TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Jaki zestaw komputerowy?? Pytania i dyskusje. Stary topic.

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Postprzez Diabałek » 15 Gru 2006, 18:14

PostUA:


mam pytanko bo bede chcial w najblizszym czasie zmienic kompa tylko nei wiem co kupic. mam zamiar kupic :
- procesor intel pentium core 2 duo
- 2 kostko po 512 ram DDR2

Noa le nie wiem jaka plyta glowna mam pod to wszystko kupic moze doradzicie ?? zastanawiam sie nad taka(nei znam nazwy) chyba najnowasz co ma odrazu rurki miedziane ( czy jakies tam)przyczepione do plyty glownej i te rurki chyba ochladzaja płyte glowna;) czy to dobra płyta glowna ?? bardzo prosze o pomoc;P z gory dzieki
Awatar użytkownika
Diabałek
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 5
Dołączenie: 14 Paź 2006, 21:46
Miejscowość: dom

Postprzez Mac » 15 Gru 2006, 21:43

PostUA:


Po pierwsze ile masz na to kasy??
Heatpipy to tylko w dość drogich płytach są.
I do core 2 duo siadło by z 2gb ramu.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez Diabałek » 20 Gru 2006, 22:12

PostUA:


kasy to ok 2,5 tys. ile by taka plyta glowna z Heatpipy kosztowala do Procka intel pentium core 2 duo E6300 albo inny , no i ok 2 kostki po 512 DDR2 RAM , w sklad tej sumki 2,5 tys. wchodzi wszystko caly skladany kom , procek , dysk , naped , plyta gl. ramy i obudowa, doradz.. prosze. no i co znacyz to """"I do core 2 duo siadło by z 2gb ramu.""""""
Awatar użytkownika
Diabałek
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 5
Dołączenie: 14 Paź 2006, 21:46
Miejscowość: dom

Postprzez Mac » 20 Gru 2006, 22:57

PostUA:


że twoj procek ramu więcej potrzebuje. Na core 2 duo cie nie stać.
Wybierz stąd odpowiednia opcję cenową: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=168134
Jak masz jakies pytania pytaj.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez Diabałek » 20 Gru 2006, 23:29

PostUA:


hmmmmm mysle ze jakos sie to da zalatwic , bo do marca lub lutego to powinny procesory C2D staniec :)
no i ok 2,5 tys wystarczy :)
gdzie indziej wyczytalem ze
- C2D E6300
- asus P5B deluxe
i inne takie potrzebne zeczy , miescza sie w 2000 tysiakach wiec mysle ze kupie go za 1800-2500 zł ;)


no i mam pytanko czy C2D zle bedzie chodzila pamiec DDR2 2x512 ?? czy nie bedzie az tak wydajny procek ?? i clay komputer ?? czy ta plyta glowna Asus P5B deluxe dobra jest dla C2D ?? w gory thx
Awatar użytkownika
Diabałek
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 5
Dołączenie: 14 Paź 2006, 21:46
Miejscowość: dom

Postprzez Mac » 20 Gru 2006, 23:39

PostUA:


Może sie i mieszcza ale do tego sprzętu trzeba odpowiedniego zasilacza.

Płyta dobra ale cie na nią nie stać. lepiej gigabyte 965p-s3. I tak nie bedziesz podkręcał. A ramu po prostu za mało. Ram będzie procka ograniczał.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez Diabałek » 21 Gru 2006, 00:05

PostUA:


dzieki za rady :0 no i sprobuje tate namowic na ten komp co ja chce :D
Napewo kupie
- Intel Pentiu C2D E6300
- Plyte Gl. P5G Deluxe :)
jeszcze raz dzieki :)
Awatar użytkownika
Diabałek
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 5
Dołączenie: 14 Paź 2006, 21:46
Miejscowość: dom

Postprzez Mac » 21 Gru 2006, 17:21

PostUA:


Zasilacz masz w tych zestawik odpowiedni wyszczególniony. Innego nie bierz chyba że ja go zaopiniuje pozytywnie.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez Diabałek » 21 Gru 2006, 23:07

PostUA:


dzieki:) , jak bede jeszcze cos chcia lto napisze na tym temacie do Ciebie ;0 pzodro
Awatar użytkownika
Diabałek
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 5
Dołączenie: 14 Paź 2006, 21:46
Miejscowość: dom

Postprzez rafalwawa » 13 Sty 2007, 17:31

PostUA:


witam
mam pewne pytanie
moj komp:
Intel Celeron D 345, 3.06 GHz (23 x 133) - Procesor
Foxconn 865A01-PE/865M01-PE / QDI P4I865PEA/PEMA - Plyta glowna
Gigabyte RADEON 9200SE SERIES 128 MB - Karta graficzna
C-Media CMI8738/C3DX Audio Device - Karta Dzwiekowa
SAMSUNG SP0802N (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) - Dysk twardy
Intel(R) PRO/1000 CT Network Connection - Karta sieciowa
512 MB (PC3200 DDR SDRAM): 2x 256 mb
1.kosc pamieci: 256 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-4-4-8 @ 200 MHz) (2.5-4-4-7 @ 166 MHz)
2.kosc pamieci: 256 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-4-4-8 @ 200 MHz) (2.0-4-4-7 @ 166 MHz)
- Pamiec Ram

chce kupic do tego 1gb ramu jako jedna kosc.... i dysk twardy 40gb
jestem ciekaw tylko czy komp mi nie zmuli:( i czy moge te czesci dolozyc do kompa.....
G1eNeK
rafalwawa
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 3
Dołączenie: 13 Sty 2007, 17:09
Miejscowość: wy to wiecie??

Postprzez Mac » 13 Sty 2007, 21:33

PostUA:


Tak możesz.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez rafalwawa » 14 Sty 2007, 14:58

PostUA:


dzieki za odp.... a jak myslisz lepiej by bylo sprzedac te kosci pamieci i wlozyc 1x 1gbram czy moze dolozyc do tego co mam pamieci ram ten 1gb?? a przy zakupie kosci 1gbram na co mam patrzec zeby nic sie nie stalo itp??
G1eNeK
rafalwawa
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 3
Dołączenie: 13 Sty 2007, 17:09
Miejscowość: wy to wiecie??

Postprzez moon » 23 Lut 2007, 20:43

PostUA:


Witam. Mam zamiar kupić nowy komputer. Wybrałem mniej więcej coś takiego:


Obudowa CS-3060 XClio II czarno-srebrna
Intel Celeron D360 3.46 GHz BOX (LGA775) 64-bit
GeForce 7300GT Gigabyte 256MB HDTV & DVI (PCI-E) box
Asus P5ND2 SE nVidia nForce 570 Ultra
Seagate 250 GB Barracuda 7200.10 (8MB, Serial ATA II, zapis prostopadły)
GoodRam DDR2 1GB 533MHz
Zasilacz do obudowy ATX 400W Feel LC-B400 (PFC) ver. 2.2

Chciałbym się dowiedzieć czy opłaca się kupić coś takiego, i czy części są dobre.

Z góry dziex
moon
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 19
Dołączenie: 17 Sty 2007, 17:53

Postprzez Mac » 24 Lut 2007, 17:48

PostUA:


Lepiej zamiast celofane wziąc athlona. Troche wyżej masz link z zestawikami gotowymi.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez Kamo » 14 Mar 2007, 09:16

PostUA:


Czy do nowych gier wystarczy taki zestaw
AMD Athlon 64 3200+
Ram 1024
GeForce 7300GT 256 MB DDR2
Twardziel 200GB
Nagrywara DVD

To wszystko za 1639.
Mi się zdaje że trochę zasłaby procek.
Awatar użytkownika
Kamo
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 59
Dołączenie: 16 Gru 2006, 17:43
Miejscowość: Maków Mazowiecki

Następna

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]