TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

komputer sam sie wylacza

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Postprzez mateusz x man » 02 Lip 2007, 19:26

PostUA:

Niech ktoś u mnie luknie. Tak dla pewności.

Image
mateusz x man
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 09 Cze 2007, 13:15
Miejscowość: Kielce
Pochwały: 2

Postprzez LucaS » 02 Lip 2007, 19:33

PostUA:

Mateusz X Man wporzo tempy.
Fantom15, grafa ma sporo jeśli nie grałeś przed momentem w coś. Bo na grach potrafi do 90* sie nagrzać, ja często gram to mam kolo 70-75 i nic sie nie dzieje. Dysk troszkę dużo, ale nie tragicznie. Gdyby było 50 to moglbys sie martwic. Ale jakis wiatraczek 120mm nie zaszkodzi.
Ja bym jedynie wyczyścił wiatraczek na grafie. Jak to firmowy HP to pewnie zbyt dobrego chlodzenia nie ma, ale na razie nie am co panikować.

A wyłączać się może przez to, że masz zawirusowany i zasyfiony system. Daj logi z HijackThis w dziale Bezpieczeństwo to sprawdzimy.
Wydaje mi się, że jakby to było przez zasilacz to by się resetował a nei wyłączał całkiem. Samo wyłączanie to charakterystyczne jest też dla trojanów. Przeskanuj kompa antywirusem, a potem daj te logi o których wspominałem.
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez fantom15 » 02 Lip 2007, 19:49

PostUA:

odkurzylem go ;) praktycznie zadnego kurzu, nie wiem jak to mozliwe :)
dodatkowego chlodzenie nie "wsadze" poniewaz to jest komp typu micro-atx czyli jak go otworzylem to nie bylo nawet gdzie palca wcisnac a co dopiero chlodzenie :/
sprawdze te logi o ktorych mowiles i dam cynk ;)

był bym zapomniał... to wyłączanie kompa pojawiło się już wczoraj tylko, że wyłączał się raz na pare godzin. Przed tym zrobiłem właśnie skan i było 18 wirusów typu trojan (wszystkie oczywiście wywaliłem). Po tym właśnie dziwnie zaczął się wyłączać (ale wogóle nie miałem pojęcia, że to może byc przez to :) )
fantom15
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:40

Postprzez BoDo » 06 Lip 2007, 20:30

PostUA:

Moim zdaniem możesz mieć dwa problemy :
1) z zasilaczem - ma zbyt małą moc i nie wystarcza twojemu komputerkowi
2) z oprogramowaniem - wirusy itp.

Poradzić z tym możesz sobie przez :
1) przeinstalowanie systemu
2) jeżeli problem sie powtarza to wystarczy wymienić zasilacz
Awatar użytkownika
BoDo
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 19 Lis 2006, 08:17

Postprzez HOI » 12 Lip 2007, 20:29

PostUA:

Ja bym nie stawiał na temperaturę tylko na wirusa.
Jest taki jeden co powoduje samoczynne wyłączanie komp. , jak pamiętam to jest z rodziny wormów ( robak , ale pewien nie jestem ). Aby zatrzymać odliczanie trzeba wpisać w : start>>uruchom>>shut_down (lub"should_down - nie pamietam )i to powinno tymczasowo pomóc a potem trzeba chyba ręcznie usunąć robala.
Najlepiej wrzuć loga hijack this tu na forum na dział bezpieczeństwo i powinni Ci pomóc.

mogłem się mylić :P :oops: :P
Ostatnio edytowany przez HOI, 20 Lip 2007, 23:27, edytowano w sumie 1 raz
HOI
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 01 Lut 2007, 22:17
Miejscowość: Scotland

Postprzez darkman » 15 Lip 2007, 11:46

PostUA:

HOI człowieku jak mu sie komp wylacza to jak moze zdazyc wpisac shutdown -a?? ty pomysl zanim cos napiszsz
ps dziala to tylko wtedy jak wyskoczy ci okienko z odliczaniem i z takim komunikatem
Trwa zamykanie systemu. Zapisz wszystkie rozpoczęte prac i wyloguj się. Wszystkie niezapisane zmiany zostaną utracone. Zamknięcie zostało zainicjowane przez Zarządzanie NT\System.

Wiadomość:
System Windows musi zostać uruchomiony ponownie ponieważ usługa Program uruchamiający proces serwerea DCOM została nieoczekiwanie przerwana.
darkman
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Maj 2006, 12:17
Miejscowość: Kraków

Postprzez piotrek234 » 15 Lip 2007, 12:06

PostUA:

myślę że wszystko zostało napisane w tym temacie.

close topic plz
piotrek234
Postujący
Postujący

Dołączenie: 01 Sty 2007, 12:52
Pochwały: 2

Postprzez Mirahz » 16 Lip 2007, 13:48

PostUA:

piotrek234 napisał(a):myślę że wszystko zostało napisane w tym temacie.

close topic plz

Nie widze powodu, zeby cokolwiek zamykac.
Komentarz naprawde zbedny.
Temat dalej jest otwarty.
Awatar użytkownika
Mirahz
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:40
Miejscowość: Polska
Pochwały: 6
Sprzęt: Samsung NP530, Huawei P30 Pro

Poprzednia

Powróć do Sprzęt komputerowy