przez santana34444 » 04 Kwi 2008, 17:31
UA:
Mac oświeć mnie co robie źle. Posłużyłem się dzisiaj twoimi radami dla mateusza ale kiedy przestawiłem zworki nagrawarki na slave a dysku na master komp nie widział ani tego ani tego. Zatrzymał się na obrazie gdzie pokazuje mi jaki mam procesor i co zrobić żeby wejść do biosa. Szkoda że nie działa bo miałem nadzieję zę podniose sobie nagrywarke 2 piętra wyżej i zamontuje przed nią osłonke na nagrywarke czy jak to się tam zwie. Żeby było śmieszniej kiedy powróciłem do dawnego układu zworek na których komp działał zdenerwowałem się bo komp wydawał dziwne dźwieki. Okazało się że pamięcie źle powpinałem. Sam do tego doszedłem ale tylko dzięki bardzo dobremu podręcznikowi "Zbuduj komputer" od PCForamta. Póki co jestem na starym układzie ale miło by było dać te nagrywarke na najwyższe piętro obudowy. Było by o wiele wygodniej. A tak wogle to myśle o nowej nagrywarce pod Sata jaką mi polecicie? Ale zanim to nastąpi chcaiłebym jakoś zrobić tą nagrywarke ale bez przejściówek na samą góre ale nie wiem jak pomóżcie