TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Kolejny operator - Sferia

Tematy związane z telefonią komórkową.

Re: Kolejny operator - Sferia

Postprzez in2dex » 13 Wrz 2008, 17:42

PostUA:

Wolny rynek nareszcie dostał się do polski heh
Wiadomo czym więcej tym lepiej oby tylko nie korzystali z "slupów" Plusa bo dojdzie do zmowy a plus jest problemowy...
Awatar użytkownika
in2dex
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Wrz 2008, 21:17
Miejscowość: Mazowieckie
Pochwały: 2

Postprzez gatta » 15 Wrz 2008, 15:29

PostUA:

Na własnej skórze przekonałam się, że słupy Orange są jeszcze bardziej problematyczne. No, to może Sferia podpisze pakt z erą :) To byłoby najlepsze rozwiazanie.
No nic, pozostaje tylko czekać na ofertę. A im więcej konkurencji- tym lepsze stawki :D Moje w TT już są megazadowalające. Kilka lat temu chyba nikt o takich taryfach nie marzył. Aż dziw bierze, że może być jeszcze lepiej :wink:
gatta
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 11 Lip 2008, 18:44

Postprzez amar-ain » 17 Wrz 2008, 21:48

PostUA:

Mam nadzieję, że nowy operator zaproponuje jeszcze ciekawsze oferty niż te, które są obecnie dostępne, a przy okazji zmusi starych operatorów do wprowadzenia konkurencyjnych stawek. Poza tym będzie już piątą siecią, więc jest szansa, że zmniejszą sie koszty połączeń międzysieciowych, a promocje nie będą działały głównie w ramach jednej sieci jak to ma miejsce teraz. Ciekawe czym nas zaskoczy Sferia;)
amar-ain
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 17 Wrz 2008, 21:39

Postprzez in2dex » 17 Wrz 2008, 21:52

PostUA:

Mam jeszcze takie pytanie
Korzystam z Orange i są miejsca przykład kładę tel na parapet i zasięg często zanika sprawdzałem to na innych telefonach i sieciach że problem siedzi na Orange
Czy na waszych słupach jest podobnie?
Awatar użytkownika
in2dex
Postujący
Postujący

Postprzez kukaszr » 18 Wrz 2008, 18:58

PostUA:

pewnie mieszkasz na wsi.
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań

Postprzez in2dex » 18 Wrz 2008, 19:21

PostUA:

Tak ale na obrzeżach miast jest podobnie
Awatar użytkownika
in2dex
Postujący
Postujący

Postprzez gatta » 19 Wrz 2008, 11:08

PostUA:

Miałam Orange i problemy z zasięgiem były na porządku dziennym. Kiedy kupiłam telefon z usługami 3G- zasięg zniknął zupełnie. Oczywiście- na parapecie bywał, dość nikły. Ale koniec końców- zmieniłam operatora, nie telefon. I w TakTaku te problemy znikły a z telefonu znowu korzystam jak normalny człowiek. I nie mieszkam na wsi, ale na obrzeżach Krakowa. kiedy miałam Popa- mieszkałam bliżej centrum.
Orange ma problemy, zwłaszcza z zasiegiem 3G. Zasięg ten słabnie zwłaszcza w budynkach (podobno beton i tym podobne hamują dopływ fal- dlatego na parapecie możesz mieć zasięg). Dwóch znajomych z Krk kupiło sobie IPhona w Orange- zasięgu prawie nigdzie nie mają. Inny- ma IPhona w erze- takich problemów nie ma.
Problem faktycznie tkwi w nadajnikach Orange. Zrywane połączenia itp. to była u nich norma.
gatta
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez amar » 03 Paź 2008, 18:04

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.8.1.17) Gecko/20080829 Firefox/2.0.0.17

Miałam podobny problem z zasięgiem, chociaż mieszkam w centrum miasta, ale winę za przerywane połączenia zrzuciłam na telefon:P
amar
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 03 Paź 2008, 16:30

Postprzez gatta » 06 Paź 2008, 19:40

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

Ja chyba nie mogę zwalić tego na telefon: telefonu nie zmieniłam, zmieniłam operatora. I, jak pisałam, z TakTakiem nie mam takich problemów.
Ty też masz Orange, czy może innego operatora? Może to po prostu jest loteria- na kogo trafi, na tego w danej sieci- bęc :D
gatta
Forumowicz
Forumowicz

Poprzednia

Powróć do Telefonia komórkowa - GSM, UMTS, WiMAX, LTE

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]