UA:
UA:
UA:
UA:
UA:
Mac napisał(a):Po technikum to jestes nikim a nie specjalistą(chyba że robisz osobne kursy i działasz w tym kierunku) ogólnie to zdobywasz może 2% wiedzy którą zdobędziesz na odpowiednich studiach i kursach......
Po ukończeniu nauki uczeń będzie mógł z powodzeniem:
obsługiwać komputer w stopniu zaawansowanym,
obsługiwać systemy operacyjne oraz pracować w wybranych rodzajach sieci komputerowych,
umiejętnie wykorzystywać wiedzę o budowie i działaniu systemów operacyjnych oraz pracować z innymi systemami,
posługiwać się typowym oprogramowaniem użytkowym i narzędziowym,
zakładać i utrzymywać bazy danych i nadzorować ich pracę,
programować w wybranych językach, w szczególności Pascal, C++,
posługiwać się językiem angielskim w stopniu umożliwiającym korzy-stanie z pisanej po angielsku dokumentacji oprogramowania i sprzętu,
komunikować się, wyszukiwać i przetwarzać informacje,
samodzielnie doskonalić kwalifikacje zawodowe m.in. poprzez zdobywanie specjalizacji: grafika komputerowa, administracja sieci, projektowanie stron internetowych, eksploatacja sprzętu komputerowego,
organizować działalność własnej, małej firmy,
podjąć studia na kierunkach informatycznych.
Typowe miejsca pracy dla technika informatyki:
ośrodki obliczeniowe,
firmy zajmujące się tworzeniem i eksploatacją oprogramowania komputerowego,
punkty serwisowe,
firmy administrujące sieci komputerowe,
sklepy komputerowe,
w każdym przedsiębiorstwie w dziale obsługi informatycznej,
własna działalność gospodarcza w zakresie usług informatycznych.
UA:
UA:
UA:
UA:
UA:
Mac napisał(a):Ja sie odnosze do tego co napisano w tym co będziesz umiał po takim kierunku i to zacytowano. Co jest bredniami i g... prawdą.
UA:
Jesteś Moderatorem, niemozesz kasowac postówMac napisał(a):Kurde nie tu miałbyc post. Topici pomyliłem. Prosze skasowac.
UA:
Mariusz X napisał(a):Jesteś Moderatorem, niemozesz kasowac postówMac napisał(a):Kurde nie tu miałbyc post. Topici pomyliłem. Prosze skasowac.?
UA:
Zarejestrowani użytkownicy: Mirahz