TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

DRUKARKI:)

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

DRUKARKI:)

Postprzez mloda_1985 » 04 Kwi 2006, 13:18

PostUA:

Polecam wszystkim drukarki HP są najlepsze:) Kupowałam ostatnio wielofunkcyjna hp zastanawiam sie nad LEXMARK ale facio w sklepie powiedział ze te drukarki to istny szajs:( także pamiętajcie tylko HP:D
mloda_1985
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 03 Kwi 2006, 14:57

Postprzez kukaszr » 04 Kwi 2006, 13:31

PostUA:

nie znam sie na drukarkach ale pewnie sa lepsze firmy niz hp...
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez mloda_1985 » 04 Kwi 2006, 13:34

PostUA:

Jak tam sądzisz ale sa bardziej polecane hp bo te inny to sa straszne:) może kiedys sie przekonasz:D
mloda_1985
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kukaszr » 04 Kwi 2006, 13:45

PostUA:

czym ta strasznosc sie przejawia?
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez niunka » 04 Kwi 2006, 13:51

PostUA:

Jak ty tak wszystko kupujesz to zycze powodzenia :wink:
idz do innego sklepu i powiedza ci ze HP to zlom i zebys wziela kanona bo ta in akurat zalega i chca sie pozbyc.
czym sie kierowalas przy wyborze drukarki ???
podaj jakies zalety tej wady innych ,zrob jakies porownanie,uzasadnij dlaczego wlasnie te sa najlepsze.
bo gosciu w sklepie powiedzial
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez kukaszr » 04 Kwi 2006, 13:55

PostUA:

jak kupujesz w sklepie ciuchy to patrzysz na metke czy kupujesz to co sie bardziej podoba? 8)
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez mloda_1985 » 04 Kwi 2006, 14:26

PostUA:

Zostawie to bez komentarza:)zreszta kupujcie sobie co chcecie może się przejedziecie :D pozdro
mloda_1985
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kukaszr » 04 Kwi 2006, 15:49

PostUA:

no tak hp jest lepsze bo ma fajna nazwe i ma reklamy w tv... a taki canon albo espon to scierwa bo sie nie rekalmuja

zapomniałem :twisted:
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez luck_j » 04 Kwi 2006, 16:46

PostUA:

No to ja wam powiem że HP są rzeczywiście jednymi z lepszych drukarek atramentowych. Jako główną zaletę dla przeciętnego człowieka mogę podać, że są bardzo wydajne; naprawdę dużo można wydrukować bez doładowywania ich. Po drugie mają najtańsze tonery i są chyba najwygodniejsze do ładowania tuszami jeżeli komuś się chce w to bawić. Poza tym, jak na drukarkę atramentową, to wychodzą naprawdę ładne zdięcia.
A taki canon kukaszr to jest ścierwo ze względu na to że pobiera dużo atramentu i przez to jest mniej praktyczny. Porównując zdięcia drukowane na HP, Canonie, czy Lexmarku to z HP wychodzą najładniej. A Epson to już ścierwo nad ścierwami, ale to już trzeba mieć, żeby się przekonać. Głównym problemem wielu Epsonów jest to że często wylewają i robią czasem coś typu kleks. Zdięcia nie zdażyło mi się na Epsonie dobrze wydrukować a atrament zanim wyschnie to musi z 2 min na boku kartka stać.

(wszystko co napisałem to tylko i wyłącznie z praktyki wiem i doświadczeń wielu osób w moim gronie; żadnych parametrów technicznych nie podawałem tylko z tego powodu że nie to jest tu najważniejsze tylko to jak się drukarka spisuje.)

Więc ja również polecam HP, a już na pewno odradzam Epsona. Reszta to już wasz wybór. Moim wyborem jest jak narazie HP i jak będę zmieniał to tyko na laserówkę.
Awatar użytkownika
luck_j
Postujący
Postujący

Dołączenie: 09 Mar 2006, 01:06

Postprzez iwan10 » 04 Kwi 2006, 16:57

PostUA:

kukaszr napisał(a):no tak hp jest lepsze bo ma fajna nazwe i ma reklamy w tv... a taki canon albo espon to scierwa bo sie nie rekalmuja

zapomniałem :twisted:

Nie!
Kazdy moze miec swoje zdanie na temat sprzetu...
Ja tez uwazam ze hp jest dobre(nie najlepsze bo wszystkich nie testowałem).
Cannon - dosc tani tusz, ale w wiekszości jego drukarek szybko wysycha, ale ogolnie jest niezle.
Lexmark - Nie polecam do domu, raczej sprzet typowo biurowy. Drogi tusz, jak patrze w sklepie ile kosztuje drukarka lexmarka a ile do niej tusz to az sie dziwie.
epson - dobra drukareczka, a jakos jej nie reklamuja, jak miałem to sie dobrze sprawowała, zadnych awarii i tusz niezbyt drogi
hp - w tym momecie uzywam hp. Badzo tani tusz, dosc niezła jakość wydruku. Narazie sie nie zepsuła ale mam ja dopiero pół roku.

