TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Internet <===== Dzieło szatana

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

Postprzez gesiu » 19 Gru 2005, 20:17

PostUA:

eeeee NO WSUMIE MASZ RACJE :smile: A CO TY BYŚ INNEGO ZAPROPONOWAŁA ?
Awatar użytkownika
gesiu
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 18 Gru 2005, 12:34

Postprzez Różyczka » 19 Gru 2005, 21:07

PostUA:

gesiu to jest pisane w żartach...ale z umiarem... i tyle ... :twisted:
Różyczka
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 26 Paź 2005, 19:33

Postprzez Hpest » 19 Gru 2005, 22:10

PostUA:

Hmmm. A tak do tematu powracając to myśle, żę Internet jako dzieło szatana się nadaje i kto wie czy już sie nie nadał, bo przecież ile jest stron poświęconych wyznaniu satanistycznym. Przecież takie page przemawiają do swoich czytelników i namawiają na zmiane wyznania i przeciwstawieniu się Bogu oraz całemu społeczeństwu chrześcijańskiemu.
Dlatego nie chcę zaprzeczać jakim kolwiek występowaniu szatana w cyber sieci, jasne szatan przemawia lecz przez ludzi którzy kożystają z Internetu, więc można to nazwać dziełem Szatana.

buahahaha...ejjj to może jakąś sekte założymy

Niby z pozoru żucona na taśmę przypadkowa myśl, a jednak doglębniając się i rozważając tę wypowiedz można łatwo zauważyć, żę jest to kolejna psychomanipulacja ze strony szatana przemawiająca przez naszą forumową koleżankę która nawet przez swój awatar nie zaprzecza popieraniu satanizmu, a ma dostęp do internetu. :)

Każdy ma prawo do samodzielnego wyboru przekonań oraz grupy, z jaką chce się związać, nawet jeśli hamuje ona możliwości osobistego rozwoju.

Ma jednak również prawo wiedzieć, jakie są prawdziwe cele organizacji do której wchodzi, jaka jest jej przeszłość oraz jakich metod grupa używa do rekrutacji nowych członków. Potencjalnemu kandydatowi werbujący do sekty z reguły nic o tym nie mówią.

Przecież mało kto, z własnej woli, związałby się z grupą, o której by wiedział, że pod pozorem troski np. o rozwój duchowy swoich członków, wykorzysta ich psychicznie, fizycznie i finansowo. Organizacja kultowa, posługując się technikami psychomanipulacji, stosunkowo szybko jest w stanie zdeformować u wyznawcy postrzeganie świata, innych ludzi, siebie oraz wywołać niekiedy wręcz paniczny lęk przed opuszczeniem grupy.

Dlatego dużym nieporozumieniem jest przypisywanie w pełni świadomego i wolnego aktu wyboru osobom, które znalazły się w sekcie na skutek psychicznej manipulacji - nowej, "subtelnej" ale niestety coraz skuteczniejszej formy przemocy XXI wieku jaką jest Sieć Internet.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez iwan10 » 20 Gru 2005, 00:25

PostUA:

To w takim razie kółko różańcowe załóżmy :sad: To oczywiście jest do spełnienia bo w koncu ile jest stron w necie pościeconych kościołowi i wieże chrześcijanskiej... Może byc jeszcze jedna :)
iwan10
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Paź 2005, 18:36

Postprzez komandos » 20 Gru 2005, 00:58

PostUA:

oj nudzi sie wam ludzie oj nudzi....
Ashes to ashes , Dust to dust... AMEN !!!
Awatar użytkownika
komandos
Postujący
Postujący

Dołączenie: 30 Mar 2005, 18:02
Miejscowość: Kocborowo

Postprzez Różyczka » 20 Gru 2005, 13:20

PostUA:

Hpest napisał(a):Niby z pozoru żucona na taśmę przypadkowa myśl, a jednak doglębniając się i rozważając tę wypowiedz można łatwo zauważyć, żę jest to kolejna psychomanipulacja ze strony szatana przemawiająca przez naszą forumową koleżankę która nawet przez swój awatar nie zaprzecza popieraniu satanizmu, a ma dostęp do internetu. :)

