Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)
Wyślij odpowiedź

22 Lip 2005, 23:13

Witam.

Pomóżcie. Sprzedaje grafikę a gość się pyta ,,na jakim chipsecie jest ta grafika'', a ja nic z tego nie wiem. Niżej znajduje się link z fotkami karty.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez Picasso, 29 Lip 2005, 18:11, edytowano w sumie 1 raz

22 Lip 2005, 23:49

Picasso napisał(a):Witam.

Pomóżcie. Sprzedaje grafikę a gość się pyta ,,na jakim chipsecie jest ta grafika'', a ja nic z tego nie wiem. Niżej znajduje się link z fotkami karty.

Kod:
http://www.picassov6.republika.pl

Pozdrawiam

[strona nie jest już dostępna] Tutaj masz link do pobrania programu diagnostycznego AIDA32 v.3.70. Możesz oczywiście pobrać nowszą wersję, ale ta w zupełności powinna ci wystarczyć. Klikasz na Pobierz plik, Instalujesz program i uruchamiasz go. W okienku programu, po lewej stronie w panelu, wybierasz opcję Ekran, a nastepnie Procesor graficzny. I masz wiele przydatnych informacji o typie procesora graficznego, czyli chisetu. Tylko zanim to zrobisz, to włóż do płyty głównej kartę GeForce :wink: . Jak chcesz inaczej sprawdzić GPU (procesor karty graficznej), to musisz na karcie zdemontować wiatraczek. Ostrożnie zdejmujesz wtyczki zabezpieczające (bolce) i zdejmujesz wiatraczek. Jest to troszkę skomplikowane, a ponad to możesz uszkodzić procesor karty. O zdemontowanie wiatraczka możesz poprosić także w punkcie serwisowym. Albo poproś o pomoc doświadczonego kolegę. Chyba, że sam sobie poradzisz. Bo z tego co widzę na zdjęciu karty, to nie powinieneś mieć większych problemów ze zdjęciem wiatraczka z GPU, podejrzewam, że jest przymocowany bolcami, a te należy tylko delikatnie wysunąć. Pozdrawiam!

23 Lip 2005, 11:05

Witam.

Jak wciskam procesor graficzny wyskakuje szare pole hehe :wink:

23 Lip 2005, 11:55

Jak wciskam procesor graficzny wyskakuje szare pole hehe :wink:

Zainstaluj sterowniki do karty GeForce... Bo inaczej program nie wykryje właściwości procesora karty :wink: . Prawdopodobnie to jest przyczyną. Pozdrawiam!

23 Lip 2005, 19:59

Witam.

Miałaś racje :wink:. Ale na Radeonie nawet jak są sterowniki to i tak szare pole jest :wink:

Pozdrawiam

23 Lip 2005, 20:07

Miałaś racje :wink:. Ale na Radeonie nawet jak są sterowniki to i tak szare pole jest :wink:

Pozdrawiam

AIDA32 v3.70 to starsza wersja programu, który może nieobsługiwać nowszych modeli kart GeForce lub Radeon i innych. Jak koniecznie chcesz sprawdzić właściwości procesora GPU Radeona, to spróbuj zainstalować nowszą wersję aplikacji, mianowicie AIDA32 v3.93, link: http://www.idg.pl/ftp/pc_2923/AIDA32.Enterprise.Edition.3.93.html . No i oczywiście o instalowaniu najnowszych sterowników do Radeona nie muszę ci przypominać... :wink: Pozdrawiam!

23 Lip 2005, 22:26

Witam.

AIDA32 v3.70 to starsza wersja programu, który może nieobsługiwać nowszych modeli kart GeForce lub Radeon i innych. Jak koniecznie chcesz sprawdzić właściwości procesora GPU Radeona, to spróbuj zainstalować nowszą wersję aplikacji, mianowicie AIDA32 v3.93, link: http://www.idg.pl/ftp/pc_2923/AIDA32.Enterprise.Edition.3.93.html . No i oczywiście o instalowaniu najnowszych sterowników do Radeona nie muszę ci przypominać... Pozdrawiam!

Ale TY jesteś wytrwała :wink:

Pozdro

23 Lip 2005, 23:53

Picasso napisał(a):Ale TY jesteś wytrwała
Nawet nie wiesz, ile mnie to kosztuje :wink: . Oczywiście, żartowałam :D . Nie ma sprawy :wink: .

24 Lip 2005, 13:20

Witam.

Prawie skończyły się moje problemy z kompem :wink:

Dzięki wszystkim
Wyślij odpowiedź