TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Jak nagrać gre na PS2?

Dyskusje na tematy związane z nagrywaniem płyt CD/DVD. Software, Hardware.

Jak nagrać gre na PS2?

Postprzez adamsio » 26 Kwi 2008, 10:27

PostUA:


Mam pytanie, Jak nagrać gre na PS2?

Prosze o szybką pomoc...
CPU: Intel Core 2 Duo E4500, 2.20GHz, 2Mb Cache + SilentiumPC Spartan HE923
RAM: GoodRAM GR800D264L5/2G
MDT Tech. Empaq 1GB
GPU: Sapphire ATI Radeon HD4670 1GB GDDR3 BULK Core:750@775MHz Mem:800@945MHz/+23,6%
MOBO: Gigabyte GA-945P-S3 (v3)
Awatar użytkownika
adamsio
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 654
Dołączenie: 31 Paź 2007, 21:59
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez Bozz » 26 Kwi 2008, 10:35

PostUA:


Nero, prędkość 4x i nagrywasz
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2862
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez adamsio » 26 Kwi 2008, 10:47

PostUA:


ale te pliki są spakowane i mam ich chyba 30

jak zrobić obraz płyty?

Alcocholem nie da rady bo on robi w MDS a musi być w ISO
CPU: Intel Core 2 Duo E4500, 2.20GHz, 2Mb Cache + SilentiumPC Spartan HE923
RAM: GoodRAM GR800D264L5/2G
MDT Tech. Empaq 1GB
GPU: Sapphire ATI Radeon HD4670 1GB GDDR3 BULK Core:750@775MHz Mem:800@945MHz/+23,6%
MOBO: Gigabyte GA-945P-S3 (v3)
Awatar użytkownika
adamsio
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 654
Dołączenie: 31 Paź 2007, 21:59
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez Bozz » 26 Kwi 2008, 11:01

PostUA:


Czym spakowane? WinRAR'em? Jak tak to wypakuj i nagraj wszystko na płytę. Domyślam się, że gra ściągnięta? Najlepiej zrób screen tego folderu z plikami i wklej na forum
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2862
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez adamsio » 26 Kwi 2008, 12:02

PostUA:


Image

^^^^^^^^^^^^^ Oto screen :]

Musi być chyba obraz na PS2?
CPU: Intel Core 2 Duo E4500, 2.20GHz, 2Mb Cache + SilentiumPC Spartan HE923
RAM: GoodRAM GR800D264L5/2G
MDT Tech. Empaq 1GB
GPU: Sapphire ATI Radeon HD4670 1GB GDDR3 BULK Core:750@775MHz Mem:800@945MHz/+23,6%
MOBO: Gigabyte GA-945P-S3 (v3)
Awatar użytkownika
adamsio
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 654
Dołączenie: 31 Paź 2007, 21:59
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez Bozz » 26 Kwi 2008, 12:32

PostUA:


Żaden obraz, dodajesz wszystko w Nero i nagrywasz.
Ja tak nagrywałem i nie było problemów
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2862
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez adamsio » 26 Kwi 2008, 12:34

PostUA:


nie da rady bo nero nie widzi żadnych plików tylko same foldrey
CPU: Intel Core 2 Duo E4500, 2.20GHz, 2Mb Cache + SilentiumPC Spartan HE923
RAM: GoodRAM GR800D264L5/2G
MDT Tech. Empaq 1GB
GPU: Sapphire ATI Radeon HD4670 1GB GDDR3 BULK Core:750@775MHz Mem:800@945MHz/+23,6%
MOBO: Gigabyte GA-945P-S3 (v3)
Awatar użytkownika
adamsio
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 654
Dołączenie: 31 Paź 2007, 21:59
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez acoanic_radka » 26 Kwi 2008, 13:32

PostUA:


Wybierz w nero " UTWÓRZ DVD z DANYMI" a następnie przeciągnij wszystkie pliki. Ja też miałem takie pliki i wszystko poszło i chodziło. Niezapomnij o prędkości nagrywania.
Ostatnio edytowany przez acoanic_radka, 27 Kwi 2008, 22:32, edytowano w sumie 1 raz
Tak mnie wychowali: Ojczyzne kochać trzeba i szanować , nie deptać flagi i nie pluć na godło.
Awatar użytkownika
acoanic_radka
Postujący
Postujący
 
Posty: 394
Dołączenie: 23 Lip 2005, 18:24
Pochwały: 1

Postprzez Bozz » 26 Kwi 2008, 14:27

PostUA:


Nie pisz, że nie da rady bo sam robiłem i nie było żadnych problemów.
Tak jak napisał acoanic_radka tylko DVD, a nie CD.
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2862
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez adamsio » 26 Kwi 2008, 14:57

PostUA:


Zmarnowałem 4 DvD i nic... ;/
CPU: Intel Core 2 Duo E4500, 2.20GHz, 2Mb Cache + SilentiumPC Spartan HE923
RAM: GoodRAM GR800D264L5/2G
MDT Tech. Empaq 1GB
GPU: Sapphire ATI Radeon HD4670 1GB GDDR3 BULK Core:750@775MHz Mem:800@945MHz/+23,6%
MOBO: Gigabyte GA-945P-S3 (v3)
Awatar użytkownika
adamsio
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 654
Dołączenie: 31 Paź 2007, 21:59
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez Bozz » 27 Kwi 2008, 21:24

PostUA:


OK, jak tak nie idzie to zrób np. za pomocą UltraISO obraz i nagraj. Choć tak jak pisałem, z wcześniejszym "sposobem" nie miałem problemów
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2862
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Re: Jak nagrać gre na PS2?

Postprzez adrian7412369 » 10 Sty 2009, 19:34

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5


Aby nagrać grę trzeba obraz płyty zpatchować programem ESRDiscPatcher , a następnie sprawdzić czy obraz z grą jest w formacie DVD-Video,
potem nagrać dowolnym programem np Nero w foracie iso z prędkością 4x .
Awatar użytkownika
adrian7412369
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 97
Dołączenie: 10 Sty 2009, 19:28

Re: Jak nagrać gre na PS2?

Postprzez Snoopy1 » 11 Sty 2009, 17:00

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.20) Gecko/20081217 Firefox/2.0.0.14;MEGAUPLOAD 1.0


Ale na najnowszych nagrywarkach z jaką prędkością najlepiej jest wypalać?
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Snoopy1
Postujący
Postujący
 
Posty: 369
Dołączenie: 19 Lis 2006, 20:15
Miejscowość: Świdnik

Re: Jak nagrać gre na PS2?

Postprzez adrian7412369 » 14 Sty 2009, 21:56

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5


chodzi o to że prędkość nagrywania musi być 4X bo playstation 2 wczytuje dane cały czas z płyty . Nie ma znaczenia czy to najnowsza czy najstarsza nagrywarka
Awatar użytkownika
adrian7412369
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 97
Dołączenie: 10 Sty 2009, 19:28

Re: Jak nagrać gre na PS2?

Postprzez adrian7412369 » 14 Sty 2009, 21:57

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5


jeżeli prędkość będzie większa to mogą wystąpować problemy .
Awatar użytkownika
adrian7412369
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 97
Dołączenie: 10 Sty 2009, 19:28

Następna

Powróć do Nagrywanie CD/DVD

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]