Hpest a ty jak zawsze musisz wyrazić swoje psychologiczne zdanie ... mmhhyymm...nie wiedziałam, że mój avatar stwierdza fakt, że niby popieram szatanizm...wręcz przeciwnie... jednak jeżeli nawiązałeś do avataru, to cóż...Twój tez nie jest niczego sobie i w sumie przypomina (gdyby nie "cyfrowa trwarz") jakiegoś wyznawcę... bleee...
poza tym jeżeli mamy spojrzec już na sparwę internetu od strony psychologicznej, to zauważmy, że to nie jest żadne "przesłanie diabła", lecz naszym uzależnieniem, tak samo jak alkoholik jest uzależniony od napojów %, palacz od papierosów, tak samo osoby mające dostęp do łacza, z czasem stają się od niego uzależnienie...internet to dzieło człowieka, i nasze uzależnienie, z którego albo się wyciągniemy, albo i nie...
a jeżlei chodzi o strony związane z diabłem...co cóż, jeżeli ich szukasz to znajdziesz, a jak nie chcesz ich przeglądać to zwyczajnie nie będziesz ich szukał...
:twisted:
Ostatnio edytowany przez Różyczka 21 Gru 2005, 12:02, edytowano w sumie 3 razy
Różyczka
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 26 Paź 2005, 19:33

Postprzez kuba88 » 20 Gru 2005, 14:17

PostUA:

to na poczatek, kto zrobi strone ktora bedzie zachecac do wspienia do naszej sekty ? :D
Awatar użytkownika
kuba88
Postujący
Postujący

Dołączenie: 05 Wrz 2005, 13:03

Postprzez gesiu » 20 Gru 2005, 17:00

PostUA:

Najpierw ustalmy kto będzie naszym przewodnikiem :P czyli BOSEM :D, hahahahahaha a potem reszte :)
Awatar użytkownika
gesiu
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kuba88 » 20 Gru 2005, 17:11

PostUA:

gesiu napisał(a):Najpierw ustalmy kto będzie naszym przewodnikiem :P czyli BOSEM :D, hahahahahaha a potem reszte :)

gesiu - nominuje ciebie:D
Awatar użytkownika
kuba88
Postujący
Postujący

Postprzez iwan10 » 20 Gru 2005, 19:36

PostUA:

ten temat naprawde zmierza w niebezpieczne strony... Moze załózmy lepiej kółko miłośników "zieleni" specjalnie zmieniłem avatara:D Bo co założycie jakąś strone "abc szatana" i co bedziecie pisać wstapcie do nas a dostaniecie 4 butelki po piwie??:D
Moze taki ze pujdziecie do piekła jak sie przyłączycie do nas:D:D
:shock: :shock: :shock:
iwan10
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Paź 2005, 18:36

Postprzez gesiu » 20 Gru 2005, 21:10

PostUA:

Kuba88 <======== dzinks wielkie :P za to ja nominuje cię moją prawą rączką :D:D:D:D:D i jesteś moim personality DORADCĄ :D co ty na to :D
Awatar użytkownika
gesiu
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kuba88 » 21 Gru 2005, 09:22

PostUA:

gesiu napisał(a):Kuba88 <======== dzinks wielkie :P za to ja nominuje cię moją prawą rączką :D:D:D:D:D i jesteś moim personality DORADCĄ :D co ty na to :D

dziekuje bardzo SZEFIE :D

ps. co to jest "personality"?
Awatar użytkownika
kuba88
Postujący
Postujący

Postprzez proktor » 21 Gru 2005, 11:57

PostUA:

fakt :
Amorak zabity swoją strzałą :D
kto by pomyślał :D
strony internetowe: Błonie, Brwinów, Pruszków, Milanówek, Grodzisk Mazowiecki
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Kwi 2005, 19:59

Postprzez gesiu » 21 Gru 2005, 22:54

PostUA:

KUBA :) PERSONALITY <======== to znaczy mój osobisty doradca :D, więc jeżeli ja jestem BOSEM :P to ty jesteś moją prawą rączką w interesach :D hahahahaha. Jesteś zarazem KATEM, jak i obrońcom :] masz pod sobą ludzi i nimi dowodzisz :D a mi donosisz jak tam sprawy stoją :D. A ty RóżYCzKA :P kim chcesz być :> :P:P:P <==== wymyśl coś :D
Awatar użytkownika
gesiu
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kaajka19 » 22 Gru 2005, 00:13

PostUA:

Spoko ja mogę byc przywódcą, hahah ale nie ma co temacik Wam się udał :grin: Fajnie się to czyta :D :D :D
Walcz ze spamem!
Awatar użytkownika
kaajka19
Postujący
Postujący

Dołączenie: 23 Paź 2005, 14:43
Miejscowość: Koszalin | ŁDZ city;)

PoprzedniaNastępna

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników