zebra,tez troche wiecej tolerancji

Komandos troche wiecej inteligencji,kultury i mniej chamstwa...idz na vietnam "komandosie" i tam sobie bluzgaj i obrazaj zebry :D
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Następna

Powróć do Opinie

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników