Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

jakie ściągawki robicie ??

19 Wrz 2006, 17:21

jest wiele sposobów na ściągawki. Jakie wy lubiecie i robicie?? :D :P

19 Wrz 2006, 17:37

...malutka karteczka i do kieszeni :D

19 Wrz 2006, 17:42

Kiedyś ściągawki były na topie... to robiło się naprawdę całą mase róznych, doświadczenie mi podpowiada, że lajleprzymi ściągawkami są harmonijki ;)

Już nie robie ściąg... teraz uważam, że jest to naprawde bez sensu(gdybym napisał to rok temu, to by znaczyło, że mam naprawde wysoką gorączke ;) )

19 Wrz 2006, 18:49

najlepsza sciaga to ta ktorej nie widac !!

sposob prosty i bardzo przyjemny w uzyciu piszemy na teczce tekturowej mowiac nauczycielowi ze tak jest wygodniej

a na teczce wypisujemy wszytskie informacje ktoree nam sa potrzebne najlepiej wypisanym dlugopisem lub ołowkiem ostrym tak zeby pozostaly tylko wglebienie w papierze.
pod slonce widac to bardzo dobrz ale w cieniu nie ma takiej mozliwosci zeby ktos przeczytał co jest napisane tam.
wiec wystarczy pomoc sobie słoncem i kopiowac tekst z teczki.
nauczyciel tego nie zauwzy nie ma jak to hjest nie widoczne z odległosci 2 metrów sami sprawdzcie sobie

pozdrawiam

19 Wrz 2006, 19:25

O ściąganiu również tutaj:
http://forum.instalki.pl/viewtopic.php?t=3346

19 Wrz 2006, 19:28

po co pisac sciagi? zaszyt na kolana i gitara! :) albo jak kto woli dzien wolny 8)

19 Wrz 2006, 19:38

Ludzie gdzie technika :P ja miałem raz nagrane wszystko na mp3. Jedna słuchawka do ucha i była czyściutka 5 :D Zazwyczaj mam ściągi robione na karteczkach i gdzieś pochowane, najczęsciej w przeźroczystym długopisie. Można tez zrobić ściage w telefonie, np jak mamy jakiś sprawdzian z matematyki, to możemy powiedzieć że używamy kalkulatora w telefonie, a tak naprawdę mamy napisaną całą lekcje, pozdro

19 Wrz 2006, 20:11

Yoo! napisał(a):Ludzie gdzie technika :P ja miałem raz nagrane wszystko na mp3. Jedna słuchawka do ucha i była czyściutka 5 :D Zazwyczaj mam ściągi robione na karteczkach i gdzieś pochowane, najczęsciej w przeźroczystym długopisie. Można tez zrobić ściage w telefonie, np jak mamy jakiś sprawdzian z matematyki, to możemy powiedzieć że używamy kalkulatora w telefonie, a tak naprawdę mamy napisaną całą lekcje, pozdro

Uzywałem odtwarzacza mp3. Najlepiej jak masz ciemną bluze , wpuszczasz kabel przez rękaw i do ucha. Podpierasz tylko ręką ucho ze niby myslisz nad czyms. Nauczyciel nie powinien sie kapnąc , tylko troche nie wygodnie jest tak siedziec przez okrągłe 45 minut. Ja zazwyczaj pisze sciage na kompie , a potem kłade pod reke albo kartke. Szczerze mówiąc mam chęc wypróbowac metode Chiefa i zrobie to przy najblizszej okazji :)

19 Wrz 2006, 21:06

uczyć się, a nie ściągi piszecie :razz:

a na serio, za moich czasów w LO ściągi robiłem w ten sposób co Chief :grin: Sprawdzały się w 100%-ach 8) Nigdy nie wpadłem i miałem średnią 4,6 :razz:

PS: To szczegół, że czasem sie nie mogłem rozczytac :D Ale dobra rada - najlepiej mieć zeszyt jednolity, a nie jakis kolorowy - lepiej widac :)

pozdro :D

19 Wrz 2006, 21:17

polecam czarny lub pomaranczowy kolor! najlepiej widac, a pomaranczowy nie wzbudza zainteresowania co czarny.

pozdrawiam

20 Wrz 2006, 07:26

sposob z mp3 jest git :)

co do sposobu Chiefa tez jest dobry. Moj kolega robil sciagawe na zwyklej kartce z zeszytu. ale i tak kiedys musial wpasc :]

20 Wrz 2006, 15:40

no normalną na świecie, kumpel robi, ja drukuje. później połowa klasy kseruje :D i ja przecinam na pół jak jest za duża i oklejam taśmą klejącą żeby miała lepszy poślizg i możnabyloby ją szybko schować :wink:

20 Wrz 2006, 18:59

u mnie bardzo podobnie jak u waskiego :) jenda osoba pisze na kompie a pozniej pol klasy kseruje ! nieraz ktos wpadnie ale to zadko, no i na chemi sie pani "profesor" raz sra.ła ze wiekszasc klasy ma to samo napisane no i jeszcze raz mielismy sp do napisania! :/ no i teraz na chemie kazdy sam sobie pisze :)

21 Wrz 2006, 17:18

hmmm to jest technika mojego brata igła najlepiej od maszyny do szycia przezroczysty długopis (taki żeby nie był okrągły) i piszemy na nim co hcemy najlepiej się sprawdzało na niemiecki :) czasowiniki itp, do krutkich rozwiązań
bardzo dobre teorytycznie nie wykrywalne dla nauczyciela.
:)

PoZD
Wyślij odpowiedź