TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Kolejny operator - Sferia

Tematy związane z telefonią komórkową.

Kolejny operator - Sferia

Postprzez Parsival » 14 Lip 2008, 13:45

PostUA:

"Parkiet" donosi, że internet provider Sferia przygotowuje się do wejścia na rynek telefoni komórkowe. Oznaczałoby to kolejnego gracza na polskim rynku GSM.
Nie spotkałem się ze Sferią jako providerem netu, nie wiem jak się zapowiada jako operator GSM.
Jakieś wrażenia?
Sugestie?
Rady?
Przestrogi?
Awatar użytkownika
Parsival
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 14 Lip 2008, 10:18

Postprzez kukaszr » 16 Lip 2008, 09:49

PostUA:

ostatnio byłem w markecie Carrefour czy jakos tak i tam też uruchomili swoją własną sieć GSM :D
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez kamuflasz » 16 Lip 2008, 11:12

PostUA:

Tak to prawda kukaszr, jednak Carrefour jest tylko operatorem wirtualnym a Sferia (Jeżeli uda jej się wydać przetarg) zostanie piątym nominalnym operatorem z łasną infrastrukturą nadajników.
Jeżeli chodzi o operatorów wirtualnych to wymienię tutaj kilku, może sobie akurat coś wybierzecie :D

Aster
Inteligo
mBank mobile
myAvon
MNI Mobile
Snicker Mobile
Cyfrowy Polsat
Carrefour Mova
WPmobi
Mobilking

Co do samej Sferii, wiem że ma doświadczenie na rynku telekomunikacyjnym wprowadzając ofertę telefonii stacjonarnej na kartę i abonament. Myślę, że tak jak Play może namieszać troszkę na tym rynku i tak jak on zabrać trzem najstarszym operatorom kolejne 2mln użytkowników.
Jesteś Polakiem?? Szanuj swój język ojczysty !!!
Błędy się zdarzają każdemu ale nie 4 w jednym krótkim zdaniu :D

w razie wątpliwości skorzystaj z https://sjp.pwn.pl/
Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
Miejscowość: Zielona Góra
Pochwały: 1

Postprzez murarz777 » 18 Lip 2008, 16:46

PostUA:

Dla mnie taka informacja to naprawde dobra informacja xD czym wiecej nowych operatorów tym bardziej będą "walczyli" o klientów a my na tym zyskamy oczywiscie :) :lol:
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Postprzez Paladynek » 19 Lip 2008, 09:51

PostUA:

Po co robić tyle sieci? Myślę, że mało ludzi skorzysta z tego.
Awatar użytkownika
Paladynek
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 19 Cze 2008, 17:38

Postprzez kamuflasz » 19 Lip 2008, 11:22

PostUA:

Paladynek napisał(a):Po co robić tyle sieci? Myślę, że mało ludzi skorzysta z tego.

A ja jestem innego zdania piąty operator nominalny może przynieść wiele korzyści, nie zapominaj że sam korzystasz z usług nowego tworu jakim jest Play, przecież operator nie istnieje jakoś szczególnie długo a posiada już około 2 mln klientów :)

Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez Paladynek » 19 Lip 2008, 11:35

PostUA:

kamuflasz, no w sumie tak, ale po co walić tyle sieci? Np. myAvon czy tam WP coś. ?
Awatar użytkownika
Paladynek
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 19 Cze 2008, 17:38

Postprzez kamuflasz » 19 Lip 2008, 12:34

PostUA:

To są tylko operatorzy wirtualni, nie mają na celu pozyskania miliona klientów a np. 50.000 w zupełności wystarcza, usługi telekomunikacyjne oferują głównie klientom swoich banków (Inteligo, mBank), portali (WP) czy telewizji kablowej (Aster). Ktoś posiada np. w mBanku konto to może też w mBanku mieć numer tel. a czemu nie? w Holandii na przykład jest to normalny stan rzeczy a jak przecież malutki.

Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez matekadamczak » 24 Lip 2008, 17:32

PostUA:

mnie ręce opadają.Po co walić tyle operatorów.Mnie by wystarczył Plus z którego ko0rzystam ,Era Orange i Play
pOCHWAłę PROSZę
matekadamczak
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 08 Sty 2008, 16:58

Postprzez banan » 24 Lip 2008, 22:58

PostUA:

teoretycznie fajnie jak jest ich dużo bo ceny spadają, tyle że z 2 strony jest ich więcej i za niedługo każdy będzie mieć fona w innej sieci :D
no cóż wszystko ma swoje plusy i minusy. pozdro
banan
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 18 Kwi 2006, 21:40
Miejscowość: Będzin ;)

Postprzez kamuflasz » 24 Lip 2008, 23:52

PostUA:

banan napisał(a):teoretycznie fajnie jak jest ich dużo bo ceny spadają, tyle że z 2 strony jest ich więcej i za niedługo każdy będzie mieć fona w innej sieci :D
no cóż wszystko ma swoje plusy i minusy. pozdro

A przez to że każdy będzie miał fona w innej sieci stanieją połączenia mięczysieciowe tak jak teraz play wprowadził jedną stawkę do wszystkich 49 gr. Sferia może zrobić dużo dobrego, jak Play wszedł to odrazu ruszyły promocje u trzech najstarszych operatorów :)

Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez gatta » 25 Lip 2008, 16:24

PostUA:

W programie lojalnościowym TakTaka stawka do wszystkich po 8 miesiącach to 59gr/min. A to niewiele więcej, a przy okazji w TT jest mnóstwo bonusów, podwójne doładowania, ekstra minuty, pakiety lojalnościowe (14gr/mini 4 gr/smsa), numery za grosze i nocna taryfa. I minuty wychodzące za przychodzące... Jest ogromny wybór i w TT ma się możliwość stworzenia swojej własnej taryfy. Nie do końca znam ofertę Play'a, jednak wiem, że telefony do Play'a, wykonywane od innych operatorów, sa najdroższe.
gatta
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 11 Lip 2008, 18:44

Re: Kolejny operator - Sferia

Postprzez trimada » 01 Wrz 2008, 16:28

PostUA:

ja tam uważam,że to super info! konkurencja jest bardzo potrzebna, aby klient miał dobrze:)
a czy ta nowa siec sie utrzyma to inna para kaloszy ;P
ciezko jej bedzie konkurowac z takimi gigantami jak Era/Tak Tak czy Plus ;)
trimada
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 13 Lip 2008, 21:58

Postprzez gatta » 12 Wrz 2008, 16:40

PostUA:

Giganci pewnie zostaną gigantami, a kolejny operator będzie zjawiskiem marginalnym. Musiałaby to być bardzo powalająca oferta, żebym zrezygnowała ze swojego TT. Bo mam tam bonusy, choćby za staż. Ciekawa jestem, czy nowy, młody operator znikąd byłby w stanie wprowadzić niskie, konkurencyjne stawki. Nie sądzę, żeby było to rentowne dla takiej świeżynki. :)
gatta
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 11 Lip 2008, 18:44

Postprzez rumun » 13 Wrz 2008, 03:27

PostUA:

Im więcej konkurencji na rynku tym lepiej :grin: takie jest moje zdanie. Trzymam kciuki za powodzenie projektu Sferia i mam nadzieję, że będą mieli ciekawą ofertę.
Programy, Gry, Download https://www.instalki.pl/
Sklep z oprogramowaniem https://www.vebo.pl/
Windows 7 https://windows7.pl/
Awatar użytkownika
rumun
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:52
Miejscowość: PL
Pochwały: 14

Następna

Powróć do Telefonia komórkowa - GSM, UMTS, WiMAX, LTE