Mówiąc o tuszu chodziło mi o zamienniki a nie oryginalny!
Wszystkich wymienionych firm miałem przynajmniej jedna drukarke.

Polecam hp. Ostatnio w sklepach widziałem urządzenia wielofunkcyjne nowsze od mojego po atrakcyjnych cenach.

kukaszr co do nazwy powiem ci ze mi sie takze podoba, ale cannon chyba bardziej :twisted: A reklamy w telewizji nie pamiętam zebym widział...

To są tylko moje przekonania i raczej ich nie zmienie. Teraz moze powiecie coś na temat czemu hp jest złe? :?
iwan10
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Paź 2005, 18:36

Postprzez luck_j » 04 Kwi 2006, 17:14

PostUA:

epson - dobra drukareczka, a jakos jej nie reklamuja, jak miałem to sie dobrze sprawowała, zadnych awarii i tusz niezbyt drogi

No to miałeś naprawdę wielkie szczęście trafiając na dobrego Epsona. To jest naprawdę rzadkość: dobry w 100% sprawny i nie sprawiający problemów Epson. Właściwie to pierwszy raz od ciebie słyszę że ten sheiss może być wogl dobry i chwalony.

No to co teraz czekamy na wasze opinie, czego uważacie że HP nie jest dobrą marką i wogle jakich wy drukarek wogle używacie i jakie są ich zalety??
Awatar użytkownika
luck_j
Postujący
Postujący

Postprzez niunka » 04 Kwi 2006, 17:16

PostUA:

Nikt nie mowil ze ta jest zla a ta dobra(bynajmniej ja) to nie o to chodzilo,ale jak ktos mi mowi kupuj ta drukarke bo sa super a inne zlom,bo tak mi w sklepie powiedzieli to nie wiem czy sie smiac czy plakac z ludzkiej naiwnosci.
Jezeli cos bym komus polecala to mowie dlaczego to a nie np cos innego,jakie dany sprzet ma plusy porownala z innymi a nie bo tak mi jakis typ powiedzial :)

pozd Niunka
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez iwan10 » 04 Kwi 2006, 17:19

PostUA:

luck_j napisał(a):

No to miałeś naprawdę wielkie szczęście trafiając na dobrego Epsona. To jest naprawdę rzadkość: dobry w 100% sprawny i nie sprawiający problemów Epson. Właściwie to pierwszy raz od ciebie słyszę że ten sheiss może być wogl dobry i chwalony.

No to co teraz czekamy na wasze opinie, czego uważacie że HP nie jest dobrą marką i wogle jakich wy drukarek wogle używacie i jakie są ich zalety??

No powiem ci ze nie miałem zadnych problemów z moim epsonem.
Długo go nie miałem ale jak to taki wielki szajs to powinien mnie zawieśc.
iwan10
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Paź 2005, 18:36

Postprzez mloda_1985 » 04 Kwi 2006, 17:25

PostUA:

He he i co mówilam że są dobre:) oo losie hahaha

Więc chłopaki HP górą hahaha:)
mloda_1985
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez luck_j » 04 Kwi 2006, 17:29

PostUA:

Ja Epsona miałem przez pół roku, przy czym pierwsze problemy z wyciekającym tuszem miałem już po 2 tygodniach, a wspomniane wcześniej "kleksy" od początku. Kupowałem w porządnym sklepie komputerowym nawet, nie w jakimś hipermarkecie, tak jak mojego obecnego HP.
Jak byłem w sklepie pytając o jakąś gwarancję na to, to powiedzieli że wyciekający tusz to moja wina (chociaż nie zdążyłem nawet w domu otworzyć tej drukarki) a jeżeli chodzi o jakość zdięć to ta drukarka już tak ma i tego gwarancja nie obejmuje. Ale jak już wcześniej pisałem to nie tylko ja miałem z nią takie problemy, szkoda tylko że przed kupnem jej nie kontaktowałem się z innymi posiadaczami tych drukarek. Drugą moją drukarką był właśńie canon to miałem go 2 lata, zginą śmiercią tragiczną, ale to i dobrze bo mogłem kupić sobie dzięki temu nowszą i dużo lepszą.
Awatar użytkownika
luck_j
Postujący
Postujący

Następna

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników