Tematy związane z telefonią komórkową.
13 Wrz 2008, 17:42
Wolny rynek nareszcie dostał się do polski heh
Wiadomo czym więcej tym lepiej oby tylko nie korzystali z "slupów" Plusa bo dojdzie do zmowy a plus jest problemowy...
15 Wrz 2008, 15:29
Na własnej skórze przekonałam się, że słupy Orange są jeszcze bardziej problematyczne. No, to może Sferia podpisze pakt z erą

To byłoby najlepsze rozwiazanie.
No nic, pozostaje tylko czekać na ofertę. A im więcej konkurencji- tym lepsze stawki

Moje w TT już są megazadowalające. Kilka lat temu chyba nikt o takich taryfach nie marzył. Aż dziw bierze, że może być jeszcze lepiej
17 Wrz 2008, 21:48
Mam nadzieję, że nowy operator zaproponuje jeszcze ciekawsze oferty niż te, które są obecnie dostępne, a przy okazji zmusi starych operatorów do wprowadzenia konkurencyjnych stawek. Poza tym będzie już piątą siecią, więc jest szansa, że zmniejszą sie koszty połączeń międzysieciowych, a promocje nie będą działały głównie w ramach jednej sieci jak to ma miejsce teraz. Ciekawe czym nas zaskoczy Sferia;)
17 Wrz 2008, 21:52
Mam jeszcze takie pytanie
Korzystam z Orange i są miejsca przykład kładę tel na parapet i zasięg często zanika sprawdzałem to na innych telefonach i sieciach że problem siedzi na Orange
Czy na waszych słupach jest podobnie?
18 Wrz 2008, 18:58
pewnie mieszkasz na wsi.
18 Wrz 2008, 19:21
Tak ale na obrzeżach miast jest podobnie
19 Wrz 2008, 11:08
Miałam Orange i problemy z zasięgiem były na porządku dziennym. Kiedy kupiłam telefon z usługami 3G- zasięg zniknął zupełnie. Oczywiście- na parapecie bywał, dość nikły. Ale koniec końców- zmieniłam operatora, nie telefon. I w TakTaku te problemy znikły a z telefonu znowu korzystam jak normalny człowiek. I nie mieszkam na wsi, ale na obrzeżach Krakowa. kiedy miałam Popa- mieszkałam bliżej centrum.
Orange ma problemy, zwłaszcza z zasiegiem 3G. Zasięg ten słabnie zwłaszcza w budynkach (podobno beton i tym podobne hamują dopływ fal- dlatego na parapecie możesz mieć zasięg). Dwóch znajomych z Krk kupiło sobie IPhona w Orange- zasięgu prawie nigdzie nie mają. Inny- ma IPhona w erze- takich problemów nie ma.
Problem faktycznie tkwi w nadajnikach Orange. Zrywane połączenia itp. to była u nich norma.
03 Paź 2008, 18:04
Miałam podobny problem z zasięgiem, chociaż mieszkam w centrum miasta, ale winę za przerywane połączenia zrzuciłam na telefon:P
06 Paź 2008, 19:40
Ja chyba nie mogę zwalić tego na telefon: telefonu nie zmieniłam, zmieniłam operatora. I, jak pisałam, z TakTakiem nie mam takich problemów.
Ty też masz Orange, czy może innego operatora? Może to po prostu jest loteria- na kogo trafi, na tego w danej sieci- bęc